Malgrat de Mar

Totes les notícies

Imatge de la pista exterior del pavelló Germans Margall

Pista al costat del pavelló Germans Margall

El grup municipal d'ERC va demanar en el Ple d'agost una solució a les queixes del veïnat del voltant de la pista exterior del Pavelló Germans Margall. Aquesta pista al llarg del dia és utilitzada per molts de nens/es i joves, però s'ha convertit durant la nit en un niu de problemes per als veïns: sorolls amb la pilota i cridòries d'aguns joves que utilitzen la pista a altes hores de la matinada, fet que provoca malestar en el veïnat. Per ERC, la solució seria posar un horari de joc tancant la pista com ja es va haver de fer en la pista de la plaça Moguer, d'aquesta forma el descans dels veïns quedaria garantit.

Paguem dues vegades!

ERC va demanar l’any 2006 a l’equip de govern que prengués les mesures oportunes per solucionar les cantonades dels carrers de nova remodelació, cantonades punxagudes que dificultaven el gir dels vehicles. (veure butlletí d’ERC núm. 15) L’equip de govern va desestimar aquesta proposta però casualment al llarg d’aquest temps ha anat arreglant aquestes cantonades per facilitar l'accés a les persones amb mobilitat reduïda i a la vegada el gir dels cotxes que hi circulen. Per la falta de previsió d’uns governants que no escolten (PSC-PP), els malgratencs hem hagut de pagar en aquests trams dues vegades l’obra.

Plafons municipals només per empreses

Amb l’objectiu d’evitar l'embrutiment de façanes, parets i mobiliari urbà, l'Ajuntament va instal·lar el febrer de l'any passat, 16 plafons d'expressió ciutadana i participació per diferents punts del municipi. Actualment la majoria de vegades els plafons s’han convertit en espais de publicitat d’empreses i, les entitats sense ànim de lucre, no disposen de cap espai per publicitar les seves activitats. Des d’ERC demanem una solució!

Ni camp de futbol, ni parc públic

Al POUM, Pla d’Ordenació Urbanística Municipal aprovat el 13 de juliol del 2005, el grup municipal d’ERC no hi va donar suport. En el POUM hi havia actuacions que ERC compartia, però n'hi havia moltes més amb les quals ERC no hi estava d’acord per l’excessiva urbanització que contemplava en el nostre poble. Una de les moltes actuacions que ERC no compartia era l'edificació de més de 200 habitatges en l’antic camp de futbol de l’Avda Verge de Montserrat. Per ERC, aquest camp de futbol s’havia de mantenir, per ser un punt de cohesió i connexió esportiva entre la zona turística i la part central del municipi. Aquests dies ja s’estan duent a terme els treballs que inutilitzaran aquest camp de futbol per donar compliment als acords de l’equip de govern de l’anterior legislatura PSC-CiU-PP que va votar el POUM. Els terrenys de l’antic camp de futbol varen ser cedits pels seus propietaris per destinar-los a zona verda i a un parc públic (veure acord municipal de 31 de maig de 1968) i provisionalment per camp d’esport per la pràctica del futbol ja que el municipi no en disposava en aquell moment. Actualment, en aquest espai, no tindrem ni camp de futbol ni parc públic. Els terrenys, com tants altres, han estat utilitzats per l’Ajuntament per l’especulació urbanística dels últims anys.