Malgrat de Mar

Totes les notícies

càmping Kufert

ERC demana més agilitat al govern sociopopular per donar solució a les problemàtiques del càmping Kufert.

En diverses ocasions durant el curs de la legislatura el grup municipal d’ERC ha denunciat en el Plenari les situacions irregulars que es donen en el càmping Kufert. Aquest es troba emplaçat dins el terme de Malgrat, concretament darrera la benzinera a l’entrada a Malgrat per la N-II. Fa més de 30 anys que aquest camping té activitat, els mateixos que aquesta es porta a terme sense actualitzar el permisos corresponents. El conveni firmat en data 07.11.2000 entre l’entitat NOE Malgrat SA (empresa que representa el càmping Kufert) i l’Ajuntament de Malgrat per adequar-lo a la legalitat urbanística, ha estat paper mullat fins a dia d’avui. El càmping s’ha convertit en un assentament on la normativa vigent són els fets consumats. A tota aquesta problemàtica urbanística s’hi afegeix en els últims mesos la contaminació de l’aigua del pou des d’on es fa el proveïment als usuaris del Kufert. Segons un comunicat enviat al càmping per l’Agència de Protecció de la Salut de la Generalitat de Catalunya aquest “els hi confirma la presència de compostos orgànics semivolàtils associats a benzines o dissolvents, cosa que indica una contaminació de la captació a partir de productes derivats del petroli que la fa no apta per al consum humà”. Atès que segons la Llei de Turisme de Catalunya (13/2002) l’òrgan competent per vetllar pel funcionament dels càmpings privats, son els Ajuntaments del municipi on estan situats, el grup municipal d’ERC va demanar durant el Ple del 5 d’agost que l’equip de govern local actués per aconseguir garantir el subministre d’aigua potable a tots els usuaris del càmping Kufert. En data 12 d’agost l’Alcaldessa va signar un decret d’Alcaldia en el que requereix al càmping Kufert que, en el termini màxim de dos mesos, substitueixi l’aigua del pou per una altra font de subministrament amb garantía sanitària. Aquesta altra font pot ser l’aigua de la xarxa municipal. El Decret exigeix també que de forma inmediata s’adoptin les mesures pertinents per tal de proveir als usuaris d’aigua amb cisternes degudament autoritzades fins que s’hagi efectuat la connexió a la xarxa municipal.

gola de la riera

Pla d’actuacions en el Passeig Marítim, av. Bon Pastor i av. Països Catalans

Fa més d’un any l’equip de govern va encarregar la redacció d’un “Pla d’actuacions en el Passeig Marítim, avda. Bon Pastor i avda. Països Catalans” amb l’objectiu de millorar la imatge actual tan dels espais públics com dels establiments turístics, de restauració i comercials. El document final és una anàlisi de la situació actual, un exhaustiu treball de camp, que arriba a unes conclusions i propostes evidents, reclamades fa anys pel sector turístic i també per algunes formacions polítiques, especialment per ERC. El Pla evidencia la necessitat d’actuacions que han estat ignorades pel PSC-PP durant molts anys: remodelació del Passeig Marítim, obertura en la seva totalitat de l’avinguda Barcelona, donar solució al tram zero de la riera (gola de la riera). Aquest estudi també proposa millorar les dimensions, l’accessibilitat i la imatge dels establiments comercials. El passat Ple d’agost, el grup municipal d’ERC va recriminar a l’Alcaldessa Campoy el poc interès mostrat durant els 19 anys que porta de mandat alhora d’ executar actuacions al sector. Actuacions amb l’objectiu d’aconseguir millores urbanístiques a la zona del Passeig Marítim per tal d’afavorir la millora d’un sector clau en l’activitat econòmica del municipi. Un exemple el tenim en el  conveni que el PSC-PP va firmar amb l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua), en el qual l’Alcaldessa va prioritzar canalitzar el tram de riera de can Feliciano en lloc de començar per arreglar d’una vegada el desguàs de la riera cap al mar, quedant aquest en segon terme tot i la mala imatge que mostra a les persones que ens visiten. No hi ha excuses per no haver donat solució a aquesta situació vergonyant. ERC va demanar al PSC-PP que aquest Pla no quedi al fons d’ un calaix, que es treballi de veritat prioritzant aquelles propostes més adhients i es comencin a aplicar. Cal fer-ho per donar suport a un sector que actualment és un dels principals motors económics del municipi.

Les JERC presents a les Barraques de Festa Major.

La secció de les JERC de Malgrat compta novament en aquesta edició amb una barraca on podreu gaudir del servei de bar, entrepans i tota mena de begudes de la Terra. Així doncs us hi esperen a tots i totes a partir de les 21hores i fins al tancament d'aquestes Barraques 2010 a la matinada. Esperem que el temps ens deixi escoltar la música de Takikardia, Abeja Reina i Reincidentes, Grups que conformen el cartell d'avui.

