Lleida

Notícia

ERC demana restituir la dignitat dels funcionaris municipals víctimes del franquisme.

La Paeria de Lleida
La Paeria de Lleida
Els republicans sol·liciten a la Paeria que iniciï els tràmits per a l’elaboració d’un treball de recerca que ajudi a identificar totes aquelles persones funcionàries que van patir la repressió franquista.
El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria demana restituir la dignitat de totes aquelles persones funcionàries municipals que es pugui determinar que van ser víctimes del franquisme. Els republicans sol·licitaran també al Ple extraordinari de l’Estat de la ciutat, que l’equip de Govern iniciï els tràmits per identificar-les i així poder donar compte a les seves famílies del rescabalament de la dignitat dels seus familiars.
Núria Marín, regidora d’ERC a la Paeria, recorda que  cap govern municipal des de la transició fins als nostres dies ha anul·lat cap dels expedients municipals fruit de la repressió franquista, i per tant, en l’arxiu municipal resten encara sense modificar tots els expedients dels funcionaris municipals depurats pel franquisme.
Marín també lamenta que la Llei d’Amnistia espanyola segueix vigent i emparant la impunitat dels crims de la dictadura franquista. Segons la regidora “aquesta situació perllongada en el temps suposa una perversió de la democràcia, un greuge i una agressió a les famílies de totes aquelles persones represaliades, especialment les qui eren funcionàries municipals en temps de la República” apunta Marín.
En aquest sentit la republicana considera que aquesta situació “ens converteix en còmplices passius, per deixadesa tant dels governs municipals anteriors i com de l’actual. Per tant presentarem una Proposta de Resolució per identificar i restituir la dignitat de totes aquestes persones”, finalitza Marín.