Maresme

Totes les notícies

Pau Morales, Mònica Palacín i Josep Lluís Checa conversen sobre els projectes del Tecnocampus

Els diputats Pau Morales i Mònica Palacín visiten les instal·lacions del Tecnocampus per conèixer-ne els projectes

Aquest passat divendres els diputats d'Esquerra al Parlament de Catalunya, Pau Morales i Mònica Palacín, s’han reunit amb el director general del Tecnocampus de Mataró, Josep Lluís Checa, per conèixer quina és l'activitat que fan des d'aquesta institució.   Sobre el contingut de la trobada, el diputat de Jovent Republicà ha assenyalat que "hem parlat dels projectes que té el Tecnocampus amb relació a la comarca i el país".   Durant la reunió, els diputats maresmencs han pogut conèixer també les instal·lacions del Tecnocampus: la part docent, el Parc Empresarial, l'Espai de Congressos, etcètera. La diputada de Pineda, Mònica Palacín, ha valorat molt positivament la trobada, especialment tot allò que feia referència a les idees al voltant de l'economia circular.   La visita dels republicans al Tecnocampus forma part de l'activitat parlamentària que desenvolupen a la comarca, aprofitant l'àmplia representació del partit (amb Pau Morales, Najat Driouech i Mònica Palacín) al Maresme. L'objectiu, com afegia Morales, no és altre que "posar-nos al servei de les institucions de la comarca per aconseguir el màxim de sinergies possibles tant amb el teixit del territori, com amb l'aposta del país per avançar en una societat del coneixement.  

Pere Aragonès lidera un equip ple de talent i preparat per recosir tant l'independentisme com el país

Pere Aragonès: “No volem que el Palau de la Generalitat es converteixi en un despatxet de la Moncloa”

Esquerra Republicana de Catalunya ha iniciat aquesta vesprada la campanya d'eleccions al Parlament de Catalunya. L’acte s’ha celebrat al Teatre Monumental de Mataró, a la capital del Maresme. El seguiment de les mesures de seguretat per la Covid-19 ha estat molt estricte tant en la reducció de l’aforament com en la distància entre persones, en un acte que s’ha pogut seguir en directe pel canal de Youtube d’Esquerra Republicana.   L’acte ha comptat amb la intervenció del candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, les caps de llista de Girona, Tarragona i Lleida, el president del Parlament, i una representació de la candidatura del Maresme.   Pere Aragonès ha centrat el seu discurs en la necessitat de reconstruir el país, des d’una visió republicana, amb l’horitzó posat en fer una nova passa cap a la República Catalana: “Hem de tenir molt present que la reconstrucció d'aquest país, empeltat de feminisme en totes les seves decisions, només es pot fer en clau de República Catalana. Ara toca una presidència d'ERC al servei d'aquest país. Ara és el moment d'una presidència independentista i d’esquerres, i això només ho pot aconseguir Esquerra Republicana. No volem que el Palau de la Generalitat es converteixi en un despatxet de la Moncloa".   Pel coordinador d’Esquerra, Pere Aragonès, aquestes eleccions no s’haurien d’haver celebrat ara. “La pandèmia hauria de centrar totes les nostres atencions. Però ens porten aquí, davant les urnes”. La sortida de la crisi sanitària, i la reconstrucció nacional és el principal objectiu del partit: “hem de posar tota la força en una reconstrucció que ha de ser econòmica, sí, però sobretot social i emocional. Hem de cuidar els qui ens cuiden”.   El cap de llista de la demarcació de Barcelona, en absència a causa de la repressió judicial, d’Oriol Junqueras, s’ha distanciat de l’estatrègia d’altres partits de fer volar coloms: “Nosaltres tenim projecte.

Mònica Palacín presenta la seva candidatura a encapçalar la llista d'ERC al Maresme

Mònica Palacín repetirà com a candidata d'ERC Maresme a les llistes al Parlament

La Federació Comarcal d'ERC Maresme ha celebrat el Congrés Extraordinari per escollir les persones que conformaran la llista d'Esquerra Republicana per la comarca a les eleccions vinents al Parlament de Catalunya. La militància, reunida en un congrés comarcal que s'ha celebrat telemàticament, ha renovat la confiança a l'actual diputada al Parlament, Mònica Palacín de Pineda de Mar, que s'ha imposat per una àmplia majoria a les altres dues candidates que optaven a aquest lloc; l'alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, i la regidora d'Arenys de Munt, Tònia Vila. En el segon torn de votació s'han escollit les persones que acompanyaran Mònica Palacín a la llista del Maresme. Aquestes són, i per ordre: Marta del Castillo (Arenys de Mar) Anna Salicrú (Mataró) Marc Bosch (Dosrius) Andreu Bosch (Teià) Tònia Vila (Arenys de Munt) Marta Martorell (Tiana) El Congrés ha comptat amb la participació del vicepresident de Catalunya amb funcions de president, i company de Pineda de Mar, Pere Aragonès, que ha donat una càlida benvinguda a tots els participants a la jornada congressual del partit. Aragonès ha reivindicat la feina d'Esquerra Republicana al servei del país durant els vuitanta-nou anys d'existència de la formació "un partit que no ha canviat mai de nom", i la vigència d'encapçalar un projecte que se situa clarament a l'esquerra i en el progressisme. El vicepresident ha encoratjat el talent de la comarca i la gran presència de les dones, a seguir sumant per l'opció política "que ha de guanyar les eleccions vinents al Parlament de Catalunya".