Lleida

Notícia

El ple de la Paeria aprova el cartipàs municipal, que incorpora diverses esmenes de l’oposició

Amb els vots d’ERC, Junts per Catalunya i el Comú, i l’abstenció del PSC i el PP

El ple de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat el cartipàs municipal 2019-23 que defineix l’estructura de la corporació municipal, que comptarà amb 7 tinences d’alcaldia i 15 regidories. Han donat suport al document els grups municipals que formen el govern d’entesa -Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, Junts per Catalunya-Lleida i el Comú de Lleida-, mentre que el PSC i el PP s’han abstingut, ja que s’han incorporat diverses de les seves esmenes.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha destacat “el grau raonable de consens i de diàleg” del cartipàs i ha agraït “la mà estesa” d’alguns grups de l'oposició, a qui ha promès més transparència per facilitar la seva tasca.

La portaveu del grup municipal d’ERC, Jordina Freixanet, ha explicat que el cartipàs és fruit de “l'intens debat programàtic i d'un govern d'entesa de tres forces polítiques” i n’ha destacat la seva “estructura horitzontal". També ha enumerat algunes de les prioritats del nou govern d’entesa: “Volem que la Paeria sigui pionera en la transparència, la participació, la integritat i l’ètica pública, les dades obertes, l’avaluació constant i el retiment de comptes i el bon govern”. 

Entre les esmenes aprovades, destaca la que atorga a l’ex alcalde Fèlix Larrosa la distinció de cap de l’oposició -un càrrec que havia desaparegut en l’últim mandat-, de manera que tindrà el mateix tractament protocol·lari que un portaveu de grup, però s’ha rebutjat equiparar-lo al tractament i la retribució d’un tinent d’alcalde, com havia demanat el grup del PSC.

En total s’han votat 57 esmenes al cartipàs, de les quals s’han incorporat al document inicial 24 esmenes. Sis d’elles s’han aprovat per unanimitat de tots els grups municipals.

El govern municipal tindrà 15 regidories distribuïdes en 8 àrees, a més d’Alcaldia: la Regidoria de Seguretat i convivència (Miquel Pueyo), la Regidoria de Govern Obert i qualitat democràtica i institucional (Jordina Freixanet), la Regidoria de Participació i lluita contra la corrupció (Elena Ferre), la Regidoria d’Urbanisme (Toni Postius), la Regidoria de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta (Joan Ramon Castro), la Regidoria d’habitatge i transició ecològica (Sergi Talamonte), la Regidoria de drets socials (Regina Cairol), la Regidoria de salut i economia (Montse Pifarré), la Regidoria d'Esports i Activitat Física (Sergio González), la Regidoria de cultura i model de ciutat (Jaume Rutllant), la Regidoria de joventut, festes i tradicions (Ignasi Amor), la Regidoria d’educació, drets i feminisme i cooperació (Sandra Castro), la Regidoria de Promoció Econòmica i Turisme (Paco Cerdà), la Regidoria d'Ocupació i Responsabilitat Social (Anna Campos) i la Regidoria de Comerç i Consum (Marta Gispert).
 
Mots clau
: cartipàs entesa ple