Martorelles

Totes les notícies

Foto: Gerard Magrinyà

Recuperant Can Camp

Marc Candela i Callado Fa poc més d’una setmana que es van iniciar les obres de recuperació de Can Camp, els horts, la bassa, la font i la plaça. Quan les màquines van entrar-hi el dimecres 1 de febrer, no ens en vam poder estar de compartir-ho a les xarxes socials. L’emoció i el desig de veure-hi les màquines ens va poder, i la resposta de la ciutadania va ser especial. Persones que s’alegraven per la notícia, que preguntaven com ho havien de fer per poder optar a un hort... Però, sobretot, el que em va fer més il·lusió van ser aquelles que recordaven bones estones passades a l’entorn de Can Camp, sovint a la infantesa, i que el fet de recuperar un espai tan nostre per als martorellesencs els il·lusionava. Can Camp és un entorn especial i privilegiat que tenim a la nostra vila. Un espai estimat pels bons records que tots en mantenim. Moltíssimes activitats, entitats i persones hem crescut, desenvolupat i compartit records comuns sota la verneda de Can Camp, al peu de la bassa o al rierol de les Llicorelles. La Matança del Porc, el Concurs de Paelles, el Pessebre Vivent, les rentadores de la bassa, jocs amb els amics... han restat silenciosos, sovint oblidats pel nostre ajuntament i la nostra memòria conjunta sota una massa de vegetació cada any més frondosa. Però no tots ho havíem oblidat. Com és sabut, des d’Esquerra Republicana de Martorelles des de principis dels anys 90, quan es va iniciar l’oblit de Can Camp, vam reclamar incansablement, any rere any i elecció rere elecció, recuperar Can Camp. Recordo, quan deuria tenir uns 10 anys, trobar un diumenge de primavera en Joan Vives, l’Antonia -la seva dona-, en Pere Truyols, en Pere Ruiz i un grapat de persones més menjant una paella al costat d’on hi havia la masia de Can Camp sota una pancarta blanca d’ERC que deia “Salvem Can Camp!”. D’aleshores ençà, persones a títol individual, des de l’anonimat, han anat mantenint la font, la connexió amb la bassa i el safareig, com uns irreductibles contra l’oblit del pas del temps.

Per la porta oberta

Per la porta oberta - Edició 27 de La Murtra

Joan Marc Flores i Riera Dels creadors de “Esta es nuestra casta política” (Antonia Pedrero), de “Can Roda no està a Martorelles” (UxM) i de “ERC crida a la insubordinació i desobediència” (UxM)  arriba a les cartelleres: “No tots som iguals”, l’últim escrit de la factoria Units, publicat al Contrapunt del passat 27 de gener. La carta és signada pel President del partit independent (que no independentista) senyor Joan Ruiz, malgrat sospito que al darrere de l’article hi ha la ploma afilada d’alguna regidora (66%) o regidor (33%) d’aquesta formació política. El mateix divendres de la publicació vaig dinar amb la meva mare a Sta. Perpètua i, clar, a l’hora de la sobretaula van començar a sortir els consells: “No hauríeu de contestar l’escrit, ho fan per punxar-vos...”, “Si contesteu esteu entrant en el seu joc..”, “Heu de ser intel·ligents, el poble ja els té clitxats...”. Fins i tot la mare va dir: “El fet que no parlin de la feina que feu i només de les retribucions és un molt bon senyal”. Consells de mare, manaments que aquesta vegada NO seguiré. Sr. Joan Ruiz i ploma afilada (sembla llenguatge sioux, però és casualitat), és important que allò que escriviu o escrivim a la premsa comarcal sigui el més fidel possible a la realitat. Sovint, la ignorància, la falta d’informació o altres factors, fan que allò que expliquem o intentem explicar s’allunyi força de la realitat. Però el que és molt perillós és tenir la informació o creure que la tens i redactar missatges per confondre els nostres veïns i veïnes. Miraré d’ajudar-los en aquest punt, així simultàniament procuraré donar explicacions als “habitants crispats i indignats” que comenten vostès en el seu escrit i que, segurament, aquestes darreres setmanes han col·lapsat la seva pàgina de Facebook i d’altres canals de denúncia per mostrar crispació i indignació.   Sobre les retribucions dels regidors: És ben curiós que quasi a mitja legislatura de l’actual Equip de Govern, la seva preocupació (m’atreveixo a dir quasi obsessiva) segueixin sent les retribucions.

