Martorelles

Totes les notícies

Presentem el programa electoral 'Martorelles, un poble viu'

Esquerra Republicana a Martorelles va presentar dimecres al vespre al jardí de Carrencà el programa electoral amb que concorrerà a les municipals del proper 26 de maig. Sota el títol Martorelles, un poble viu –el lema d’aquesta campanya–, el document presenta 73 propostes aglutinades en quatre grans àmbits: Un poble modern (amb 27 projectes relatius a urbanisme, via pública, medi ambient i mobilitat), Un poble actiu (amb set propostes referents a treball i promoció econòmica i comerç), Un poble dinàmic (amb 22 punts dels àmbits de participació, transparència i comunicació, governació, cultura i esports), i Un poble per a les persones (que inclou 17 propostes de les àrees de serveis socials, infància i educació, salut i joventut i igualtat). Les 10 propostes principals A banda dels 73 punts, el programa posa èmfasi en les 10 grans propostes que abanderen el projecte que ERC Martorelles presenta per als propers quatre anys. Aquestes són: -Proposta 1: incentivar l’ús de l’espai de formació per adults a les antigues Escoles Montserrat per convertir-lo en un espai referent. -Proposta 2: crear un servei extraescolar municipal coordinat conjuntament amb l’Ajuntament i les entitats. -Proposta 3: crear una cuina central per abastir els centres educatius i socials amb menjar de qualitat i de proximitat. -Proposta 4: la construcció d’habitatge social per facilitar l’accés a la vivenda als col·lectius amb més problemes, com ara els joves. -Proposta 5: millorar el servei de bus urbà i la seva connectivitat amb els municipis, l’Hospital de Mollet i els serveis de l’entorn del Baix Vallès. -Proposta 6: la construcció d’una passera entre el carrer Comerç i el parc de Can Sunyer. -Proposta 7: la reforma integral dels carrers de Can Sunyer, Aurora, Núria, Mercè Rodoreda, Sant Joaquim, Piquet i Sol. -Proposta 8: millorar la recollida porta a porta amb totes les fraccions. -Proposta 9: la construcció d’un nou Pavelló Esportiu que acompleixi les normatives de les principals federacions esportives.

Entrevista a Marc Candela, candidat a l'Alcaldia d'ERC Martorelles

Entrevistem a Marc Candela, actual alcalde de Martorelles i candidat a les eleccions municipals del 26 de maig. Cadascuna de les persones que conformen la llista d'ERC Martorelles ha fet una pregunta al cap de llista per conèixer millor la seva visió de futur i el seu balanç com a alcalde. PERFIL: En Marc té 34 anys i és arquitecte tècnic de professió. Pare de la Guida. Graduat en Arquitectura tècnica i estudiant un màster de Ciutat i Urbanisme. És alcalde des de la primavera del 2015, i va ser regidor de Cultura i Joventut en el mandat anterior. ANNA CORTINAS: Faries alguna cosa diferent de com ho has fet sent alcalde aquest últim mandat? No. Em vaig proposar poder marxar amb la consciència tranquil·la quan em toqués i, de moment, humilment, crec que ho estem aconseguint. XAVI FRANQUESA: Quina ha estat la decisió més difícil que has hagut de prendre com a Alcalde? Els dies al voltant del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 van ser molt complicats. Tots els alcaldes vam tenir molta pressió. Jo, en tot moment, pensava en la pau social, a representar tota la ciutadania de Martorelles i, alhora, no fallar els meus posicionaments ideològics. ÀNGELS CARRIZOSA: Quina és la situació més compromesa viscuda durant els 4 anys de mandat? Per a mi, és cada cop que com a ajuntament atenem una família amb infants que té problemes econòmics per falta de feina, pèrdua de l’habitatge... Però si n’he de dir una en concret, al primer any de mandat teníem el nou cementiri gairebé acabat i no podíem enterrar ningú ni al nou ni a l’antic per problemes de finançament de la Generalitat a l’obra. A les famílies que ho van patir, com és obvi, els va causar un gran malestar. SERGI GALÍ: Quin projecte creus que serà el més important del següent mandat? M’és difícil triar-ne un en concret. Totes les accions són importants independentment de la seva magnitud física o econòmica, però destacaria la millora dels carrers Aurora, Mercè Rodoreda, Sol, Núria, Sant Joaquim i Can Sunyer, la construcció del nou Pavelló, i la reforma de la Masia de Carrencà.

