Lleida

Notícia

ERC lamenta que el PSC voti en contra els compromisos que va adquirir amb el comerç local

Eix Comercial
Eix Comercial
Els republicans no entenen que l’equip de Govern no vulgui donar compliment al Pla Estratègic de Comerç, així com tampoc al de Cultura ni al d’Esports després d’haver-s’hi compromès inicialment
El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria lamenta que l’equip de Govern hagi votat en contra l’elaboració i aplicació del Pla Estratègic de Comerç. Josep Maria Baiget, portaveu d’ERC-Avancem a la Paeria, explica que ara fa un any l’equip de Govern es va comprometre amb la Cambra de Comerç, la Federació de Comerç de Lleida, Pimec-comerç i Federació d’Hosteleria de Lleida per a la redacció d’un estudi sobre l’impacte social de la implantació a Lleida de noves superfícies comercials i la redacció d’un pla director o estratègic per a la potenciació del comerç local a Lleida. “Es van comprometre a fer-lo, encara no l’han fet i no sols això sinó que ara voten que no ho faran. Un cop més Angel Ros demostra la poca paraula que té amb el comerç local i de proximitat, el qual és el que en surt més perjudicat”, apunta Baiget.

Els republicans també lamenten el poc compromís de l’equip de Govern amb el Pla Estratègic de Cultura i el de l’Esport, els quals tampoc prosperaran amb els vots en contra del PSC.

D’altra banda el grup municipal celebra que gràcies a la Proposta de Resolució que han presentat, Lleida disposarà d’un nou Projecte Educatiu, el qual ha estat aprovat per unanimitat. Els republicans recorden que l’antic projecte data del 2007 “Però des d’aleshores la societat ha avançat tant i en tots els nivells que no podem pensar en modificar el que ja tenim sinó que n’hem de redactar un de nou”, diu Baiget.

La regidora Nuria Marín també celebra que la majoria de grups de la cambra hagin votat a favor de restaurar la memòria història de la nostra ciutat, en aquest cas, la dels funcionaris represaliats pel franquisme, amb tots els vots de la cambra a favor a excepció del PP que s’ha abstingut. “Ha arribat l’hora de restituir la dignitat de totes aquelles persones funcionaries municipals que van ser víctimes del franquisme i de donar compte a les seves famílies del seu rescabalament”, finalitza Marín