Esquerra Lloret de Mar

Notícia

Lloret de Mar fa un pas més per a la remodelació dels principals eixos urbans del municipi

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha lliurat avui el premi al guanyador del concurs d’idees per a la remodelació de l’eix urbà de Lloret, que inclou l’avinguda del Rieral, l’avinguda de Just Marlés, el passeig marítim i l’avinguda de Pau Casals, l’artèria principal del municipi. Es tracta d’EFA Arquitectes, un equip multidisciplinari de professionals dedicats a l’urbanisme, el paisatgisme, l’arquitectura i la rehabilitació amb seu a Sabadell que ha rebut la dotació econòmica de 58.080 € (IVA inclòs). La presentació ha tingut lloc a la plaça Pere Torrent i ha comptat amb la presència d’una quarantena d’assistents.


La idea guanyadora porta per lema Lloret, quatre estacions i crea un nou model d’espai públic, eix cívic, centrat en els ciutadans i visitants de Lloret com a usuaris principals: fomenta el passeig, la trobada, l’oci, l’esport i el descans durant les quatre estacions de l’any. Per l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, “és una proposta que treballa de forma transversal aquesta idea de “recosir” barris i teixits urbans fomentant la cohesió social i el gaudi a través d’una pacificació de l’entorn i una aposta pels espais verds”.  En aquest sentit, aquest nou eix cívic funciona com a infraestructura de ciutat i establirà la comunicació longitudinal entre els diferents barris, equipaments, serveis i zones de la ciutat per als vianants amb ús de pèrgoles multifuncionals generadores d’ombres. Pel seu disseny, prevaldrà la continuïtat de l’espai públic i dels recorreguts de vianants per sobre de la continuïtat del trànsit de vehicles a motor. En aquest sentit, s’han determinat zones de trànsit restringit o sense circulació dins de l’eix, cosa que permet establir nous esquemes de circulació i la supressió d’infraestructures de trànsit innecessàries en favor de l’espai de vianants i la seva continuïtat. La desaparició del trànsit rodat i la possibilitat d’ocupar l’espai renaturalitzat de la riera que proposa la idea permet que l’eix funcioni com a plataforma d’unió dels barris.