Ja podeu llegir el número 30 de la revista La Murtra

Ja hem començat a distribuir el número 30 de la nostra revista local La Murtra a les llars de Martorelles. En aquesta edició hi trobareu les accions més destacades del govern encapçalat per ERC Martorelles durant aquests darrers quatre anys, ara que estem a les portes d'unes noves eleccions municipals. Fem repàs dels principals projectes desenvolupats en matèria de serveis socials, treball i indústria, seguretat ciutadana, educació, via pública, transparència, comunicació, i participació, així com la millora del barri de Can Sunyer i la creació del Centre Polivalent La Vinya. També podreu llegir l'entrevista a Marc Candela, actual alcalde i candidat d'ERC, que li han fet les persones que conformen la llista amb la qual ens presentarem al maig. Podeu descarregar-vos la versió en pdf aquí. 

Una llista transversal i paritària per fer de Martorelles «un poble viu»

Esquerra Republicana a Martorelles va presentar dissabte al vespre al Celler de Carrencà la llista i el programa electoral amb què es presentarà a les eleccions municipals del 26 de maig. El sopar, en què hi van assistir unes 100 persones, va comptar amb les intervencions del secretari de Política Municipal d’Esquerra Republicana i diputat al Parlament Marc Sanglas, i de l’actual alcalde Martorelles i candidat a l’Alcaldia Marc Candela. La número 2 de la llista, Anna Nogueres, va ser l’encarregada de presentar les persones que integren la candidatura, mentre que els números 5 i 6, Roger Parera i Mireia Astivill, van ser els responsables de conduir l’acte. La candidatura: ERC Martorelles presenta una candidatura formada per 19 persones que, per primera vegada, és una llista cremallera, –home-dona-home-dona o viceversa, successivament–, tal i com marca el pla d’igualtat del partit. A banda de ser paritària, també és una llista «transversal i representativa de la societat civil de Martorelles», tal i com indicava dissabte Candela, ja que està integrada per gent de totes les edats i persones que participen de la vida associativa del municipi. Segons el secretari de Política Municipal, Marc Sanglas, amb aquesta llista «ERC Martorelles torna a estar preparada per seguir governant, repetint resultats a l’alça». Les persones que integren la llista són: 1. Marc Candela 2. Anna Nogueres 3. Joan Marc Flores 4. Mònia Garcia 5. Roger Parera 6. Mireia Astivill 7. Gerard del Caño 8. Remei Verjuan 9. Xavier Franquesa 10. Àngels Carrizosa 11. Pere Truyols Suplents: 1. Maria Pugés 2. Mohamed Benkhali 3. Emma Suñé 4. Sergi Galí 5. Anna Cortinas 6. Francesc Safont 7. Montse Riera 8. Gerard Magrinyà El programa electoral: Pel que fa al programa, es tracta d’una proposta que vol ser la continuació del projecte municipal iniciat fa 8 anys. Després de les campanyes Aire fresc i Renovem Martorelles, ara el lema és Un poble viu. Al seu discurs, l’alcalde i candidat resumia així els principis del programa: «un poble viu és un sol poble, és un municipi cohesionat socialment i urbanísticament.

