Malgrat de Mar

Totes les notícies

Imatge del programa guanyador de la Festa Major

El Ple d’agost augmenta la partida dedicada a la Festa Major i Barrakes

En una any de crisi com el que estem patint i amb la quantitat de persones i famílies que no saben com arribar a final de mes,  l’equip de govern (PSC-PP) augmenta en 37.700 € les partides que ja disposen d’una quantitat considerable. Per ERC, ara no toca ni és el moment. Fa 8 mesos en el Ple de desembre del 2009, en l’aprovació dels pressupostos, la regidora de Cultura, sra. Aubanell i el regidor de Joventut sr. Romero manifestaven: “que en temps de crisi cal esforçar-se i ser més eficients i més acurats” i que s’havien de “definir les accions més prioritàries“, que calia “aplicar imaginació i optimització de recursos a les activitats que ja es venien realitzant”. En cap moment des d’ERC hem vist cap optimització ni imaginació per fer noves activitats per la Festa Major. Al contrari només se n’han suprimit. Activitats com la revetlla de ràdio Malgrat, d’un cost econòmic molt baix, han desaparegut de la programació. Altres activitats com el pregó de Festa Major que es podria fer com en els pobles del voltant amb un personatge o entitat que ha destacat en la seva trajectòria en el municipi, tampoc es realitzen aquest any. ERC proposa diverses activitats de cost mínim al municipi: - Tirada de síndries a mar - Cursa de natació fins a la Pilona - Baixada de trastos pujada del Castell - Desfilades de moda - Karaoke - Bitlles catalanes - Brindis Festa Major, etc. ERC va demanar a la regidora Aubanell que d’una vegada per totes constitueixi una comissió de Festes o tal com diu el PAC (Pla d’Acció Cultural) es formalitzi una “taula de concertació de la cultura” perquè els malgratencs puguin aportar idees i sentir-se protagonistes de les festes.

Imatge de la pista exterior del pavelló Germans Margall

Pista al costat del pavelló Germans Margall

El grup municipal d'ERC va demanar en el Ple d'agost una solució a les queixes del veïnat del voltant de la pista exterior del Pavelló Germans Margall. Aquesta pista al llarg del dia és utilitzada per molts de nens/es i joves, però s'ha convertit durant la nit en un niu de problemes per als veïns: sorolls amb la pilota i cridòries d'aguns joves que utilitzen la pista a altes hores de la matinada, fet que provoca malestar en el veïnat. Per ERC, la solució seria posar un horari de joc tancant la pista com ja es va haver de fer en la pista de la plaça Moguer, d'aquesta forma el descans dels veïns quedaria garantit.

Paguem dues vegades!

ERC va demanar l’any 2006 a l’equip de govern que prengués les mesures oportunes per solucionar les cantonades dels carrers de nova remodelació, cantonades punxagudes que dificultaven el gir dels vehicles. (veure butlletí d’ERC núm. 15) L’equip de govern va desestimar aquesta proposta però casualment al llarg d’aquest temps ha anat arreglant aquestes cantonades per facilitar l'accés a les persones amb mobilitat reduïda i a la vegada el gir dels cotxes que hi circulen. Per la falta de previsió d’uns governants que no escolten (PSC-PP), els malgratencs hem hagut de pagar en aquests trams dues vegades l’obra.

Plafons municipals només per empreses

Amb l’objectiu d’evitar l'embrutiment de façanes, parets i mobiliari urbà, l'Ajuntament va instal·lar el febrer de l'any passat, 16 plafons d'expressió ciutadana i participació per diferents punts del municipi. Actualment la majoria de vegades els plafons s’han convertit en espais de publicitat d’empreses i, les entitats sense ànim de lucre, no disposen de cap espai per publicitar les seves activitats. Des d’ERC demanem una solució!

Ni camp de futbol, ni parc públic

Al POUM, Pla d’Ordenació Urbanística Municipal aprovat el 13 de juliol del 2005, el grup municipal d’ERC no hi va donar suport. En el POUM hi havia actuacions que ERC compartia, però n'hi havia moltes més amb les quals ERC no hi estava d’acord per l’excessiva urbanització que contemplava en el nostre poble. Una de les moltes actuacions que ERC no compartia era l'edificació de més de 200 habitatges en l’antic camp de futbol de l’Avda Verge de Montserrat. Per ERC, aquest camp de futbol s’havia de mantenir, per ser un punt de cohesió i connexió esportiva entre la zona turística i la part central del municipi. Aquests dies ja s’estan duent a terme els treballs que inutilitzaran aquest camp de futbol per donar compliment als acords de l’equip de govern de l’anterior legislatura PSC-CiU-PP que va votar el POUM. Els terrenys de l’antic camp de futbol varen ser cedits pels seus propietaris per destinar-los a zona verda i a un parc públic (veure acord municipal de 31 de maig de 1968) i provisionalment per camp d’esport per la pràctica del futbol ja que el municipi no en disposava en aquell moment. Actualment, en aquest espai, no tindrem ni camp de futbol ni parc públic. Els terrenys, com tants altres, han estat utilitzats per l’Ajuntament per l’especulació urbanística dels últims anys.