Lleida

Totes les notícies


El punt de vacunació del Pavelló Onze de Setembre, un dels principals de Catalunya

L’Ajuntament de Lleida va cedir l’equipament a Salut com a reforç assistencial en la primera etapa de la Covid-19 i, des del passat 26 de gener, com a espai de vacunació massiva. L’equipament ha estat punt de recepció i emmagatzematge de 200.000 vacunes i centre de coordinació de l’equip mòbil de vacunes de la regió sanitària de Lleida. La tinent d’alcalde i regidora de Salut, Montse Pifarré, ha agraït el personal sanitari, de serveis i als agents cívics municipals la tasca realitzada. La tinent d’alcalde i regidora de Salut, Montse Pifarré, juntament amb la gerent de la regió sanitària de Lleida, Divina Farreny, el president del Col·legi de Metges de Lleida (COMLL), Ramon Mur, i la presidenta del Col·legi d’Infermeres i Infermers de Lleida, Mercè Porté, ha visitat avui el Pavelló Onze de Setembre, punt central de vacunació contra la Covid-19 a Lleida des del passat 26 de gener. Montse Pifarré ha destacat que el Pavelló, cedit per l’Ajuntament de Lleida, ha estat i està essent un dels punts centrals de vacunació de Catalunya i ha agraït el seu bon funcionament: “La vacunació en aquest equipament s’està desenvolupant amb una coordinació i eficàcia que han pogut constatar les persones que s’hi han vacunat aquí. Per a l’Ajuntament de Lleida aquest pavelló és un símbol de la cooperació interinstitucional i de l’avenç de la vacunació per vèncer la Covid-19. Vull agrair, en nom de la ciutat, la tasca desenvolupada pels sanitaris que estan en aquest punt de vacunació i de tots els i les professionals que integren aquest dispositiu per un treball que repercuteix, de forma determinant, en la millora de la nostra protecció davant el virus”. Montse Pîfarré ha informat que a la Regió Sanitària de Lleida s’acaba d’assolir la xifra de 400.000 vacunes administrades, de les quals 200.000 s’han gestionat i emmagatzemat al Pavelló Municipal Onze de Setembre. Agraïments En el decurs de la visita, la responsable municipal de Salut ha agraït, també, la comprensió i col·laboració del club esportiu Lleida Llista, que durant el temps de pandèmia no ha pogut disposar del pavelló pels seus entrenaments i partits oficials, “posant el bé comú per davant de les necessitats del club”.

Pueyo crida a la prudència per revertir la corba de contagis

En la seva compareixença als mitjans, Miquel Pueyo crida a la prudència per intentar aturar i revertir la corba de contagi a la ciutat de Lleida i per fer compatible la vida de la ciutadania amb la de la ciutat. El paer en cap ha exigit a la Generalitat que es facin cribratges massius a la població i que s’acceleri la vacunació al territori, ha reclamat al Govern de l’Estat que el sector agroalimentari sigui considerat servei essencial i ha demanat responsabilitat i sentit comú a les forces polítiques representades al Parlament de Catalunya per constituir un govern i afrontar amb garanties l’actual crisi sanitària, econòmica i social. Les dues darreres setmanes s’ha observat un creixement dels índexs de contagi i una ocupació major dels serveis sanitaris i les UCIS, fet que fa mantenir l’alerta davant el repunt de casos. L’alcalde ha assenyalat que cal alentir les dades, malgrat que aquesta situació no es viu només a Lleida, sinó que s’està registrant a altres ciutats i regions sanitàries. L’objectiu de l’equip de govern és fer compatible el dret a la salut de les persones i també a la salut de la ciutat.   Pueyo ha remarcat que a la ciutadania està complint, igual que altres llocs, les mesures sanitàries i de contenció, adoptades per la Generalitat i el Procicat, com a autoritat competent, però ha volgut remarcar que "ens trobem davant un govern interí i davant una situació de pandèmia greu, amb crisis econòmica i social". Per això, al marge de sigles i colors polítics, ha demanat responsabilitat i sentit comú a totes les forces polítiques representades al Parlament de Catalunya, per fer un esforç i constituir un govern estable per atendre les necessitats i afrontar amb garanties la crisi sanitària, econòmica i social.  En un moment en què la corba de contagis continua pujant a la ciutat de Lleida, l’alcalde ha exigit tres accions: a la Generalitat, que es realitzin cribratges massius a la població i que s’acceleri la vacunació al territori.

Comença la campanya de vacunació de la Covid al Pavelló Onze de Setembre

La Paeria prorroga la cessió d’aquest equipament esportiu al Departament de Salut fins al mes de setembre per tal de facilitar la campanya de vacunació i continuar amb el cribratge als grups escolars L’Ajuntament de Lleida ha prorrogat fins al mes de setembre la cessió al Departament de Salut de les instal·lacions del Pavelló Municipal Onze de Setembre, per a instal·lar-hi un punt de coordinació i logística de la campanya de vacunació contra la Covid. La Paeria ja va posar les instal·lacions a disposició de Salut el mes d’abril de l’any passat per tal de fer front a la pandèmia.  Des de la setmana passada, aquestes instal·lacions s’utilitzen ja com a lloc de treball de l’equip que coordina la vacunació a Lleida i que anteriorment ocupava un espai més reduït al CAP Onze de Setembre. Així doncs, és des del Pavelló des d’on les infermeres que administren les vacunes es desplacen matí i tarda fins a les residències i centres sanitaris de part de la Regió Sanitària de Lleida, ja que la plana compta amb un segon equip de vacunació que treballa des de Balaguer. A més, el Pavelló s’utilitza també per administrar la vacuna a alguns dels grups prioritaris que formen part de la primera fase del pla de vacunació, com ara treballadors de residències o professionals sanitaris que no s’han pogut vacunar en els seus centres de treball. Més endavant, està previst que es faci servir també com un dels punts de vacunació massiva, quan la campanya d’immunització avanci a les següents fases. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha defensat que la polivalència dels espais públics s'ha evidenciat amb la pandèmia: “Ja no hi ha espais públics privatius per una activitat o una altra. Si cal utilitzar espais com pavellons, museus o el que sigui en aquest combat per superar la situació de crisi sanitària, econòmica i social els utilitzarem”. Pueyo també ha volgut agrair especialment la “infinita comprensió” del Club Lleida Llista Blava, que ha hagut de traslladar la seva activitat als pavellons de la Bordeta i de Bell-lloc, amb suport de la Paeria.