ERC Martorelles renova la seva executiva local

L’assemblea local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Martorelles va aprovar per unanimitat la renovació de l’executiva local el passat divendres a la Sala Polivalent de Carrencà. Així doncs la nova executiva està formada per: -       Roger Parera i Roca, President -       Gerard del Caño i Grañé, Secretari d’Organització -       Marc Candela i Callado, Secretari de Finances -       Gerard Magrinyà i Berenguer, Secretari d’Imatge i Comunicació -       Joan Marc Flores i Riera, Portaveu del Grup Municipal -       Xavier Franquesa i Gómez, Secretari d’Estratègia Política -       Mireia Astivill i Casamayor, Secretària de la Dona -       Pere Truyols i Gassó, Vocal -       Marc Pedragosa i Marín, Vocal A l'assemblea, Roger Parera explicava la feina feta els dos darrers anys, indicant que s'havia aconseguit incrementar el nombre de militants i fer un bon equip de cara a les eleccions del maig del 2015; eleccions on es va aconseguir ser la llista més votada, indicava Parera, gràcies a la bona feina de tots els militants i simpatitzants. Pel que fa als objectius de l'executiva renovada, Parera indicava que volen seguir creixent en nombre de militants, incorporant tots els simpatitzants i gent que ha col·laborat amb ERC en els darrers mesos. Per altra banda, un altre dels objectius importants és la formació de tots els nous militants, sobretot en temes municipals, com pot ser el funcionament d'un ajuntament; tot això per a seguir donant suport als regidors d'ERC. Per acabar, un altre dels objectius és el d'aconseguir crear una secció local estable a Santa Maria de Martorelles, secció local que fa uns anys es va perdre i la intenció és recuperar-la.

Acord entre ERC, PSC, ICV-EUiA i MAPM a Martorelles

Els partits i agrupacions locals d’aquests a Martorelles, Esquerra Republicana de Catalunya, Partit Socialista de Catalunya, Més Acció per Martorelles, i Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa, fruit dels resultat obtinguts el passat 24 de maig del 2015 i les converses mantingudes els darrers dies tanquen un acord per un pacte de govern per a la legislatura 2015-2019.

5 Primers ERC Martorelles

ERC Martorelles presenta les 4 persones que acompanyaran Marc Candela per a Renovar Martorelles

Esquerra Republicana de Catalunya va aprovar ahir dimecres 18 de març del 2015 la seva llista electoral per a les properes eleccions municipals. Volem presentar les primeres persones que acompanyaran al nostre alcaldable Marc Candela al capdavant de la llista. Persones preparades totes elles i disposades a donar els millors anys de la seva vida per a renovar el nostre poble. Entenem que el projecte que oferim per a Martorelles, no només requereix de persones que pugui gestionar el nostre Ajuntament, sinó també que tinguin un projecte i model de poble de futur per oferir a la ciutadania i als futurs ciutadans de Martorelles, creiem que això requereix un relleu generacional a l’Ajuntament amb persones formades i preparades. Aquestes persones tenen els valors que volem oferir al nostre poble: la humilitat, el treball, la participació, l’inconformisme i molta il·lusió per començar a construir a partir del maig la Martorelles del futur. Cadascuna d’aquestes persones resten a la disposició de tota la ciutadania per tots els dubtes, preguntes i suggeriments que se’ns vulguin efectuar. Aquestes persones són: Joan Marc Flores i Riera Nascut el 1974. És gestor de banca de professió. Militant d’ERC des del maig del 2007. Delegat sindical d’UGT a Catalunya Caixa. Membre de les Colles de Ball de Gitanes de Martorelles i aficionat a l’alpinisme. Emma Suñé i Aznar  Nascuda el 1982. És Diplomada en Educació Especial i Llicenciada en Pedagogia i mestre del EIP Les Mimoses de Santa Maria de Martorelles. És membre de les Colles de Ball de Gitanes de Martorelles, i li apassiona viatjar, caminar per entorns naturals amb la família i amics, i fer scrap i patchwork. Gerard Magrinyà i Berenguer Nascut el 1992. És tècnic electrònic i estudiant d’informàtica. Militant d'ERC i les JERC des del 2011. Refundador dels Gegants de Martorelles, membre de l'Escola Orfeònica de Martorelles, del Pessebre Vivent de Martorelles. Ha estat membre de l'Agrupament Escolta Galzeran.

