Lliçà d'Amunt

Feminisme?

Celebrem la declaració de Lliçà d’Amunt com a municipi feminista. Fa anys que es treballa a diferents àmbits per reduir desigualtats però hem d’anar més enllà fins a assolir la seva eliminació. Ara és el torn del món municipal, el més proper a les persones, que ha d’utilitzar les seves competències per aconseguir un espai de convivència on viure de la mateixa manera, tots i totes. Nosaltres ho creiem, ara cal veure si el govern actual ho creu. No ho tenim clar veient que en el mateix ple en que s’aprova aquesta moció presenten una equivocada, parlen de la comarca i no del municipi i acaben amb la ja gastada menció a que “ja es fan coses”. Si no mirem el present amb ulls crítics, difícilment millorarem el futur. Pitjor encara que la ignorància i els prejudicis, és la indiferència davant una realitat que menysté una part de la societat pel sol fet de ser dona.  

Regidors d'ERC Lliçà d'Amunt

Rebost solidari 2021

Aquest passat mes de maig es va portar a terme una recollida d’aliments solidària. Organitzada i promoguda des de l’Oficina Covid de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt, integrada pel PSC, ERC i ECP, tenia l’objectiu d’omplir el Rebost Solidari de Lliçà. Volem fer un agraïment a totes les persones, entitats i empreses que hi ha col·laborat, sigui proporcionant un espai, un transport, recollint material o donant un paquet de sucre. A tothom. Cal remarcar que els prop de 120 voluntaris i voluntàries han recollit més de 14tn d’aliments i productes d’higiene bàsica. Una acció més des de l'Oficina Covid que esperem que no s’utilitzi com una eina electoral més. Bàsicament ho diem perquè la publicació feta per part de l’Ajuntament, surt en primer pla un alcalde cofoi, i no pas alguna de les més de 100 persones voluntàries que van dedicar-hi el seu temps lliure. No està bé apropiar-se de l'esforç de tot un poble. Seguim!  

Agraïments a les col·laboradores amb la vaga de Bosch

Ja fa setmanes que la lluita continua i que els treballadors i treballadores de la planta de Bosch fan vaga. Des del passat 5 d'abril la caixa de resistència i les donacions a les companyes de Bosch no han parat de rebre suport. Fem un recull de tots aquells agraïments que hem trobat a les xarxes (disculpeu si ens en deixem algun); GRÀCIES a Finqualis Santa Eulàlia, Llenyes J. Parramón, Antonio Polo i Lliçà en Comú Podem, Iban Martínez i ERC Lliçà d'Amunt, la Churreria Maria de la Cruïlla, Carns Torrent, Lliçà Peruanitos, Una Mirada, Amunt Dones, PCTC, CB Parets, CB Lliçà, Masia Can Bosch, Carns Arderiu, Cafè Gra, El Racó del Pavelló, Family, a les companyes de lluita de NISSAN i a l'Ajuntament de Lliçà d'Amunt i Ajuntaments de la comarca com el de Lliçà de Vall, Bigues i Riells o Les Franqueses (per dir-ne alguns), entitats, anònims i particulars que han ofert la seva ajuda desinteressada a les 336 famílies afectades pel tancament de BOSCH. També als que col·laboraran després de tancar aquesta edició. Reiterem el nostre suport i denunciem la injustícia que s’està patint, també, a l’àmbit industrial del nostre país. BOSCH LLIÇÀ NO TANCA. #DISLIKEBOSCH  

Quan ja no queda vergonya

Quan ja no et queda ni vergonya, menteixes. Quan ja no tens vergonya, no t’importa que les teves treballadores i treballadors s’assabentin per la premsa dels seus comiats, menysprees els seus esforços, la seva dedicació i els resultats obtinguts; quan ja no tens vergonya, ignores els beneficis, la productivitat, el valor afegit i simplement vols més, no importa el preu que paguen les persones. Quan ja no tens vergonya vens a fer política de “foto”, l’única que en sabeu, sense proposta, sense continguts, sense solucions; quan ja no tens vergonya proposes mocions que, tot i dir que s’està en contra, justifica i acata el tancament de la planta de Bosch; quan ja no tens vergonya assegures que és un text consensuat amb el comitè d’empresa; quan ja no tens vergonya enganyes la resta de partits que representen el ple esperant la seva aprovació desenraonada. La nostra resposta la donem fent política real. Parlant i escoltant les persones, afectades, interessades, informades, treballant en el conjunt de la comarca en propostes reals. La nostra resposta la donem al Ple, al Parlament, al Congrés i a Europa. Apa, feliç Santa Jordina i Sant Jordi.  

