Lleida

Notícia

ERC demana al Ple de la Paeria l’excarceració dels presos polítics

Alguns Consellers empresonats
Alguns Consellers empresonats
Els republicans juntament amb la resta de partits a l’oposició presenten demà una moció la qual també exigeix la fi de la judicialització de la política catalana i la condemna a l’arbitrarietat i l’ús partidista amb què s’estan aplicant les lleis.
El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria, juntament amb els partits de l’oposició (PDeCAT, Crida-CUP i Comú) han presentat al Ple de demà una moció en la qual demanen a la Paeria que mostri el seu rebuig a l’escalada repressiva dels darrers mesos i exigeixi l’excarceració immediata de tots els presos polítics, els quals consideren que ho són, malgrat haver actuat sempre pacíficament i democràtica, d’acord amb el mandat sorgit de les urnes.

En la moció, els partits ‘pro-referèndum’ també demanen al Ple que expressi el seu suport al Govern legítim de la Generalitat de Catalunya, encapçalat per Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, així com el seu suport a la Mesa i al Parlament de Catalunya, que s’han vist desposseïts de les seves competències per l’aplicació de l’article 155.

Segons Carles Vega, president del grup republicà, l’existència de presos polítics no té cabuda dins l’actual Unió Europea, més quan aquests presos són majoritàriament membres del govern legítim, representants de la societat civil catalana i membres de la cambra de representants de Catalunya. “Tornarem a demanar a Àngel Ros que rectifiqui, que encara està a temps, que ens acompanyi en la causa, que demani amb nosaltres la fi de la judicialització de la política catalana i condemni l’arbitrarietat i l’ús partidista amb què s’estan aplicant les lleis, tot pervertint la separació de poders que qualsevol Estat de Dret digne ha de garantir, i que ell, donant suport a l’aplicació de l’article 155 està promovent”, diu Vega.

Finalment la moció també insta a la Unió Europea i la resta d’institucions internacionals a exercir una mediació política que faciliti el diàleg i la cerca d’una solució política.