Lleida

Notícia

Moció del grup municipal d’ERC-Avancem per reclamar el cobrament del 100% de l’IBI de l'AP-2

Grup Municipal
El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem ha presentat una moció per al proper ple demanant que la Paeria cobri el 100% de l’Impost de Béns Immobles (IBI) de l'AP-2.
Així, reclama donar compliment a la finalització del benefici fiscal que gaudeixen les autopistes encarregant als serveis de gestió tributària responsables del padró de l’IBI que facin les gestions i actuacions necessàries per garantir el cobrament del 100% de la quota de l’IBI a l’empresa concessionària.
El text també insta demanar al Govern de l’Estat espanyol que no aprovi cap altra mesura destinada a prorrogar els beneficis fiscals de les concessionàries de les autopistes de peatge.
A més, proposa exigir a les empreses concessionàries i al Govern de l’Estat espanyol que en cap cas traslladin el major cost que suposa la supressió dels beneficis fiscals a les tarifes que paguen les persones usuàries; així com instar al Govern de l’Estat espanyol que destini els imports pendents d’abonar pels concessionaris a compensar els municipis afectats per la bonificació del 95% en l’IBI de les autopistes.
Per últim, ERC-Avancem reclama exigir que, sens perjudici que en paral·lel es pugui fer efectiu l’alliberament de peatges reivindicat des del territori, no es renovin les concessions de les autopistes de peatge més enllà dels terminis establerts per la normativa vigent.
El grup d’Esquerra destaca que l’atorgament de beneficis fiscals a les empreses concessionàries de les autopistes de peatge és un clar exemple de com una mesura adoptada per l’Estat espanyol ha repercutit directament sobre els ingressos municipals, reduint la recaptació de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) provinent de les autopistes.
Aquesta moció forma part d’una campanya d’Esquerra Republicana de Catalunya a tots els municipis afectats pels qual transcorre el tram de pagament de les autopistes.