Lleida

Notícia

El grup municipal d’ERC-Avancem rebutja la formulació dels comptes 2016 de l’EMU

Consell d'Administració de l'EMU
Consell d'Administració de l'EMU
Els republicans consideren que l’empresa municipal d’urbanisme no està fent cap esforç per recuperar els quasi 22 milions d’inversió recuperables del Pla de l’Estació
El grup municipal d’ERC-Avancem ha rebutjat aquest matí, en la sessió ordinària del Consell d’Administració de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU), la formulació dels comptes de l’any passat. Els republicans no estan contents amb la tasca que l’empresa municipal està duent a terme i es queixen que prioritza les seves tasques segons la necessitat de l’equip de govern i no la dels ciutadans.

En aquest sentit Josep Maria Baiget, conseller de l’EMU i portaveu d’ERC-Avancem a la Paeria, ha preguntat al consell d’administració quines tasques està duent a terme l’EMU per a recuperar els quasi 22 milions invertits en el Pla de l’Estació. “Ens trobem que tenim 21.9 milions d’euros, que són de la ciutat i que hauríem de recuperar  per invertir-los en millorar i potenciar el Pla de l’Estació, el comerç de proximitat i en definitiva el centre de Lleida la qual cosa permetria una mobilitat de qualitat i ens trobem que l’EMU actua amb molta passivitat i no està realitzant cap acció per recuperar aquests diners i dinamitzar la zona” apunta Baiget.

El Portaveu diu que si l’EMU mostrés interès en recuperar aquests diners, no faria falta que  l’ajuntament invertís cada any quasi 5 milions d’euros per donar viabilitat a l’empresa municipal. “Per tant continuem amb la tònica de cada any que l’ajuntament ha d’aportar quasi 5 milions d’euros per salvar els comptes de l’empresa municipal. Si el consistori actues amb menys desinterès ajudaria a l’EMU a potenciar el Pla de l’Estació, el qual faria l’empresa viable i tindria 5 milions més per invertir en la ciutat de Lleida. Però sembla que l’equip de Ros està més interessat en promoure altres inversions com són Torre Salses que no comportaran cap benefici a les arques municipals i sí a interessos especulatius de tercers”, diu Baiget

Els republicans també han votat en contra l’aprovació del plec de condicions per la contractació del servei d’auditoria dels comptes anuals de l’EMU corresponents als 2017, 2018 i 2019 perquè consideren que l’abast de clàusules per a que una empresa pugui concursar és excessiu la qual cosa comporta un dirigisme a molt poques per no dir a una sola empresa auditora.