Manresa

Notícia

ERC felicita a la ciutadania per l’èxit de la consulta


ERC Manresa ha valorat molt positivament la jornada d’ahir en la que es va consultar als manresans i manresanes si estaven d’acord en què la nació catalana esdevingui un Estat. Només el fet que se celebrés, ja ha estat tot un èxit, doncs deu anys enrere hagués estat impensable.

Per això el candidat d’ERC a l’alcaldia de Manresa, Pere Culell, ha volgut felicitar, en nom del partit, als promotors de la consulta, a tothom qui ha col·laborat en la seva organització i a la ciutadania en general per la seriositat i l’èxit de tot el procés. “Ha estat una demostració exemplar de l’exercici de la democràcia”, ha afirmat.
En relació als resultats obtinguts, el candidat republicà valora com a “èxit absolut la participació d’un 22% del cens oficial, tenint en compte les enormes dificultats en la seva organització i pel seu caràcter no oficial”. En total, van exercir el dret a vot prop de 12.000 persones, una dada prou significativa si les comparem amb unes eleccions oficials com són les darreres eleccions al Parlament europeu, en la qual van exercir el seu dret a vot 18.975 ciutadans.

Per a Culell, el rotund èxit del sí demostra que la relació entre Catalunya i l’Estat espanyol sempre ha estat subjecte de debat i el sistema de l’Estat de les Autonomies no hi ha donat una resposta satisfactòria. “Precisament per això calia donar la paraula a la ciutadania i els resultats demostren que la sentència de l’Estatut ja és indiferent, doncs ha estat sentenciada per la ciutadania. El futur és el dret a decidir, no l’Estatut”, ha conclòs.

En relació al dia després de les consultes, Culell creu que “és l’hora de que tots els partits polítics manifestin clarament i sense embuts quin és el seu posicionament respecte a que Catalunya tingui o no Estat propi”.