Manresa

Notícia

El cuiner Jordi Cruz remarca els actius de Manresa en el Pregó Institucional de la Festa Major 2019

Els regidors i les regidores d'Esquerra amb el cuiner Jordi Cruz
Els regidors i les regidores d'Esquerra amb el cuiner Jordi Cruz
Jordi Cruz (Manresa, 1978) va obtenir la seva primera estrella Michelin als 24 anys i després n’ha obtingut fins a sis, i també és conegut per ser membre del jurat del popular programa televisiu MasterChef. Avui, ha estat l’encarregat de pronunciar el Pregó Institucional de la Festa Major, un acte que ha omplert el Saló de Sessions i la Sala de Columnes de l’Ajuntament de Manresa.
 
El xef manresà ha fet un repàs de la seva trajectòria personal i professional i ha recordat que de jove “volia que a casa estiguessin orgullosos de mi. Avui poso la cirereta a aquella recerca”. També ha glossat la Manresa de la seva joventut, i ha remarcat algunes de les vicissituds de la seva tasca com a cuiner, en temps que no sempre han estat fàcils a causa de la crisi econòmica. Segons ell, “tot el que fem i vivim els defineix. Les coses bones i també les dolentes”. També ha recordat que aquesta ciutat “ha estat destruïda i tornada a refer un munt de vegades”, i que “els nostres avis i també els nostres pares, com recordàvem fa uns mesos en el 80è aniversari dels bombardeigs sobre la ciutat, van aixecar una part de Manresa de les seves cendres. Aquesta és terra de persones lluitadores”.
 
Cruz ha tingut paraules de record per al reconegut cuiner manresà Ignasi Domènech i ha assegurat que, com ell, “faré tot el possible perquè tothom tingui clar com de meravellosa és la meva terra”. Cruz ha recordat que Manresa va ser Capital de la Cultura Catalana l’any passat, i que “hem estat motor de la indústria, comerciants, tenim una horta espectacular, som terra de vinya i tenim un entorn natural immillorable, del qual podem estar ben orgullosos”.
 
El popular xef ha afirmat que “Manresa no és el cor de Catalunya per qüestió geogràfica”, i que cada manresà “té un cor potent que batega i dona sentit i dona vida a la terra”.
 
El pregoner ha acabat la seva intervenció és assegurant que “tenim a les mans un futur esplèndid i, avui, tenim l’obligació que aquests dies de festa siguin plens d’il·lusió, de marxa amb seny, de rauxa mesurada, plens d’aigua, de llum i de foc, unes festes grans, d’aquelles que es graven a la memòria per sempre”.
 
Podeu llegir aquí el text íntegre del Pregó Institucional de la Festa Major de Manresa 219 a càrrec de Jordi Cruz
 
Jordi Cruz ha estat introduït per la regidora de Cultura i Festes, Anna Crespo, que ha fet un recorregut per la seva trajectòria. Després de pronunciar el pregó, Cruz ha recollit de mans de l’alcalde un obsequi i el títol de Pregoner.
 
L’acte institucional s’ha tancat amb l’actuació de cantaires de l’Orfeó Manresà, dirigits per Xavier Pagès, i el cant conjunt, amb el pública dempeus, de l’Himne Nacional de Catalunya.
 
*Text extret de: Ajuntament de Manresa