Lleida

Notícia

ERC lamenta l’ambivalència de Ros sobre el 155

Regidors ERC-Avancem
Regidors ERC-Avancem
Els republicans critiquen que la Paeria no aposti per l’alliberament dels presos polítics catalans ni per la fi de la repressió sobre Catalunya i la seva ciutadania.
El grup municipal d’ERC-Avancem a la Paeria ha lamentat que no hagi prosperat la moció que han presentat conjuntament amb la resta dels partits de l’oposició (PDecat Crida-Cup i Comú) i en la qual es demana l’alliberament dels presos polítics catalans i la fi de l’aplicació de l’article 155 sobre Catalunya. Els republicans acusen a Ros de defensar la repressió sobre Catalunya i li pregunten si respectarà el resultat del 21 de desembre en el cas que tornin a guanyar les forces independentistes.

Carles Vega, president del grup municipal, recorda que Àngel Ros ha arribat a culpabilitzar al Govern de Catalunya dels empresonaments i de l’aplicació del 155, ha compartit pancarta i punts de vista amb Sociedad Civil Catalana, i vota contínuament al costat de C’s i PP contra mocions a favor de la democràcia, o de l’eliminació del franquisme als carrers de la ciutat, o de millorar la qualitat de vida de la gent de Lleida. “El bloc del 155, alineat. Tan alineat que vostè, sr. Ros, està governant a la Paeria de facto amb C’s i PP. Es retroalimenten, fan canvi de cromos. Col·laboren estretament. Hi té tot el dret. Però no intenti fer veure que no. No intenti distreure ni confondre a la ciutadania”, apunta Vega.

Finalment el regidor li ha preguntat a l’alcalde si acceptaran els resultats de les eleccions del 21D si hi ha una majoria a favor de la República catalana o continuaran permetent la violència i la repressió per imposar la seua voluntat a la població catalana. “Permetran que es guanyi per la força allà on no hagin guanyat per les urnes o acataran els resultats si guanya una majoria independentista?”

Moció Plataforma Lleida Social
Els republicans han donat suport a la moció presentada per Lleida Social la qual demana a la Paeria que contribueixi a la difusió i implementació de la Llei de Renda Garantida. Segons Vega, “Aquesta llei és important, perquè es tracta d’un canvi de paradigma en les polítiques de protecció social i la lluita contra la pobresa. No és un ajut assistencial que depèn dels serveis socials, sinó que es tracta com un ajut per a la reocupació dels treballadors”.

Moció Associació d’Agitació Cultural de Ponent
Nuria Marín, regidora republicana, també ha defensat la moció en suport a l’escola pública catalana. Segons Marín “La immersió lingüística i el poder cohesionador és un dels arguments més potents en la defensa de l’escola catalana ja que ha donat com a resultat una societat plenament bilingüe, i no entenc els esforços d’alguns partits obstinats a fer-nos creure que existeix adoctrinament independentista a les nostres escoles. Com a professora m’ofèn que companys de professió i de vocació ho defensin”, lamenta Marín.

Els republicans també han votat a favor de la Moció presentada pel PDeCAT en defensa de l’art de la Franja i la presentada pel Comú de Lleida de suport a l’ajuntament de Madrid.