Bosch, Lliçà d'Amunt

Comunicat d'Esquerra Republicana de Catalunya sobre el tancament de la planta de Bosch de Lliçà d’Amunt

Davant l’anunci de l’empresa Bosch i seva la intenció de clausurar la planta de fabricació de components a Lliçà, Esquerra Republicana volem expressar: El rebuig de la manera com s’ha efectuat aquest anunci, sense previ avís i secretisme. La direcció de Bosch ha incrementat la incertesa i el malestar entre els treballadors i les treballadores enmig del context global de la pandèmia. Considerem que el fet d’haver-se’n assabentat per la premsa, en comptes dels seus canals interns, demostra la falta de voluntat negociadora de la direcció. Considerem la mesura del tancament del tot inapropiada i desproporcionada. Davant de qualsevol eventualitat crítica és obligació i forma part de la responsabilitat de la Direcció empresarial tenir també cura dels treballadors i les treballadores que formen part del projecte i han fet créixer la companyia. En especial quan els treballadors i les treballadores han fet importantíssims esforços amb congelacions, reduccions salarials i una disminució de la plantilla per mantenir-hi l'activitat industrial. En aquest cas, doncs, aquest tancament afectarà uns 336 treballadors i treballadores a Lliçà d’Amunt. A més a més, dels 300 del Penedès. En aquest cas, és obvi que l’aposta estratègica de Bosch ha primat el repartiment de dividends i la rendibilitat per sobre de qualsevol afectació envers la seva plantilla. Exigim una rectificació a la Direcció de Bosch, que replantegi la posició. I donem suport actiu a totes les treballadores i treballadors que perdran els seus llocs de treball si es manté la decisió. Continuem on sempre hem estat, al costat dels treballadors i les treballadores i a la seva total disposició. Esquerra Replublicana de Catalunya de Lliçà d'Amunt

Ens veiem a les urnes!

Aquest passat mes de febrer, en plena pandèmia provocada per la Covid, ens hem vist obligats, per imposició judicial, a assistir a les urnes per poder escollir els representants que han de conduir el país durant els propers anys. Tot i això, hem de donar les gràcies a les persones encarregades d’organitzar-ho tot, que malgrat les mancances, han aconseguit una jornada que ha estat més segura del que calia esperar. I un altre agraïment a les incansables apoderades i companyes d’ERC Lliçà.  Els resultats a nivell de país son similars als de Lliçà d’Amunt i marquen dues tendències, una és la clara victòria independentista, per tant, es consolida la idea d’una República Catalana lliure, progressista, feminista, transformadora i social i mediambientalment justa. I la segona, que la societat catalana ha escollit una clara majoria d’esquerres.  I per acabar, tot i estar contents amb els resultats obtinguts, hem de lamentar la irrupció de l’extrema dreta feixista al Parlament de Catalunya. Cosa que ens obliga a continuar lluitant pels drets i llibertats de les catalanes i els catalans.  Ens veiem a les urnes!   

Tornen a apujar la taxa d'escombraries

“Si no apliquem aquest augment del 15% en la Taxa d’Escombraries, la bretxa es farà gran i haurem de reduir altres serveis, estic parlant d’ajuts a Serveis Socials, reduir o fer desaparèixer la socialització de llibres, partides de Festa Major o el servei Apropa’m”. Fins a dues vegades es va fer servir aquest raonament per part de l’Alcalde Ignasi Simon en el passat ple del dia 22 d’octubre, per justificar l’augment d’un 15% a la Taxa d’Escombraries. Realment l’únic que interessa a aquest govern és l’economia? Ara no toca, ara toca vetllar més que mai per les persones. Realment aquest govern no és capaç de trobar 200.000€ d’altres partides pressupostàries que no sigui perjudicar als més Tdesfavorits i a la cultura? N’estem segurs que sí, però és qüestió de prioritats. Sempre han de pagar la mala gestió política els mateixos? Ser fort amb els dèbils i feble amb els forts, és l’opció més fàcil. Quan es prioritza l’estratègia política, els focs d’artifici, les excuses i el partidisme per sobre dels interessos de la ciutadania, tota la ciutadania sortim perdent. Ara no toca i menys d’aquesta manera.

