Lleida

Notícia

ERC-Avancem reclama més pisos i personal municipal per atendre dones víctimes de violència i millor coordinació institucional

Grup Municipal
El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem reclama al govern de la Paeria que incrementi el nombre de pisos i de personal municipal especialitzat per a l’atenció i l’acollida temporal de dones en situació de violència masclista, com a mesura d’urgència i de curta durada. També exigeix a l’equip de govern que compleixi els protocols d’actuació i, passats uns dies, derivi les dones a la Generalitat, que és la institució competent i que compta amb recursos assistencials i tècnics específics, així com de personal qualificat.
ERC-Avancem denuncia que la finalització del servei d’atenció a dones víctimes de violència anunciat per l’entitat religiosa Dona Samaritana, on fins ara les derivava la Paeria, és fruit de l’extralimitació de competències per part de l’equip de govern municipal i l’externalització de serveis. En aquest sentit, ha demanat a la Regidoria de les Polítiques per als drets de les persones que limiti la seva actuació a situacions d’emergència i que millora la coordinació amb el govern català.
El grup d’Esquerra recorda que la Generalitat compta amb diversos equipaments i recursos assistencials a la ciutat de Lleida com cases d’acollida i el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE), situat a la Rambla Ferran, que ofereix atenció integral i recursos per a les dones que pateixen situació de violència i per als seus fills i filles. Aquest servei compta amb un equip professional multidisciplinar integrat per persones titulades en psicologia, treball social, educació social, dret i inserció laboral.