Ruben Wagensberg i Najat Driouech, dissabte 23 de març al Celler de Carrencà

Els diputats d'Esquerra Republicana al Parlament Ruben Wagensberg i Najat Driouech visitaran Martorelles el proper 23 de març. Wagensberg acompanyarà Marc Candela en l'acte de presentació de la candidatura i el programa electoral, mentre que Driouech participarà, hores abans, en un acte sobre la diversitat al municipi. Esquerra Republicana a Martorelles presentarà dissabte 23 de març a les 20.30 h la llista sencera i el programa electoral per a les eleccions municipals del 26 de maig. L’acte, que tindrà lloc al Celler de Carrencà, començarà amb un sopar i posteriorment comptarà amb els parlaments del diputat d’ERC al Parlament Ruben Wagensberg i del candidat a l’Alcaldia i actual alcalde de Martorelles Marc Candela. Esquerra Republicana a Martorelles presentarà dissabte 23 de març a les 20.30 h la llista sencera i el programa electoral per a les eleccions municipals del 26 de maig. L’acte, que tindrà lloc al Celler de Carrencà, començarà amb un sopar i posteriorment comptarà amb els parlaments del diputat d’ERC al Parlament Ruben Wagensberg i del candidat a l’Alcaldia i actual alcalde de Martorelles Marc Candela. Després d’haver presentat fa unes setmanes les cinc primeres persones que acompanyaran Candela, ERC Martorelles donarà a conèixer la candidatura completa, formada per 19 persones, i els eixos principals que vertebraran el programa per tornar a governar a l’Ajuntament. Sota la premissa Martorelles, un poble viu, s’ha elaborat un projecte de futur que inclou les propostes rebudes pels veïns i veïnes del municipi i en què es recullen les idees fonamentals per fer de Martorelles un poble modern, actiu, dinàmic i per a les persones. Per assistir al sopar cal que les persones interessades enviïn un correu a [email protected] o al telèfon/Whatsapp 644 53 55 98 abans del 19 de març. El mateix dissabte 23 de març, al Celler, ERC Martorelles també ha convidat la diputada d’Esquerra Republicana Najat Driouech per parlar de la diversitat al municipi.

Acomiadem l'Envelat per fer avançar Martorelles

Hem acabat l’any iniciant les obres del principal projecte d’aquest mandat i amb el qual ens vam presentar a les passades eleccions municipals: la construcció del Centre Polivalent La Vinya de Carrencà. Aquest equipament sociocultural ha d’acollir amb més bona qualitat tot el reguitzell d’activitats que durant 30 anys hem celebrat a l’envelat municipal, i ha d’agrupar en un únic espai totes les entitats i associacions socials i culturals del municipi. Alhora, es millorarà tot l’entorn d’aquest espai, dignificant-lo i potenciant-lo com a espai de trobada i lleure. Al Centre Polivalent de Carrencà, s’hi afegirà el nou Espai Cívic de Can Sunyer que  inaugurarem aviat, i que dotarà el barri de Can Sunyer i Martorelles d’un espai social molt necessitat orientat a les polítiques socials i educatives al centre del municipi. Però, tornant a Carrencà, les obres que van començar fa unes setmanes i que, amb un pressupost de 2.056.795,15 euros, executarà la constructora CERTIS de Balenyà, es preveu que finalitzin d’aquí a 14 mesos, és a dir, a la primavera del proper 2020. Per la nostra part, treballarem amb dedicació perquè les molèsties a les activitats que es celebraven a l’envelat siguin com menys millor, i ben aviat puguem tornar-ne a gaudir amb qualitat al nou centre polivalent. Disculpin les molèsties, estem compromesos en seguir renovant i fer avançar Martorelles.

Presentem la campanya informativa #FETIDIT per explicar les accions de govern de la legislatura

Esquerra Republicana a Martorelles ha endegat una campanya informativa a Internet per donar a conèixer a la ciutadania i posar en valor les principals accions de govern que s’han dut a terme durant aquesta legislatura. Sota el títol Fet i Dit, s’han editat cinc vídeos de poc més d’un minut que s’aniran publicant a les xarxes socials –Facebook, Instagram i Twitter– i al canal de Youtube d’ERC Martorelles des d’ara fins a finals del mes de març. Cadascun està dedicat a un o dos àmbits destacats de l’obra de govern, com ara l’ocupació al polígon, la cultura, l’espai públic o la gestió transparent, i està narrat per diferents persones que participaran a la llista electoral per a les properes municipals. Així, algunes de les accions que es mostren als vídeos són l’augment de l’activitat al polígon, la creació de la Policia Local pròpia, la transformació del barri de Can Sunyer o la posada en marxa del Centre Polivalent La Vinya. Totes elles són avui dia realitats, fruit de la bona feina feta al llarg de quatre anys al capdavant del govern municipal. Amb aquesta acció informativa, ERC Martorelles dóna el tret de sortida a la precampanya per a les eleccions del mes de maig, després d’haver presentat ja les cinc primeres persones que acompanyaran el candidat a l’Alcaldia Marc Candela. El primer vídeo ja es pot veure a través de les xarxes. La resta de publicacions estan previstes quinzenalment i les podreu seguir amb l’etiqueta #FETIDIT als següents perfils: Instagram: @erc_martorelles Facebook: /ercmartorelles Twitter: @ERC_Martorelles Youtube: ERC Martorelles  

