Manresa

Notícia

La iniciativa es porta a terme per segon any consecutiu

L'Ajuntament de Manresa, a través del programa d'Immigració i Ciutadania, porta a terme un curs de reforç lingüístic de català adreçat a alumnat d’aules d’acollida de centres d’educació secundària, tant públics com concertats. La iniciativa, que es porta a terme per segon any consecutiu, està cofinançada per la Secretaria d'Immigració de la Generalitat de Catalunya.

El fet que s'hagi portat a terme per segon any es deu al bon resultat obtingut en una prova pilot que es va fer l'any passat. Aquest any són 9 els centres que hi participen, entre públics i concertats, i donen servei a 70 alumnes inscrits, procedents de països com la Xina, Marroc, Gàmbia, Cuba, Nicaragua, Índia, Equador o Argentina.

El projecte està adreçat a aquells centres de Manresa que tenen aula d’acollida a secundària –que no són tots–, però s’ha donat alguna excepció, com ara la inclusió de l’IES Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, que ja va enviar alumnes l’any anterior, i del col•legi La Salle, que no té aula d’acollida.

El curs, que té lloc al centres cívics de la ciutat, va començar el dilluns dia 28 de juny i acabarà el 23 de juliol.