Lleida

Notícia

Lleida, terra d’oportunitats

El paer en cap Miquel Pueyo, acompanyat de la tinenta d’alcalde, Jordina Freixanet i el regidor Jaume Rutllant van assistir ahir a Barcelona per explicar les oportunitats empresarials que ofereix la ciutat de Lleida, en un acte organitzat per la Cambra de Comerç.
 
“Lleida aspira a ser la capital agrobiotech del sud d’Europa”. Amb aquesta afirmació i amb la convicció que la nostra ciutat és terra d’oportunitats, aquest dimecres 5 d’octubre, diversos membres de les institucions lleidatanes van assistir a la Llotja de Mar de Barcelona, a un acte organitzat per la Cambra de Comerç. A l’acte, els diferents representants de la ciutat, acompanyats de diverses empreses i inversos catalans, han explicat les oportunitats d’inversió que ofereix Lleida al món empresarial.

La jornada, que ha comptat amb 270 assistents, entre els quals més de 200 empreses i inversos catalans, a més de representants institucionals del país, ha estat impulsada per les Cambres de Comerç de Lleida i Tàrrega, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i la Universitat de Lleida. Aquestes sis institucions s’han alineat amb un objectiu comú: posar en relleu els grans avantatges que les empreses i els inversors catalans i d’arreu tenen amb el territori de Lleida.

“Lleida, terra d’oportunitats” ha girat entorn de la idea que les institucions estan treballant per aconseguir que Lleida sigui la capital agrobiotech del sud d’Europa ja que, tal com ha indicat el paer en cap Miquel Pueyo “no és un somni; és un desig que veiem factible i, per assolir aquesta fita, estem treballant amb totes les nostres forces”.

I és que, tal com ha afirmat Pueyo, “Lleida és una ciutat mitjana envejable. Amb 140.000 habitants, està feta a la mida de les persones perquè tens qualsevol servei que vulguis disposar en un radi temporal d’un quart d’hora. Lleida és qualitat de vida, tant per viure com per invertir-hi, perquè tenim a punt el sòl industrial que fa falta”, referint-se al nou polígon industrial de Torreblanca- Quatre Pilans, un polígon que és “una de les dues grans potes sobre les quals pivota l’objectiu que Lleida sigui la capital agrobiotech del sud d’Europa és el nou polígon de Torreblanca-Quatre Pilans, que representa un nou model de sectors d'activitat econòmica, integrat paisatgísticament, energèticament sostenible i amb intermodalitat ferroviària, un aspecte clau per a potenciar la descarbonització de l'economia”, ha explicat l’alcalde Pueyo, el qual ha indicat que la segona gran pota sobre la que ha de girar la capitalitat agrobiotech és el Parc Científic de Lleida, integrat per més de 100 empreses i prop de 2.000 treballadors.

En aquesta mateixa línia, Bernat Solé, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida ha destacat l’extens territori de polígons industrials: “actualment, comptem amb 106 polígons d’activitat econòmica, amb una superfície de 1.755 hectàrees. De característiques diferents per adaptar-se a les necessitats que puguin arribar i distribuïts per tota la vegueria; amb grans eixos econòmics com el mateix futur polígon de Torreblanca-Quatre Pilans o el mateix cordó industrial, paral·lel a l’A-2, que uneix Lleida i l’àrea metropolitana de Barcelona amb menys de dues hores i que compta amb peces de sòl industrial de 100 hectàrees en una sola unitat, a punt per a ser desenvolupades”.

A més, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha destacat que “Lleida és terra d’oportunitats. Però no perquè siguem una terra erma i verge, sinó perquè la nostra història ens avala com a garantia d’entorn econòmic sostenible, de qualitat i íntimament lligat a les nostres fortaleses, que són les que estem identificant en els darrers anys com a base per a una nova economia, la bioeconomia”.
Pueyo també ha destacat que “Lleida, terra d’oportunitats” no és un eslògan, és una afirmació i invertir-hi només pot ser un encert”.
 
La jornada ha comptat amb dues taules rodones. La primera ha estat formada per representants d’empreses que han aprofitat les fortaleses del territori lleidatà i s’hi han establert i la segona taula ha estat formada per representants d’empreses lleidatanes que han esdevingut casos d’èxit i que hi han acabat sent referents.