Lleida

Notícia

Tram final de les obres de l’Agrolivinglab, al Parc Científic de Lleida

Grup Municipal
Les obres s’estan fent a l’antic edifici de Capitania del Parc, on s’ubicarà aquest laboratori d’innovació agroalimentària. És un projecte estratègic de ciutat i de territori pel qual s'han destinat 1,2 milions d’euros. 

Les obres de rehabilitació de l’antic edifici de Capitania d’Artilleria del Parc Científic, on s’ubicarà l’Agrolivinglab, es troben ja en el tram final d’execució. Es preveu que en un mes les instal·lacions estiguin a punt per poder iniciar l’activitat del que serà el futur laboratori d’innovació agroalimentària. L’Agrolivinglab pretén esdevenir un espai específic per impulsar la innovació oberta i col·laborativa i la promoció de la transferència tecnològica en el sector agroalimentari.

La tinenta d'alcalde Jordina Freixanet ha explicat que és un projecte estratègic d’abast territorial que ha estat possible gràcies a la participació de les diferents institucions implicades, i que ha de ser un motor econòmic i un revulsiu per al Parc Científic, per a la ciutat i per a les terres de Lleida. La Paeria aposta pel Parc i perquè "la capital AgroBioTech sigui una Lleida oberta i connectada i una via de coneixement i talent per als joves".

Freixanet s’ha referit als terminis, que s’han hagut d’ampliar per alguns entrebancs derivats per la pandèmia i pels problemes en el subministrament de materials. També hi ha tingut a veure el fet que fos la rehabilitació d’un edifici, i no pas fer una construcció nova, per la complexitat que requereix la seva recuperació, amb la voluntat de mantenir un edifici històric i patrimonial de la ciutat. 

L'Agrolivinglab

L'Agrolivinglab forma part del projecte col·laboratiu Inno4Agro, impulsat per la Paeria, la UdL, el Parc Científic, Turisme de Lleida i la Diputació de Lleida per crear un ecosistema per a la innovació de l'agroalimentació. Les obres tenen un pressupost d' 1,2 milions d’euros i estan finançades amb pressupost de l'Ajuntament de Lleida i fons provinents de la Diputació i dels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

L’edifici té 2.227 m2 útils, dels quals s’ha intervingut en 1.600 i s’ha actuat en aquests 600 m2, on es faran els espais comuns i de gestió de l’Agrolinvinglab. En general, l’actuació ha consistit en el revestiment de l’edifici, per aïllar-lo, i el condicionament de sales comunes i de reunió. L’alcaldessa accidental ha explicat que els espais destinats a empreses, que es deixaran a punt perquè després puguin ajustar-se a les seves necessitats, s’oferiran a empreses tecnològiques del sector a través d’un procés públic de concessió, aplicant un sistema de gestió dels espais similar als de les empreses als edificis H del Parc.

L'Agrolivinglab serà un espai específic per a l'impuls de la innovació oberta i col·laborativa i la promoció de la transferència tecnològica, orientat a una de les tendències més importants en el sector agroalimentari, com és l'adopció del model d'agricultura 4.0. L'edifici acollirà empreses tecnològiques del sector i s’hi faran accions de mentoratge, de formació, per compartir experiències, etc.