Entrevista a Anna Nogueres, segona persona de la llista a les properes municipals

Entrevistem l’Anna Nogueres. L’Anna, filla de Can Lau, porta anys col·laborant amb ERC Martorelles. De cara a les properes eleccions del mes de maig, encapçalarà el projecte republicà amb en Marc Candela. L’Anna en 20 segons? Tinc 28 anys. Soc graduada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i, actualment, estic realitzant el Grau de Bioquímica a la Universitat Autònoma de Barcelona. Combino els estudis amb la feina de farmacèutica. Col·labores amb alguna entitat del poble? Sempre he procurat estar vinculada al teixit associatiu ja que crec que les entitats en són l’autèntic motor. Sense, Martorelles esdevindria un poble dormitori de Barcelona. Entitats vives fan un poble viu. Actualment, soc la presidenta de Gegants de Martorelles, la secretària de la Unió Esportiva Bàsquet Martorelles i balladora del Ball de Gitanes de Martorelles. També soc balladora de Gitanes Montmeló. Com és el teu pas per la UEB Martorelles? Sí, soc una enamorada del bàsquet. Vaig començar-hi a jugar de petita però com que no érem prou nenes i per edat no podíem formar equip mixt, vaig haver de deixar de jugar-hi. Tot i així, vaig seguir entrenant un temps amb l’equip del meu germà. De més gran, vam aconseguir muntar un equip femení i hi vaig tornar. Tots els membres de l’actual junta fa anys que, d’una manera o altra, estem vinculats al club i ens l’estimem. Després de més de dos anys de feina, hem aconseguit invertir la seva realitat: ara tenim escola de bàsquet, un equip femení i molta implicació per part de tota la família del bàsquet. Crec que les entitats en són l’autèntic motor. Sense, Martorelles esdevindria un poble dormitori de Barcelona Per què fas el pas? Després d’anys de col·laborar amb la gent d’Esquerra, he decidit fer un pas endavant i sumar-me a l’equip d’en Marc Candela. Comparteixo amb el grup el seu esperit jove, el seu dinamisme i les seves ganes de seguir renovant Martorelles. Penso que hi ha àrees en les quals, per formació i inquietuds, hi puc aportar.

Una llista per guanyar Martorelles

Esquerra Republicana a Martorelles presentàvem dimarts 29 de gener al Celler de Carrencà les sis primeres persones que formaran part de la llista per a les properes eleccions municipals.  La proposta és una llista cremallera «que vol ser representativa de com és Martorelles i la seva gent», segons explicava el candidat a l'alcaldia Marc Candela, qui també en destacava l'avantatge de ser «jove i encarada al futur» i amb la qual esperem millorar els resultats del 2015. Així doncs, a banda de Marc Candela,  que repeteix com a cap de llista, la resta de membres estan formats per: 2. Anna Nogueres i Vallbona: 28 anys. Graduada en Farmàcia i estudiant del grau en Bioquímica. També és membre de Gegants, el Ball de Gitanes i la Unió Esportiva Bàsquet Martorelles. Li interessen les polítiques i activitats orientades a la gent gran, el medi ambient i la sanitat. El bàsquet és la seva passió. 3. Joan Marc Flores i Riera: 44 anys. Treballador en una entitat financera. És l’actual regidor d’Hisenda, Esports i Promoció Econòmica. Apassionat de l’esport, li encanta la muntanya i l’alpinisme. Durant 19 anys va ser monitor i coordinador de l’esplai El Refugi. També aficionat a l’horticultura ecològica i la jardineria. 4. Mònica Garcia i Gené: 43 anys. És actriu, gestora i distribuidora d’espectacles. Especialitzada en teatre per a tots els públics.. També és balladora del Ball de Gitanes de Martorelles. Li agrada perdre’s per la muntanya i al mar. Li encanta la ciutat. Apassionada de l’art i la cultura. 5. Roger Parera i Roca: 40 anys. Gestor de serveis d’una multinacional del sector TIC. És l’actual president d’ERC Martorelles.Li interessen les tecnologies de la informació i la comunicació, i li apassiona la cultura popular i la música. És membre dels Castellers de Mollet i de l’ ANC Martorelles. 6. Mireia Astivill i Casamayor: 22 anys. Estudiant del Grau de Química a la UAB. També és membre del Club Futbol Sala Martorelles i apassionada d’aquest esport des de petita.