Manresa

Notícia

El programa es consolida en la seva quarta edició

Manresa acollirà, un any més com cada octubre, el programa Tocats de Lletra que cada any omple els carrers i espais més emblemàtics de poesia i literatura. Més de trenta entitats de la ciutat, en més de trenta actes programats, participen en aquest certamen coorganitzat per l’Ajuntament de Manresa i el Gremi de Llibreters de Catalunya, amb el suport del ICIC, la Diputació de Barcelona i la Institució de les Lletres Catalanes. Actualment, Tocats de Lletra representa ja un dels festivals literaris més destacats del país amb una programació plural, diversa i de qualitat adreçada a tots els públics.

El cicle Màgics 2010 vol donar una rellevància especial als autors locals i a la creació literària en general. Per aquest motiu, en l’acte inaugural (divendres 1 d’octubre a les 8 del vespre i a la sala petita del Kursaal) es recitaran poesies escrites per poetes del Bages i d’arreu especialment per aquest cicle. Montserrat Altarriba, Luis Eduardo Aute, Lluís Calderer, Francesc Codina, Miquel Desclot, Josep Fàbrega, Feliu Formosa, Josep Grifoll, Jaume Huch, Jordi López, Gabriel Mora, Sònia Moya, Laia Noguera i Pep Rosanes-Creus han escrit poemes per a l’ocasió que recitaran Joan Crossas i Aina Huguet acompanyats pel piano de David Martell, amb una composició que també serà especial per aquest acte. 

La participació d’autors en el cicle també es materialitzarà a través del teatre. A la mateixa sala petita del Kursaal, es farà la representació teatral de “Polvos màgics” (dissabte 30 d’octubre a les 12 de la nit), a càrrec del Casal Familiar Recreatiu. Es posaran a escena sis històries sobre amor i sexe, escrites per Llorenç Capdevila, Jordi Cussà, Jordi Estrada, Agustí Franch, Joan Jordi Miralles i Esteve Soler. 

En el decurs del cicle també recitaran actors i actrius com Emma Vilarasau, Jaume Sisa, Rosa Vila, Marta Marco, Mazoni, Ivan Padilla i autors i autores com Feliu Formosa, Manuel Forcano, Sònia Moya, Àngels Gregori, Josep Grifoll i Josep Fàbrega.  A tot això cal afegir, propostes d’exposicions fotogràfiques, bibliogràfiques, circ, cinema i activitats per infants.  

El programa es pot consultar i rebre a través del facebook Tocats de Lletra!