Lleida

Notícia

El Grup Municipal d’ERC-Avancem lamenta que la Paeria tombi les mocions d’ús del català i la consulta popular sobre les Basses

El Grup Municipal d’ERC-Avancem lamenta que el PSC s’hagi tornat a alinear amb Ciutadans i el PP i hagi votat en contra de la moció de la Plataforma d’Entitats Culturals en defensa de l’ús preferent de la llengua catalana a l’Ajuntament de Lleida.
 
El President del Grup Municipal, Carles Vega, ha retret a Àngel Ros la carta que avui ha escrit als diaris acusant ERC i CDC d’instrumentalitzar el tema del català: ‘són vostès els primers que utilitzen la llengua com a arma política’. Vega ha alertat als socialistes que ‘hi ha molta gent preocupada pel futur de l’ús preferent del català’ després de l’acord entre PSC i Ciutadans i que ‘si el PSC no vota un sí rotund a la moció, això sí que ens intranquil·litza’. Finalment, la moció només ha comptat  amb els vots a favor d’ERC-Avancem, CiU, Crida-CUP i Comú.
 
Tampoc ha prosperat la moció dels grups municipals d’ERC-Avancem, Crida-CUP i Comú de Lleida per demanar una consulta popular sobre el model del Parc de les Basses. CiU  i PP s’han abstingut i el PSC i Ciutadans hi ha votat en contra. Vega ha explicat que l’objectiu de la moció és ‘preguntar als ciutadans si es vol un parc públic o part d’ell o tot privatitzat’.
 
En canvi, sí que s’ha aprovat la moció de d’ERC-Avancem i CiU de suport al president Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau amb motiu de la seva imputació per l’organització del 9N, després d’incorporar una esmena del PSC.  De fet, els socialistes no han votat en contra de cap dels punts. Vega ha alertat que ‘és un error contraposar la democràcia amb la justícia’ i ha assegurat que ‘les imputacions pel 9N creen més distància entre Catalunya i Espanya.’ ERC-Avancem ha votat ‘per coherència’ en contra de la moció del PP sobre la independència del poder judicial i d’alguns punts de la del PSC per la no judicialització de la política. 
 
D’altra banda, el Grup Municipal d’ERC-Avancem ha donat suport a totes mocions presentades per entitats al ple d’octubre: la moció sobre el català; la d’UGT sobre la prestació ‘Garantia 55’; la moció de la PAH que reclama una nova llei reguladora del dret a l’habitatge que garanteixi mesures mínimes per fer front a l’emergència social; la moció de Lleida Social, Procés Constituent i l’Assemblea en Defensa dels Serveis Públics contra l’Acord Transatlàntic de Comerç i Inversió (TTIP); la del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM); i la de l’AMPA de l’Escola de Pinyana que demana la construcció de l’edifici.
 
En aquesta última, ERC-Avancem lamenta que no hagi tirat endavant l’esmena que vam presentar conjuntament amb CiU i el Comú demanant que la Paeria inclogués una partida pressupostària per a la redacció del projecte. Totes les mocions d’entitats excepte la de la llengua s’han aprovat.
 
Per últim, ERC-Avancem també ha votat a favor de la moció del Partit Popular per a la intensificació dels treballs de recuperació i dinamització del Centre històric en defensa de la candidatura del conjunt monumental del Turó de la Seu Vella a Patrimoni Mundial.