Manresa

Notícia

Tercera victòria consecutiva d'Esquerra a Manresa en mig any

Eleccions Generals Manresa
La formació republicana celebrant els resultats, amb Marc Aloy, el president local Ramon Fontdevila i la senadora Mirella Cortès
Esquerra Republicana de Catalunya ha tornat a ser la força més votada a Manresa en les que han estat les terceres eleccions que s'han celebrat aquest 2019 a Catalunya, uns resultats que s'han aconseguit de manera consecutiva en els darrers sis mesos.

A les generals del 28 d'abril, els republicans van assolir la xifra històrica a la ciutat de 12.198 vots. Un mes després, a les eleccions municipals del 26 de maig, la candidatura encapçalada per Marc Aloy —que el juny del 2020 es convertirà en alcalde de Manresa— aconseguia uns altres resultats històrics, essent la força més votada a Manresa, amb 9.109 vots. I, aquest 10 de novembre, en la que ha estat la repetició de les eleccions generals, Esquerra Republicana ha tornat a guanyar unes eleccions a la capital del Bages, en aquest cas amb 9.964 vots. Aquestes tres victòries se sumen a la que ja es va aconseguir a les generals del 2016, quan els republicans van guanyar els comicis amb 7.808 vots.

Un cop efectuat l'escrutini, aquest diumenge al vespre, l'actual Tinent d'Alcalde de la Presidència i proper batlle de Manresa, Marc Aloy, va donar les gràcies a tots els votants i a les més de 60 persones apoderades que es van repartir per tots els col·legis de la ciutat i va felicitar també Junts per Manresa i Fem Manresa, "que han fet uns bons resultats que han permès que el vot independentista a Manresa creixi fins al 57,27%".