Lleida

Notícia

ERC denuncia el mal estat en que es troben moltes de les fonts monumentals de Lleida

Font de l'Hospital
Font de l'Hospital
Els republicans exigeixen a l’equip de Govern que en dugui a terme el seu manteniment, ja que la majoria estan incloses en el Catàleg de Bens Protegits de la ciutat i formen part de l’atractiu turístic de Lleida

El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria exigeix a l’equip de Govern que dugui a terme el manteniment necessari per recuperar el bon estat de les fonts monumentals de Lleida. Els republicans denuncien que moltes d’elles es troben en condicions deplorables i demanen a Ros la seva total recuperació.

Carles Vega, president d’ERC-Avancem, explica que aquestes fonts estan incloses dins del Catàleg de Bens Protegits de la Ciutat, “la majoria d’elles estan declarades com a Be Cultural d’Interès Local (BCIL) i per tant, formen part del patrimoni de Lleida i constitueixen un bon atractiu turístic del nostre municipi. No entenem com l’alcalde ha permès que quelcom tan emblemàtic de la nostra ciutat hagi arribat, en alguns casos, a estar en un estat tan lamentable”, avisa el regidor.

Els republicans exigeixen a l’equip de Govern la seva total restauració, “La Font de l’Hospital, per exemple, darrera de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, fa pena. Li manca l’aixeta, està força bruta i plena de brossa”, descriu Vega. “Algú recorda com és la Font de la Costa del Jan? Fa tant de temps que està barrat el pas, que ni recordem com era, com tampoc recordem l’última vegada que hi vam veure els treballadors restaurant-la. Ara el cartell de ‘carrer tallat per obres’ continua immòbil”, lamenta el regidor. “Podríem continuar amb la Font del Roser, la qual pateix una evident fuita d’aigua, o la Font de l’Ensenyança, al carrer La Palma, precisament per tot el contrari” apunta Carles Vega.

Els republicans demanen urgentment la seva restauració, ja que formen part del patrimoni arquitectònic de Lleida i són el testimoniatge de la seva dimensió històrica.