Maresme

Totes les opinions

Damià del Clot, president del Consell Comarcal del Maresme i alcalde de Vilassar de Mar

Un Maresme lliure de peatges

Ha arribat el dia llargament esperat. El dia que semblava que no pogués arribar mai. Aquest dia és el 31 d'agost de 2021. A partir de les 24:01, quan ja sigui 1 de setembre, el Maresme esdevindrà una comarca lliure de peatges. Dit d'una altra manera: les maresmenques i els maresmencs podran circular per la comarca sense pagar per fer-ho. No és que sigui una concessió graciosa, ni de bon tros. Cinquanta anys pagant el peatge més car i més antic de l'Estat espanyol ha comportat una penitència més que suficient que transforma l'alliberament més en un acte de justícia que no pas com una senzilla finalització d'una concessió contractual.

Maite Viñals, Vicepresidenta i portaveu del Consell Comarcal i alcaldessa de Cabrils

El Consell Comarcal, aquell gran desconegut

Que el resultat electoral fruit de les municipals de 2019 va ser històric i va portar 12 conselleres i consellers d'Esquerra Republicana al Consell Comarcal del Maresme és un fet ja conegut. Que aquesta nova realitat, que premiava al republicanisme, va permetre un govern de coalició i que, per primera vegada en la història d'aquest ens, la presidència va recaure en mans dels republicans també és de coneixement públic.

Damià del Clot, president del Consell Comarcal del Maresme i alcalde de Vilassar de Mar

Transformar la comarca, escoltar la gent

Que el republicanisme civic, l’independentisme constructiu -amb vocació de suma majoritària- i l’esquerra transformadora és un moviment polític a l’alça, ho acredita el fet que la majoria de governs locals del Maresme tinguin una alcaldessa o un alcalde republicà. Això vol dir que la majoria de pobles i ciutats de la comarca desenvolupen projectes polítics que posen a l’epicentre de la seva acció les persones.