COVID, reconstrucció social, ajudes, Pla de reconstrucció social, COVID-19

Aconseguim 300.000 € per ajudes COVID

Pla de reconstrucció social i econòmica de Lliçà d'Amunt Sempre hem dit que els pressupostos són el reflex de les polítiques de qui governen. Generalment fa que sigui complicat donar suport, sobretot si les polítiques són electoralistes, contràries als teus principis o simplement no prioritzen el que t’agrada. El pressupost plantejat inicialment no ens agradava. Gens. Una estructura cada cop més gran que fa que pràcticament tots els ingressos ordinaris es destinin a estructura i poc més. No ens agrada que hi hagi partides com pobresa energètica que per “simplificar” queden reduïdes a la mínima expressió i que es pretengui que qualsevol anomalia passi per serveis socials. O les partides de promoció econòmica. Ens diuen que pugen 10.000 € respecte aquest any. Però la realitat és que encara estan a la meitat del que estaven fa un parell d’anys, quan creiem i apostàvem per potenciar el comerç local i la partida arribava als 70.000 €. Una altra cosa que ens sobta i ens emprenya una mica és el tema de la socialització de llibres. Resulta que després de dos intents vam aprovar per unanimitat 70.000 € pel programa i ens juren i perjuren que s’han fet els càlculs, que són 72.000 € i que no podem fer 5è i 6è i que la ESO ha d'esperar, que no hi ha més diners. Que es farà més endavant. Doncs resulta que el primer any s’han destinat 33.222,63 €. O ens van enganyar o no saben sumar. Però això va provocar que les escoles hagin fet mans i mànigues per poder oferir alternatives. Tornem a pressupostar 70.000 € per arribar a 2n de l'ESO. No s’entén però endavant. 4 cursos més podran aprofitar aquesta inversió social.   El pressupost inicial contemplava l'escandalosa xifra per ajudes COVID de 0 €. Uns pressupostos que feien més pinta d’avançament electoral que d’una altra cosa.  Ara bé, en moments excepcionals com el que estem vivint, s’ha de fer política i qui no en sàpiga, que plegui. Ja vam dir-ho el dia de la investidura i en alguna altra ocasió, estarem fent front a les polítiques abusives que no ens agradin i estarem estirant del carro quan les polítiques socials ho requereixin.

Míriam Remolà, regidora, comiat

Dones i política. Gràcies Míriam.

Aquest mes d’octubre hem tingut un canvi a ERC Lliçà d’Amunt. Per raons personals marxa la regidora Míriam Remolà i s’incorpora una altra dona, la Susagna Mesas. La Míriam és en el projecte d’ERC a Lliçà des d’abans de fer els 25 anys, i en una època en què diuen que el jovent no s’implica en la política, nosaltres hem pogut gaudir del seu compromís durant més de 6 anys, aportant-nos totes la seves idees. Amb doble handicap, el fet de ser jove i dona, ha estat sobradament a l’alçada en la seva acció com a regidora. Ha defensat en tot moment, amb iniciativa, les propostes que des d’ERC hem anat elaborant per al nostre poble. En la política sempre hi trobem a faltar dones. Les dificultats de compaginar la vida familiar amb la laboral ja són prou difícils, com per a sobre afegir-hi la vida política. Des d’ERC defensem fermament la incorporació de la dona a la vida política sense pors ni complexos. L’aportació que fem a la nostra societat és cabdal. La nostra visió és necessària per tenir un país en plena llibertat, igualtat i justícia social. És per això que és d’agrair que hi hagi cada vegada més dones que vulguin participar de la vida política.