Lleida

Notícia

ERC reivindica l’elaboració d’una ordenança que reguli l’urbanisme al Centre Històric

Els republicans consideren que les actuacions que s’hi estan duent a terme són  desordenades i no respecten la idiosincràsia del barri antic.
Els grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria reclama de nou l’elaboració d ‘una ordenança que reguli l’urbanisme al Centre Històric. Els republicans consideren que les actuacions puntuals que s’hi estan duent a terme no respecten la idiosincràsia ni el paisatge urbà del barri i exigeixen a l’equip de Govern la redacció d’una ordenança específica per a aquesta part tan emblemàtica de la ciutat.

Josep Maria Baiget, portaveu del republicans, explica que aquest document ha d’incloure la regulació sobre la tipologia dels seus habitatges, l’embelliment de l’espai públic i privat i el manteniment de les construccions, “incidint en la sostenibilitat, l’eficiència i l’adequació estètica de manera respectuosa amb les característiques pròpies del barri, a fi i efecte de protegir-lo i aconseguir la seva perdurabilitat i donar-li valor afegit com un atractiu paisatgístic, de caràcter convivencial i turístic”.

Baiget explica que tot i que el Govern de la Paeria té previst de redactar l’Ordenança del Paisatge Urbà de Lleida (que recorda que s’hauria de presentar en les properes setmanes), també considera necessari la creació d’una ordenança específica només per al Centre Històric, “i així poder acabar definitivament amb aquestes actuacions concretes i puntuals, les quals no posen en valor el paisatge de barri més antic de Lleida”, diu Baiget.

D’altra banda, el regidor celebra que finalment el govern de la Paeria hagi dut a terme la revisió i adaptació d’una part del carril bus situat a l’Avinguda de Madrid de Lleida per fer-ho compatible amb zona de càrrega i descàrrega, reclamat en una Proposta de Resolució que els republicans van registrar el passat mes d’agost. “És una antiga reivindicació per part dels veïns i comerciants de la zona, els quals ens havien transmès al grup municipal la seva necessitat de disposar d’una zona de càrrega i descàrrega,  i que gràcies a la nostra proposta finalment han vist millorada la mobilitat a la zona”