Maresme

Notícia

Avancem cap a la República, no deixem ningú enrere

  • Des de tots els municipis del país, plantem cara al bloc del 155 i tornem a derrotar-lo a les urnes
Fent una mirada enrere, veiem el món capgirat per una pandèmia sanitària però també per una emergència democràtica. Tot va molt ràpid, cal reaccionar als reptes que ens hem anat trobant en el camí de les nostres vides, com a ciutadans i com a país.
 
La determinació davant d’aquests reptes per Esquerra Republicana és la de seguir persistint en la lluita antirepresiva i la resolució del conflicte polític entre Catalunya i l’Estat Espanyol per la via democràtica. Creiem en la via àmplia, en la via dels consensos i en la defensa dels drets socials i civils dels catalans i catalanes. Però també som els qui podem gestionar el mentrestant fins assolir la República Catalana.
 
I ho podem fer perquè tenim vocació de servei públic, volem ser útils a la gent i som aquí perquè sempre hem estat i seguirem estan al costat de la gent, com portem fent des dels 90 anys d’existència com a partit de manera honesta i lliure de corrupció. Perquè estar al costat de la gent, també és no robar i ser implacables contra aquells que manlleven recursos públics en benefici privat.
 
Per tot això, i també perquè som la primera força municipalista del país i per tant els que coneixem millor el territori i la seva gent, som l'opció política més útil per al conjunt de la ciutadania.
 
No renunciarem a cap eina que ens permeti ajudar a aquest país i menys encara en un context de pandèmia global amb totes les conseqüències que aquest fet implica. No ens faran triar entre lluitar per fer realitat la República i ajudar les persones.  
 
Al Maresme, des de les alcaldies republicanes hem treballat i ho seguirem fent, també des dels grups municipals a la oposició al costat de la gent, des de les polítiques socials, educatives i econòmiques,  imprescindibles per donar les mateixes oportunitats a tothom.
 
Les xifres d'atur, amb una mitjana comarcal del 25% ens obliguen a redefinir els objectius de la relació entre administracions i els sectors empresarials. Cal preparar els joves per un mercat competitiu amb més oferta de cicles i graus als centres educatius que responguin a les necessitats del territori, s'ha fet amb els cicles formatius de grau mitjà de Manteniment d'Estructures de Fusta i Mobiliari d’Embarcacions d’Esbarjo (Arenys de Mar) i de Producció Agroecològica (Malgrat de Mar) o amb els projectes de formació i inserció a joves sense els estudis obligatoris assolits.
 
Les infraestructures al Maresme també han marcat la mobilitat dels maresmencs i maresmenques. Una C-32, que havent pagat amb escreix, veurà la seva aixecada de barreres per la fi de la concessió tan reclamada, Seguirem reclamant un traspàs de les competències totals amb l'aportació econòmica necessària per  pacificar la N-II i fer-la més sostenible.
 
També reclamem a l'Estat les millores i modernització que exigeix l'actual estat de les rodalies. Una xarxa antiga, castigada per les afectacions al nostre litoral i que requereix d'un debat profund.
 
El govern de la Generalitat i el departament de Salut en concret han treballat durant aquesta legislatura per donar resposta a les reivindicacions de la ciutadania i del mon sanitari respecte els dos hospitals de referència a la comarca, Mataró i Calella. Les inversions anunciades per l'Hospital de Mataró fa dos anys s'estan desplegant i reforçant a causa de la pandèmia i a l'anunci de l'ampliació de l'Hospital de Calella obre les portes a un millor servei sanitari a l'Alt Maresme.
 
La garantia de poder treballar pel Maresme és aconseguir un govern a la Generalitat d’esquerres i independentista, que entengui les necessitats de la comarca i les defensi allà on calgui. Posant la mirada en les polítiques socials, verdes, feministes i amb respecte a  la diversitat.
 
El proper 14 de febrer tenim un nou repte, amb unes eleccions que determinaran com encarar el país cap a  la reconstrucció post Covid-19 i la resolució del conflicte polític. És l’hora de l’independentisme d’esquerres, d’un nou lideratge pel país i pel procés cap a la independència. Reconstruir el país per construir la República Catalana. Ara, és el moment d'Esquerra Republicana.