Lleida

Notícia

Moció de suport al referèndum, al procés constituent i als ens i electes investigats

Grup Municipal
Els grups municipals del Partit Demòcrata i Unió, d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem i la Crida per Lleida-CUP presenten una moció al ple de gener instant l’Ajuntament de Lleida a donar suport a la resolució del Parlament de Catalunya per a la convocatòria d’un referèndum vinculant sobre la independència, com a molt tard, el setembre de 2017.
Així mateix, també demanen col·laborar en l’organització del debat sobre el procés constituent de forma coordinada amb l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), en el moment que les institucions iniciïn el seu desplegament, i fan una crida a la participació de la ciutadania, al costat de les entitats locals, per tal que sigui el màxim de transversal socialment i política.
Els grups del Partit Demòcrata i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem i la Crida per Lleida-CUP insten a donar suport als ajuntaments i electes investigats per la justícia per haver promogut i facilitat l’exercici del dret a decidir, la defensa de la independència de Catalunya o per qualsevol altra expressió de les seves opinions polítiques de forma pacífica, lliure i democràtica.
Alhora, plantegen condemnar la politització de l’estament judicial espanyol i exigir institucionalment una separació real de poders com a garantia de la democràcia.
Per a aquests grups polítics, la llibertat d’expressió i les idees polítiques són la base de la democràcia i sense el seu ple exercici i respecte no es pot avançar. Al seu parer, Catalunya i les seves institucions estan patint una persecució política per part d’uns òrgans judicials que instrumentalitzen les seves decisions a partir de criteris subjectius.
Per tot plegat, i atès la importància del moment històric que viu el nostre país i les resolucions del Parlament de Catalunya, consideren que el municipalisme no pot restar al marge d’aquesta declaració institucional amb voluntat de donar resposta al mandat democràtic sorgit de les urnes i el convenciment que el dret a decidir sobre el futur del país recau en tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya.