Lleida

Notícia

La Paeria presenta una campanya per prevenir abusos sexuals a menors d’edat

Grup Municipal
Fotografia de família mostrant els cartells de la campanya "No és un joc. És abús"
Fotografia de família mostrant els cartells de la campanya "No és un joc. És abús"
“No és un joc. És abús” és una campanya que, a través d’un collage i de diverses frases mostra accions que són abusos cap als menors d’edat.


Sota el lema “No és un joc. És abús” la Paeria de Lleida i la regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, presenten una campanya orientada a prevenir els abusos sexuals als infants, als adolescents i als joves de la ciutat, i sensibilitzar a la població lleidatana sobre la necessitat de denunciar aquestes conductes.

La campanya està formada per cartells que, a través de frases, denuncien accions concretes contra menors d’edat per part d’un adult abusador -com realitzar tocaments a un menor, convidar-lo a veure pel·lícules pornogràfiques, demanar fotografies de caràcter íntim, seduir o exigir que el menor cal que mantingui el secret sobre aquests fets-. “Hem volgut que la campanya posés el focus en l’agressor, ja que en altres campanyes es posa el focus en la víctima i se l’està revictimitzant. Hi ha una sèrie de missatges molt clars cap a l’agressor, al qual li estem traslladant un missatge claríssim que diu que si estàs fent aquesta acció, sabem que ets un agressor i, per tant, t’estem desemmascarant”, ha indicat la tinenta d’alcalde, Sandra Castro.

Segons informes del Consell d’Europa, un de cada cinc menors ha patit abusos sexuals i més d’un 70% de les víctimes coneix al seu agressor, però un terç no ho denuncia mai. Tal com ha indicat l’alcalde Miquel Pueyo, amb aquesta campanya “volem contribuir de forma eficaç a què cap nen sota cap mena d’amenaça, sigui disfressada de secret o de joc, pateixi un mal que és irreparable i que en molts casos costa molt de superar i complica l’evolució vital d’algunes persones”.

Està inspirada en la campanya “No és teatre” del col·lectiu Dones a escena i l’origen de la campanya “No és un joc. És abús” és una petició del col·lectiu de víctimes d’abusos sexuals de l’Aula de Teatre, assumida en l’informe de la Comissió com a mesura de reparació cap a elles, motiu pel qual, Pueyo i Castro, han agraït la seva col·laboració, fortalesa i valentia.

Els cartells i les postals de la campanya es distribuiran per centres educatius, centres cívics i instal·lacions esportives i juvenils. A més, la campanya es difondrà a través de les xarxes socials, dels anuncis de la premsa i es col·locarà la publicitat als autobusos que circulen per la ciutat.