Manresa

Notícia

Èxit de públic amb el canvi d'ubicació de la xocolatada

  • Ofrena floral. Foto: Josep Comellas
  • II Marxa de Torxes de Manresa
  • El tradicional vermut republicà
Esquerra Manresa es va unir, un any més, a la multitud d'actes que es van organitzar a tot el país, i concretament a la capital del Bages, en motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

La tradicional xocolatada que cada any s'ofereix el matí del dia 11 va sofrir un canvi de lloc. Així, enlloc de celebrar-se al parc de Puigterrà tal i com s'havia fet els últims 10 anys, aquest any va tenir lloc a la cèntrica plaça de Crist Rei. La nova ubicació va propiciar una major participació ciutadana i més visualització. L'acte va fer les delícies de desenes de ciutadans que, sorpresos de la parada, es van unir gustosament a la celebració.

Ja des d'uns dies abans, Esquerra Manresa va organitzar la campanya de regalar senyeres a metres a tothom qui ho desitgés. La iniciativa, que es feia per quart any consecutiu, va tornar a tenir molt èxit de públic i es van tornar a exhaurir les existències de gènere.

El vespre del dia 10, Esquerra es va unir a la Marxa de Torxes que organitzava Òmnium per segon any. La marxa va ser un èxit absolut i va aconseguir posar unes 3000 persones a la plaça Major, segons que va informar l'endemà el diari Regió7.

Després de la xocolatada, Esquerra Manresa es va unir a l'ofrena institucional que cada any organitza l'Ajuntament de Manresa a la plaça Onze de Setembre. L'acte va ser molt concorregut i va comptar amb la participació de l'acadessa de Santpedor i diputada al Parlament, Laura Vilagrà, i el President Comarcal d'ERC Bages, Lluís Oliveras.

Al final del matí, la Secció Local es va aplegar al bar Els Tranquils, com fa cada any, per fer-hi el tradicional vermut republicà. Amb aquest acte familiar i recreatiu es van donar per tancats els actes d'Esquerra Manresa per a la Diada. Aquells que ho van desitjar, però, es van unir a la tarda a la manifestació unitària que cada any es celebra a Barcelona.