Malgrat de Mar

Totes les notícies

Esquerra Republicana agraeix el suport pels 1.366 vots a les eleccions municipals

La candidatura d'Esquerra Republicana-Acord Municipal va aconseguir ahir a la nit un resultat de 1.366 vots i 3 regidors a l'Ajuntament de Malgrat de Mar, 197 vots més que a les darreres municipals del 2015. Ramir Roger i Ester Martínez repetiran com a regidors del Grup Municipal d'Esquerra Republicana-Acord Municipal, i Joaquim Albert s'incorpora com a nou regidor. Esquerra Republicana vol agraïr la confiança dipositada pels malgratencs i malgratenques, així com als militants, simpatitzants, apoderats i apoderades que han contribuit amb el seu esforç en aquest resultat. Seguirem treballant pels malgratencs i malgratenques!

Esquerra Republicana proposa un nou espai cultural per Malgrat

La candidatura d'Esquerra Republicana ha presentat aquest matí la seva proposta de dotar Malgrat d'un nou espai cultural. Durant el matí diversos membres de la candidatura d'Esquerra Republicana han realitzat una carpa informativa a la Plaça de l'Església, i han explicat la seva principal proposta en l'àmbit de la cultura. Ramir Roger, candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Malgrat, ha explicat que la candidatura republicana es compromet a que en els propers 4 anys hi hagi un nou espai cultural amb usos polivalents per tal que els malgratencs i malgratenques puguin gaudir de la cultura com es mereixen. Joaquim Albert, número 3 de la candidatura d’Esquerra Republicana, ha explicat que les instal·lacions del Centre Cultural actual no compleixen els mínims que s'estableixen al Pla d'Acció Cultural vigent, ja que és un equipament que està obsolet. La candidatura republicana preveu una inversió econòmica destacada per tirar endavant aquesta proposta, però justificada ja que els malgratencs i malgratenques són grans consumidors de cultura i fins ara no hi havia els espais adhients per donar-hi resposta.  

Esquerra Republicana exposa les propostes sobre educació envoltada pels globus del bosc de les idees

Esquerra Republicana ha exposat aquest dimecres a la tarda les propostes de la candidatura republicana en l'àmbit de l'educació. Per una banda, Esquerar Republicana vol impulsar un Pla Educatiu d’Entorn per solucionar les necessitats dels alumnes del municipi, ja que aquesta és una eina educativa que pretén donar resposta a les múltiples necessitats educatives. Aquest Pla Educatiu d'Entorn s'adreçaria a tota la comunitat educativa de Malgrat, però tenint en compte sobretot als sectors socials més desafavorits. També cal destacar la proposta de la candidatura republicana de posar en marxa un Espai Socioeducatiu per l'alumnat amb més dificultats. Aquest Espai Socioeducatiu ha de poder atendre les necessitats dels infants i realitzar una tasca educativa i preventiva per tal d'aconseguir un desenvolupament dels infants mitjançant el treball de les habilitats socials, els hàbits personals, etc. Durant aquest dimecres a la tarda diferents membres de la candidatura han estat a les Peixateries Velles celebrant l'acte “El bosc de les idees”, que ha consistit en la votació de quines són les propostes del programa electoral que la ciutadania creu que s’han de prioritzar en els propers 4 anys, envoltats de globus d'heli gegants i berenant pa amb xocolata.  

Esquerra Republicana proposa un pla de xoc per combatre les múltiples pintades i grafits

La candidatura d'Esquerra Republicana ha presentat aquesta tarda la proposta de dur a terme un pla de xoc per combatre les múltiples pintades i grafits que hi ha a les parets del municipi, que inclou el seu programa electoral. Durant la tarda diversos membres de la candidatura d'Esquerra Republicana han realitzat una passejada pels carrers Passada i Girona que ha acabat a la Plaça Fèlix Cardona, per tal de parlar amb els veïns i veïnes tant d'aquesta problemàtica com també de l'excessiu trànsit que hi ha als carrers Passada i Girona. Ramir Roger, candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Malgrat, ha explicat que la candidatura republicana es compromet a que una de les prioritats del nou govern municipal sigui combatre les múltiples pintades i grafits mitjançant dues vies: les accions de neteja dels edificis perjudicats, i també l'oferiment d'espais alternatius destinats a la creativitat artística.  

Esquerra Republicana proposa un nou model urbanístic basat en un creixement sostenible i ordenat

Esquerra Republicana sempre ha defensat un model urbanístic que permeti que Malgrat que creixi de forma sostenible i ordenada, amb uns serveis públics que puguin garantir el benestar dels malgratencs i malgratenques, i un Malgrat que mantingui la seva identitat com a poble i que no es converteixi en una ciutat més de l’Àrea Metropolitana. Durant aquest dissabte al matí diferents membres de la candidatura han estat al costat del Centre d'Atenció Primària (CAP) Doctor Josep Torner i Fors explicant a la ciutadania el projecte de Malgrat, centrat avui en aquesta proposta. El darrer Pla Urbanístic és de l’any 2005, i Esquerra Republicana sempre ha considerat que promou l’especulació urbanística i un creixement desmesurat, i ara és el moment de fer un canvi en la planificació urbanística del poble. La candidatura d'Esquerra Republicana proposa dur a terme una nova planificació urbanística per tal que el creixement de Malgrat sigui sostenible i ordenat. També considerem necessari protegir el territori, en especial el terreny agrari com el Pla de Grau i els espais naturals com el Delta de la Tordera. I per últim, creiem que cal posar la ciutadania al centre de les polítiques d'urbanisme, fent-les participar en aquest àmbit, i garantint un urbanisme al servei de les persones.

