Manresa

Notícia

L'exregidora de Medi Ambient obté el suport unànime de l'assemblea

  • Elecció Alba Alsina
Alba Alsina Serra va ser escollida va ser escollida el dilluns 6 de juliol nova presidenta de la secció local d’Esquerra a Manresa en l’assemblea de militants que es va tenir lloc a la seu local.

La trobada va començar amb la intervenció del president sortint, Pere Culell, que recentment ha estat escollit regidor de l’Ajuntament de Manresa. Culell va fer un balanç dels dos anys de la seva presidència, en el qual va subratllar la feina de proximitat duta a terme per fer arribar a la ciutadania les propostes i el treball d’Esquerra a Manresa. Seguidament, el fins ara secretari de Finances de la secció local, Miquel León, va fer una explicació detallada de l’estat dels comptes de la secció local fent un èmfasi especial al pressupost de la darrera campanya electoral.

Tot seguit va ser el torn de l’única candidata a presidir la secció local de Manresa d’ERC, Alba Alsina, que va exposar a l’assemblea els principals eixos de treball que es planteja desenvolupar aquests dos propers anys:

1.Estructurar la secció local per donar suport a la tasca del grup municipal. En aquest sentit, es crearan tres comissions de treball, liderades per cadascun dels regidors:

 Economia i governació
 Territori
 Serveis a les persones

A aquestes tres comissions se n’hi afegiran dues més, de caire estratègic:

- Comunicació: que s’encarregarà de consolidar una política comunicativa adaptada a la diversitat de mitjans i de públics que caracteritzen una societat moderna com la manresana
- i Proximitat: que vetllarà per potenciar la xarxa de relacions amb el món associatiu i la ciutadania per fer arribar la seva veu, les seves propostes a les diferents administracions.

2. Dinamització de la secció local a partir de l’elaboració d’un Pla Estratègic. Amb aquesta eina es pretén establir les bases per modernitzar la secció local i fer-la més àgil i encara més oberta a la participació de la ciutadania en els debats i les activitats que es promoguin. En aquests sentit, es promourà un acostament als sectors joves, a les diferents manifestacions de l’independentisme, als sectors emprenedors...

3. Impuls de la participació en el proper Congres Nacional del partit, que tindrà lloc el mes d’octubre vinent.

4. Elaboració d’un pla de treball amb vista a les properes eleccions al Congrés de Diputats de Madrid.


Després d’aquesta exposició es va dur a terme la votació per escollir la nova presidència de la secció local, que tenir com a resultat el suport unànime de l’assemblea a Alba Alsina.

Un cop escollida, Alsina va presentar el seu equip de treball, que també va comptar amb els vots dels assistents a l’assemblea. L’equip que lidera Alsina el conformen:

- Secretaria d’Organització: Miquel Àngel Alfaro
- Secretaria de Finances: Joan Perarnau
- Secretaria d’Imatge i Comunicació: Jordi Torra
- Secretaria de Política Municipal: Jaume Torras
- Secretaria d’Acció Política i del Pla Estratègic: Enric Aloy
- Secretaria de Polítiques d’Igualtat: Mireia Subirana
- Secretaria d’Activitats: Marc Aloy
- Secretaria de Proximitat i Participació: Jordi Corrons
- Secretaria de Noves Tecnologies: Ramon Navarro

La nova executiva es completa amb un portaveu del grup municipal i un representant de les JERC.

Alba Alsina i Serra, de 33 anys, és llicenciada en Ciències Ambientals i ha estat Regidora de Medi Ambient i Joventut a l’Ajuntament de Manresa durant el període 2007-2011.