Lleida

Notícia

El grup municipal d’ERC-Avancem torna a denunciar que el Govern de la Paeria no respecta els acords de les comissions 

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem ha tornat a reiterar aquest dijous que l’equip de Govern de l’Ajuntament de Lleida menysprea els acords de les comissions i les propostes dels grups municipals i denuncia que no es pot tolerar aquesta actitud antidemocràtica en una institució formada per representants escollits per la ciutadania.
Aquest dijous s’ha fet palès que el Govern del PSC no respecta el cartipàs municipal ni les regles del joc democràtic, després que el tinent d’alcalde responsable de la Comissió de Sostenibilitat, Fèlix Larrossa, hagi deixat clar que no tiraria endavant dues propostes del grup republicà que han estat aprovades per 13 vots a favor (ERC-Avancem, Convergència i Unió, Crida per Lleida-CUP, Comú de Lleida), 8 vots en contra (PSC) i 6 abstencions (Ciutadans i Partit Popular). En concret, s’ha aprovat l’elaboració d’un mapa de punts negres d’abocament de residus i zones on s’hagin detectat actes incívics i, l’altra, la instal·lació d’un sistema d’ombrejat a la passarel·la del Liceu Escolar.
ERC-Avancem lamenta que el Govern, que està en minoria, faci cas omís de les propostes de resolució que els grups municipals presenten a les comissions amb l’únic objectiu de fer una oposició constructiva i aportar millores per a la ciutat. A més, Esquerra denuncia que en algunes ocasions les propostes es bloquegen no permetent que es votin i, en altres, s’incompleixen o queden sobre la taula de forma indefinida a l’espera d’informes econòmics i tècnics que es demoren en el temps.
Cal recordar que la setmana passada l’alcalde de Lleida també va invalidar un acord de la Comissió d’Esports quan va decidir instal·lar una pantalla gegant al pavelló de l’Antorxa per veure els partits de la selecció espanyola a semifinals, malgrat que s’havia descartat en el sí de la comissió.
La presentació de propostes de resolució per part dels grups municipals està recollida al cartipàs municipal i tots els grups van acordar en Junta de Portaveus que les propostes es votarien i serien vinculants, com a mesura per descarregar el ple.
En aquest sentit, ERC-Avancem ha incidit diverses vegades en la necessitat i la urgència de tenir un propi Reglament Orgànic Municipal de Lleida (ROM), com ja tenen un centenar de ciutats catalanes. Entre altres, el ROM permetria donar un valor executiu als acords presos pels grups municipals a les comissions. Però tot i que la proposta de redactar un ROM es va aprovar en comissió el mes de febrer, el Govern encara no ha fet res per tirar-la endavant.