Una de les portes de la façana de l'Ajuntament

Ni estètica ni ètica

La portaveu Teresa Verdaguer va manifestar en l'últim Ple d'agost que "amb impotència hem vist com aquest mes de juliol s'ha tret la coberta de les Peixateries vellles, no per restaurar-la, sinó per fer-la desparèixer". Les Peixateries han esdevingut durant molts anys un espai  central del poble on s'hi han dut a terme multitud d'activitats populars organitzades per moltes de les entitats i associacions de la vila com són;  concerts, botifarrades, sopars solidaris i reivindicatius, actes de la Festa Major... L'excusa del govern sociopopular per  portar a terme l' enderroc ha estat que d'aquesta forma les Peixateries velles recuperaran la imatge original i alhora l'edifici  catalogat de l'Ajuntament  lluirà més. ERC va fer un prec  durant el passat Plenari d'agost a l'equip de govern (PSC-PP) per tal que  l'edifici de l'Ajuntament llueixi més.  Substituir la persiana de ferro d'una de les portes de la façana de l'Ajuntament -la que antigament havia allotjat l'Oficina de Turisme-  i que s'hi instali  una reixa les característiques de la qual estiguin en consonància amb el conjunt de l'edifici. Afegim a tot plegat el fet que aquesta setmana s'ha instal·lat un fanal a tocar de la porta principal de l'Ajuntament. No es podia haver trobat un pitjor lloc.

Gegants de Malgrat

Bona Festa Major de Sant Roc!!!

CONVIT DE FESTA Germà, company, amic: vina aquests dies que el sol abrusador crema com foc i gaudirás a dolls les alegries que ens sol portar la festa de Sant Roc. No has viscut mai els jorns de nostra festa? Son un poema bellament florit que el mes d'agost ens duu, ens manifesta i ens fa sentir com mai havem sentit... Es per l' amor a nostra vila bella que el sabem tots els fills d'aquest Malgrat i el rellegim cada any i ens renovella la fe d'un temps auster, franc i assenyat. Germá, company, amic: vina aquests dies que el sol abrusador crema com foc i, junts, podrem fruir les alegries que ens sol portar la festa de Sant Roc. Fragments del poema convit de festa LLUIS GARRIGA VIADÉ

Imatge del programa guanyador de la Festa Major

El Ple d’agost augmenta la partida dedicada a la Festa Major i Barrakes

En una any de crisi com el que estem patint i amb la quantitat de persones i famílies que no saben com arribar a final de mes,  l’equip de govern (PSC-PP) augmenta en 37.700 € les partides que ja disposen d’una quantitat considerable. Per ERC, ara no toca ni és el moment. Fa 8 mesos en el Ple de desembre del 2009, en l’aprovació dels pressupostos, la regidora de Cultura, sra. Aubanell i el regidor de Joventut sr. Romero manifestaven: “que en temps de crisi cal esforçar-se i ser més eficients i més acurats” i que s’havien de “definir les accions més prioritàries“, que calia “aplicar imaginació i optimització de recursos a les activitats que ja es venien realitzant”. En cap moment des d’ERC hem vist cap optimització ni imaginació per fer noves activitats per la Festa Major. Al contrari només se n’han suprimit. Activitats com la revetlla de ràdio Malgrat, d’un cost econòmic molt baix, han desaparegut de la programació. Altres activitats com el pregó de Festa Major que es podria fer com en els pobles del voltant amb un personatge o entitat que ha destacat en la seva trajectòria en el municipi, tampoc es realitzen aquest any. ERC proposa diverses activitats de cost mínim al municipi: - Tirada de síndries a mar - Cursa de natació fins a la Pilona - Baixada de trastos pujada del Castell - Desfilades de moda - Karaoke - Bitlles catalanes - Brindis Festa Major, etc. ERC va demanar a la regidora Aubanell que d’una vegada per totes constitueixi una comissió de Festes o tal com diu el PAC (Pla d’Acció Cultural) es formalitzi una “taula de concertació de la cultura” perquè els malgratencs puguin aportar idees i sentir-se protagonistes de les festes.

Imatge de la pista exterior del pavelló Germans Margall

Pista al costat del pavelló Germans Margall

El grup municipal d'ERC va demanar en el Ple d'agost una solució a les queixes del veïnat del voltant de la pista exterior del Pavelló Germans Margall. Aquesta pista al llarg del dia és utilitzada per molts de nens/es i joves, però s'ha convertit durant la nit en un niu de problemes per als veïns: sorolls amb la pilota i cridòries d'aguns joves que utilitzen la pista a altes hores de la matinada, fet que provoca malestar en el veïnat. Per ERC, la solució seria posar un horari de joc tancant la pista com ja es va haver de fer en la pista de la plaça Moguer, d'aquesta forma el descans dels veïns quedaria garantit.

Paguem dues vegades!

ERC va demanar l’any 2006 a l’equip de govern que prengués les mesures oportunes per solucionar les cantonades dels carrers de nova remodelació, cantonades punxagudes que dificultaven el gir dels vehicles. (veure butlletí d’ERC núm. 15) L’equip de govern va desestimar aquesta proposta però casualment al llarg d’aquest temps ha anat arreglant aquestes cantonades per facilitar l'accés a les persones amb mobilitat reduïda i a la vegada el gir dels cotxes que hi circulen. Per la falta de previsió d’uns governants que no escolten (PSC-PP), els malgratencs hem hagut de pagar en aquests trams dues vegades l’obra.