Manresa

Notícia

S’aprova un pressupost de 91 milions d’euros, amb més de 10 milions per a inversió

Els regidors i regidores de Govern d'Esquerra, amb Marc Aloy al centre
Els regidors i regidores de Govern d'Esquerra, amb Marc Aloy al centre
El ple del 19 de desembre va aprovar —amb els vots de l’equip de govern d’ERC i JxC i els del grup a l’oposició del PSC— un pressupost de 90,99 milions d’euros per al 2020, en el qual destaca el capítol d’inversions —que se situa per sobre dels 10 milions—, però també l’augment de les partides destinades a la despesa social, als projectes d’ocupació, al manteniment o a l’habitatge.

Tal com remarca el tinent d’alcalde de Presidència, Marc Aloy, es tracta del pressupost més elevat de la darrera dècada, que permet començar a complir amb un programa electoral que demanava una ciutat més verda i més dinàmica, per convertir Manresa en una ciutat de trobada, agradable per viure-hi i conviure-hi.

Entre les inversions més destacades trobem la nova avinguda dels Països Catalans —que finança majoritàriament la Generalitat—, la urbanització del carrer del Balç, l’enderroc de la Carpa del Riu i la urbanització de l’espai resultant o reivindicacions històriques, com la urbanització del carrer Germà Isidre, a la Font dels Capellans, o del passatge dels Predicadors. A banda, s’eleva la partida del Pla de Xoc de manteniment de la via pública fins als 1,25 milions i, en habitatge, se sumaran 150.000 euros als 50.000 euros de microcrèdits de l’any passat per a la compra i reformes d’habitatges destinats al lloguer social, i 50.000 euros més per a millores d’eficiència energètica en habitatges socials.

Pel que fa a equipaments, la inversió estrella, amb més d’1,5 milions d’euros, correspon a la finalització dels nous accessos del Museu Comarcal, que acollirà el futur Museu del Barroc de Catalunya. També es destinaran 308.000 euros a la renovació del tartan de l’estadi d’atletisme del Congost; 280.000 (el doble que l’any anterior) a millorar centres educatius; i 265.000 a l’edifici del mercat Puigmercadal.

En el capítol d’ingressos, destaca la recuperació de la categoria de Gran Ciutat per a Manresa —a l’haver superat de nou els 75.000 habitants—, fet que reportarà a les arques municipals 550.051 euros més que el 2019. També hi ha un increment previst d’impostos i taxes, fruit de l’augment aprovat de les ordenances fiscals, de l’1,23% de mitjana. I augmenten les subvencions que rebrà l’Ajuntament, sobretot a través dels fons FEDER.