Malgrat de Mar

Notícia

Presentem una moció per promoure una mobilitat sostenible i saludable a Malgrat de Mar i a l'Alt Maresme.

Bicicleta Malgrat de Mar
Bicicleta Malgrat de Mar
Per tal que sigui debatuda i aprovada, si s’escau, en el Ple municipal del dijous 18 de juny, el grup d’ERC Malgrat de Mar presenta una moció que té com a finalitat promoure la bicicleta com a mitjà de transport entre els ciclistes no habituals.
Entre les mesures proposades destaca:
  • Desenvolupar una xarxa de vies ciclables per a desplaçaments segurs, carrils bici reals i vies on les bicicletes tinguin una prioritat real
  • Iniciar converses amb l’Ajuntament de Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera per conjuntament desenvolupar vies ciclables temporals per la circulació cap al lloc de treball i altres de permanents per la connectivitat urbana entre els municipis.
  • Iniciar un estudi de viabilitat d’un servei de bicicleta elèctrica compartida que contempli els municipis de Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera.
  • Implementar sessions de formació gratuïtes, amb un instructor experimentat, per a usuaris, individualment o en petit grup, per aprendre a muntar amb seguretat.
  • Fer tot el possible per garantir que els usuaris de bicicletes i altres vehicles de mobilitat personal motoritzats (scooters i patins elèctrics) puguin circular de manera segura, assegurant la convivència i la seguretat viaria.
  • Instal·lació d’aparcaments segurs a prop de l’estació del tren (provisional pendent de la remodelació de la zona), centres escolars públics, equipaments esportius municipals, entre d’altres.
“El progressiu desconfinament ha de servir per fer evident que la bicicleta és un mitjà de transport ideal per desplaçar-se no només pel casc urbà, sinó també per desplaçaments de curt radi, siguin per anar a treballar als polígons industrials, fer gestions i compres diverses, lleure, etc. Cal promoure’n l’ús com a mitjà de transport entre els ciclistes no habituals, no només pels beneficis de la salut en si mateixa, si no també per ser una mobilitat completament ecològica, sense emissions contaminants” ha afirmat el portaveu del grup Municipal d’ERC, Ramir Roger.

Podeu consultar el text de la moció en aquest link: t.ly/zVeE