Manresa

Notícia

El Conseller de Cultura va pronunciar una conferència davant d'un centenar llarg de persones

Conferència de J.M.Tresserras a Manresa (23.09.2010)
Conferència de J.M.Tresserras a Manresa (23.09.2010)
La sala petita del teatre Kursaal de Manresa va acollir, el passat dijous 23 de setembre, una conferència que sota el títol “Fent cultura d’Estat” va pronunciar el Conseller de Cultura Joan M. Tresserras. L’acte, que estava organitzat conjuntament per la Secció Local de Manresa i la Comarcal del Bages, va congregar un centenar llarg de persones que no es van voler perdre l’ocasió de veure i escoltar una de les veus més autoritzades que tenim per explicar l’obra i el canvi que Esquerra ha propiciat al si del govern de la Generalitat de Catalunya.

Presentada pel candidat d’ERC a l’Ajuntament de Manresa, Pere Culell, la primera d’intervenir va ser la diputada al Parlament i alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, que va glossar el moment històric que estem vivint i va introduir el conseller. Tresserras, que una estona abans ja havia atès els mitjans de comunicació, de seguida es va posar el públic a la butxaca amb una primera part de la conferència que va ser una autèntica exhibició d’eloqüència. Va captivar tothom amb un discurs erudit i ferm que combinava a parts iguals l’anàlisi històricopolítica del moment que estem vivint amb una privilegiada visió de futur. En la segona part del seu discurs va repassar l’obra de govern que s’ha portat a terme a la Conselleria de Cultura des que Esquerra en va assumir la responsabilitat, posant especial èmfasi en tot allò que fa referència a la construcció nacional. L’acte va ser seguit amb gran interès per un públic embadalit que va esclatar en una llarga ovació un cop va acabar.

La xerrada va acabar amb un breu torn de preguntes que va trobar continuïtat en un refrigeri que es va oferir al vestíbul del teatre manresà. Allí, els comentaris eren de gran satisfacció i tothom va mirar de trobar un moment més per, copa de cava en mà, comentar la jugada amb amics i coneguts. El mateix Tresserras es va quedar conversant amb els assistents i responent totes les preguntes que se li van fer fins ben tard.