Malgrat de Mar

Notícia

COMUNICAT: EN REBUIG A LA CONTRACTACIÓ DE L'ARTISTA BEBE

Bebe Malgrat de Mar
Bebe Malgrat de Mar
Des d'ERC mostrem el nostre rebuig a la contractació de l'artista Bebe en el marc dels concerts anomenats "Sons al Parc-Concerts Joves d'Estiu", programats per al dia 13 d'agost al parc Francesc Macià.

Al ple del mes de juny del 2020 es va aprovar, amb el vot a favor de totes les forces representades al consistori, declarar Malgrat de Mar municipi feminista. Ara, un any més tard, la regidoria de joventut i la d'igualtat contracten a l'artista Bebe anunciant-ho com "un concert de marcat caràcter feminista". Aquest fet topa frontalment amb la defensa dels postulats feministes que vàrem aprovar ara fa un any, ja que la cantant Bebe, sense amagar-se'n, predica obertament unes idees molt allunyades del moviment feminista. Declaracions com: "..un montón de descerebradas..", referint-se a les que sortim al carrer a manifestar-nos el 8M, o "...las mujeres pierden mucho el tiempo con la lucha feminista." són de domini públic als seus perfils socials i compareixences públiques. Fet que demostra que aquesta persona no és de "marcat caràcter feminista".

Paral·lelament s'embolcalla aquest concert com un esdeveniment dirigit a les joves i els joves de Malgrat de Mar en substitució a les Barraques de Festa Major. Però la realitat és ben diferent. Bebe fa més de cinc anys que no treu un disc al mercat, i totes sabem que és una artista que connecta més amb la generació de principis dels anys vuitanta que no pas amb el jovent d'avui dia, que la coneixen poc o directament no la coneixen. És per aquest motiu que considerem un error que aquesta actuació es financi amb els diners del pressupost destinats a fer activitats per les joves i els joves del municipi. Si el consistori vol fer activitats culturals per aquest segment de públic més adult, considerem oportú que els diners surtin d'una altra regidoria com pot ser cultura o promoció econòmica, però de joventut NO!

Queda demostrat doncs que és un concert pensat en clau política per complaure una part de l'electorat socialista, sense cap pretensió de complir amb els objectius d'aquest, que són: oferir una oferta musical jove en substitució a les Barraques de Festa Major i donar veu a artistes compromeses amb la igualtat de gènere.

Per aquests motius demanem a l'Ajuntament de Malgrat de Mar que rectifiqui i cancel·li el concert de l'artista Bebe, i en el seu lloc reprogrami una proposta 100% compromesa amb la lluita feminista que connecti amb les joves i els joves del municipi. La llista és llarga, començant per les també confirmades per aquest esdeveniment: Roba Estesa. Sens dubte un bon encert.

No val aparcar l'activisme feminista per interessos merament polítics. Així NO!
Som una vila feminista! Demostrem-ho avui i cada dia!