Lleida

Notícia

Comença el curs escolar amb millores significatives

Grup Municipal
L'accessibilitat de les escoles transportades per a infants amb necessitats educatives, la gratuïtat pels alumnes d’educació infantil I2, el canvi a línia calenta en el servei de menjador de quatre escoles bressol municipal i l’aplicació del decret d’admissions en el procés de preinscripcions són les principals novetats d’aquest curs.

Un total de 805 infants de les escoles bressol municipals (EBM) i 13.335 nens i nenes des de P3 a 6è de primària (3.905 d’Infantil i 9.430 de Primària) han iniciat avui el curs escolar a la ciutat de Lleida. El paer en cap, Miquel Pueyo, i la tinenta d’alcalde i regidora d’Educació, Sandra Castro, han visitat aquest matí diverses escoles per a interessar-se com ha estat la tornada a l'escola i conèixer de primera mà algunes de les novetats que presenta aquest curs. 

En primer lloc han visitat l’Escola Sant Jordi per tal de conèixer les mesures de mobilitat perquè els alumnes utilitzin el mateix circuit que fa el bus urbà, amb el suport de monitors/es d’acompanyament. L'alcalde i la regidora, que han fet el mateix recorregut que els escolars, han destacat també com a novetats del curs la implantació de les mesures integrades en el pla de lluita contra la segregació escolar i el primer any de gratuïtat de l’educació infantil I2. 

Després han visitat l’Escola Bressol del Rellotge i a l’Escola Sant Jaume, afirmant que aquest serà el primer curs en què comencin a implantar-se les mesures del Pacte Local contra la Segregació Escolar. La Paeria i el Departament d'Educació han assumit el compromís de fer accessibles les escoles transportades: la Paeria, en col·laboració amb l'Escola Sant Jordi i la seva AFA, ha facilitat el transport de l'alumnat amb l'autobús urbà, cosa que permet fomentar la seva autonomia i reduir desplaçaments en cotxe; mentre que els Serveis Territorials d’Educació es fan càrrec dels desplaçaments dels infants amb necessitats educatives en els altres cinc centres transportats.

Segons Sandra Castro, aquest és un pas important perquè “es fa accessible a les escoles a tots els infants de la ciutat, independentment de la seva situació socioeconòmica. Un compromís institucional que garanteix l’equitat educativa i ofereix la igualtat d’oportunitats a tots els nens i nenes”.

Castro també ha informat que enguany és el primer curs de gratuïtat de l’I2 a les EBM i subvencionat a les llars d'infants privades i que una altra de les novetats que presenta el curs a les EBM és la millora en el servei de menjador en quatre centres (Parc de Gardeny, Rellotge, Ronda la Mercè i Gargot), que passen a tenir càtering de línia calenta (el dinar és cuinat i servit diàriament). Les EBM de Balàfia, la Mitjana i Albarès ja tenen cuina pròpia amb cuiner/a.