Esquerra Republicana proposa l'obertura dels patis de les escoles un cop acabat l’horari escolar

La candidatura d'Esquerra Republicana ha presentat aquesta tarda la proposta sobre l'obertura dels patis de les escoles un cop acabat l’horari escolar que inclou el seu programa electoral. Durant la tarda diferents membres de la candidatura han estat a les Peixateries Velles explicant a la ciutadania el projecte de Malgrat, centrat avui en aquesta proposta. Ramir Roger, candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Malgrat, ha explicat que Esquerra Republicana defensa que hi pugui haver a Malgrat espais públics oberts per tal que els infants, adolescents i les famílies puguin dur-hi a terme activitats esportives no competitives, o activitats de lleure i oci. L’objectiu d’això és que els infants, adolescents i les famílies disposin d’espais on tinguin facilitats per practicar l’esport, es generi un entorn de convivència, i es millori la interrelació entre els veïns i veïnes del municipi. Joaquim Albert, número 3 de la candidatura d’Esquerra Republicana, ha detallat aquesta proposta d'obertura dels patis dels centres educatius públics de Malgrat un cop acabat l’horari escolar, i ha posat en valor el fet que aquests ja estan equipats amb pistes esportives, fet que permet dur-hi a terme activitats obertes a tothom de manera gratuïta.  

Esquerra Republicana proposa mesures per defensar el comerç local de proximitat

La candidatura d'Esquerra Republicana ha presentat aquest matí les propostes sobre el comerç local que inclou el seu programa electoral. Durant el matí diferents membres de la candidatura han estat al mercat dels dijous explicant a la ciutadania el projecte de Malgrat, centrat avui en les propostes en l'àmbit del comerç. Ramir Roger, candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Malgrat, ha explicat que Esquerra Republicana sempre ha defensat un model de comerç urbà i de proximitat, perquè això cohesiona socialment el nostre poble, el fa més viu i dinàmic, crea complicitats i teixeix una xarxa econòmica, i genera més ocupació directa i indirecta que cap altre format. La candidatura d’Esquerra Republicana apostem per unes polítiques de comerç que garanteixin una àmplia oferta de petit comerç, que resisteixi al model de grans superfícies comercials a les afores dels pobles i ciutats. Ester Martínez, número 2 de la candidatura d’Esquerra Republicana i actual regidora de Desenvolupament Econòmic i Promoció del Municipi, ha detallat les principals propostes concretes de la candidatura: - Seguir amb el diàleg constant entre la Regidoria de Comerç i l’associacionisme comercial del poble. - Cobertura de les Peixateries Velles per tal que sigui una referència en activitats comercials i gastronòmiques. - Millora de la il·luminació dels carrers on hi hagi presència de comerços. - Millora de la neteja dels carrers on hi hagi presència de comerços. - Creació d’un mercat el dissabte al matí al nucli antic del municipi basat en el comerç de productes de proximitat, ecològics i de qualitat.

Coneix les 10 principals propostes d'Esquerra Republicana per Malgrat de Mar

La candidatura d'Esquerra Republicana-Acord Municipal a les eleccions municipals del proper 26 de maig presenta un programa electoral ambiciós per tal de donar resposta a les principals problemàtiques que té el nostre municipi, i que es pot resumir en les nostres 10 propostes principals pels propers 4 anys: DECIDIM Construir un centre cultural nou, amb una capacitat mínima de 400 persones, adequat als usos i necessitats que la nostra població es mereix, per així gaudir regularment de la música i les arts escèniques. DECIDIM Potenciar l’activació del comerç local amb propostes multidisciplinàries de dinamització cultural, turística, lúdica i esportiva, juntament amb una millora de les infraestructures i serveis com la il·luminació i la neteja de places i carrers. DECIDIM Cuidar els principals espais d’alt valor paisatgístic, turístic i ecològic del municipi com són el Delta del Tordera, les Mines de Can Palomeres, el Turó d’en Serra o el Pla de Grau, i garantir, a través d’una revisió de la planificació urbanística, un creixement sostenible del municipi. DECIDIM Preservar el patrimoni local amb l’adquisició d’edificis d’alt interès històric per a convertir-los en espais d’ús general i múltiple, com pot ser el Museu del Patrimoni Local, actes culturals o seus d’associacions del poble. DECIDIM Impulsar mesures per a l’accés a un habitatge digne reaprofitant els immobles buits d’entitats financeres i potenciant acords amb diferents usuaris  privats. DECIDIM Treballar per netejar les múltiples pintades i grafits no desitjats, i generar espais específics perquè els malgratencs que ho desitgin s’expressin creativament i lliurement. DECIDIM Crear àrees d’esbarjo per a gossos i mascotes a l’interior del municipi i a la platja de la Conca de Malgrat de Mar. DECIDIM Impulsar un pla educatiu d’entorn i posar en marxa un centre obert adreçat a alumnes amb deficiències socioeducatives. DECIDIM Fomentar la pràctica esportiva i el lleure obrint els patis de les escoles públiques del municipi, perquè les nenes i els nens en puguin gaudir cada dia de la setmana.

Esquerra Republicana explicarà a peu de carrer el seu projecte per Malgrat aquest dissabte

Diversos membres de la candidatura d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals instal·laran aquest dissabte dues carpes informatives. La primera serà durant el matí a la cantonada de l’Avinguda Mediterrània amb el Camí del Pla, i la segona serà durant la tarda a la plaça de la Família Maristany. Amb aquesta carpa, la candidatura d’Esquerra Republicana vol explicar als malgratencs i malgratenques el projecte que tenen per Malgrat pels propers 4 anys, i que ja van detallar en l’acte de presentació de la candidatura del passat 13 d’abril. La candidatura d’Esquerra Republicana encara les properes eleccions municipals amb optimisme després de ser la força guanyadora a les eleccions generals del passat diumenge.