Lleida

Notícia

ERC exigeix a Ros un procés participatiu per decidir el futur del Parc de les Arts

Assemblea 'El Parc és nostre'
Assemblea 'El Parc és nostre'
Els republicans  recorden que els veïns estan en desacord que es cedeixi el solar en règim de concessió per la seua explotació a lucre de tercers, especialment en un barri amb tanta manca d’equipaments municipals i espais públics.
El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria exigeix a Ros que endegui un procés participatiu per a què siguin els mateixos veïns els que decideixin què volen fer amb el solar municipal que hi ha al terreny situat al carrer Alcalde Pujol. Els republicans donen ple suport als veïns de la zona i demanen a l’Ajuntament que escolti les seves vindicacions i retorni aquest solar convertint-lo en equipaments municipals i no en iniciativa privada, ja que  aquesta zona té moltes mancances d’equipaments públics.

Carles Vega, president del grup municipal d’ERC-Avancem, recorda que ja fa dies que el grup municipal va registrar una sol·licitud en la què es demanava formalment la retirada del projecte.“Després d’assistir dilluns passat a la multitudinària assemblea organitzada per la plataforma ‘El Parc És Nostre’, en la qual els veïns van mostrar el seu rebuig a l'externalització de l’espai públic, es va evidenciar més encara la necessitat que siguin els veïns els qui decideixin els usos que ha de tenir i quines actuacions urbanístiques i constructives caldria practicar-hi, més quan és una zona sense equipaments públics”, apunta Vega.

Torre-Salses
D’altra banda, ERC es continua oposant al projecte de Torre Salses després que la Generalitat el tornés a rebutjar ahir. Els republicans insisteixen a defensar que el model de les mitjanes i les grans superfícies allunyades de la ciutat “no és el model comercial que s’ajusta a les necessitats de Lleida i reiterem que cal impulsar un comerç local i de proximitat dins la trama urbana, com va ser per exemple la nostra proposta, recentment aplaudida per l’alcalde, de convertir en zona comercial el Pla de l’Estació”, recorda Vega.