Renovem Martorelles

ERC Martorelles convida a la població a fer propostes a una Taula Oberta

El proper diumenge 21 de desembre a les 5 de la tarda, la secció local d'Esquerra Republicana a Martorelles farem una Taula Oberta, batejada amb el nom Renovem Martorelles. Tindrà lloc al Celler de Carrencà. L'objectiu es donar veu als veïns i veïnes del poble per recollir-ne les seves idees, inquietuds i propostes, car pensem que aquests han de ser protagonistes en aquest procés de renovació (que no revolució) que proposem des d'ERC Martorelles. Aquest procés serà l'eix del nostre projecte pels pròxims anys i és per això que volem convidar a sumar-s’hi a tots aquells que, com nosaltres, creguin que cal renovar el poble. La gent d'Esquerra Martorelles volem ser el motor d'aquest canvi, d'aquesta renovació. A ningú s'escapa que l'any 2015 és any d'eleccions municipals. Els partits polítics de Martorelles presentaran els seus projectes i al davant dels projectes segurament les cares de sempre. Explica l'Oriol Junqueras que quan ell jugava al pati de l'escola el diputat, Josep Antoni Duran i Lleida ja era diputat al Congreso de los Diputados. A la gent d'Esquerra Martorelles ens passa el mateix, les cares que proposaran els partits locals, algunes amb noves màscares, ja governaven el nostre poble quan nosaltres fèiem partits de futbol al pati de l'escola.  Aire fresc. Aquest era el nostre lema de campanya l'any 2011. I avui, pràcticament 4 anys després, seguim reclamant el mateix. Sembla que a l'estat veí, l'espanyol, ja corren nous aires. Sembla també que al nostre estat, el català, s'està gestant una tempesta d'aires que canviaran el curs de la nostra història i la dels nostres fills. Deixarem que la boira de la mediocritat continuï marcant el nostra esdevenir? Aire fresc. Aquest és el nostre esperit.

Marc Candela, cap de llista d'ERC Martorelles

ERC Martorelles presenta Marc Candela com a cap de llista de les Eleccions Municipals del 2015

Esquerra Republicana ens vam presentar a les darreres eleccions municipals amb la voluntat de fer un poble més viu, culturalment ric, amb una regeneració política profunda, amb una administració més transparent i propera a la ciutadania, que es reafirmes en el seu entorn des de les vinyes i la Serralada de Marina a la plana industrial, i que es prepares per als reptes del futur. Aquests darrers sis anys aquest projecte ha anat agafant volum, cos i ànima. Entenem que el servei públic requereix de molta humilitat, constància i treball, i continuem creient que aquestes son les eines per fer una Martorelles més participativa, amb un Ajuntament més proper a la població, un poble on a les generacions futures hi puguin desenvolupar els seus projectes vitals, siguin quins siguin i vinguin d’on vinguin. Avui l’aire fresc del 2011 ha anat agafant força i es més viu que mai. Aquests darrers anys s’ha fet molta feina que reivindiquem, però hem constatat que encara n’hi ha molta per a fer, però per a dur-ho a terme ens farà falta molta més representació dins el consistori. Sovint, el fet de només ser un sol representant d’ERC ha fet difícil defensar i tirar endavant les nostres propostes i posicionaments, però conscients d’allò que som i volem ser hem treballat per a fer de Martorelles un poble socialment just, culturalment ric i econòmicament viable, tot i que la forta crisi molt sovint ens ho ha acabat de posar més difícil. Encarem el futur amb il·lusió i entusiasme, conscients que la propera legislatura el nostre municipi s’hauran d’afrontar grans reptes importants, i que la societat ens reclama que els afrontem cada dia més des de la claredat, la honestedat i la constància. Per començar haurem d’ajudar a sortir tots junts d’aquesta crisi, no podem permetre perdre cap dels nostres veïns en aquest camí, i aquí hi haurem d’esmerçar tots els esforços des de tota l’administració. Però també haurem d’afrontar una revisió del planejament urbanístic obsolet que tenim, pensant en un creixement urbanístic que no hem tingut ni tindrem i que caldrà redissenyar pensant amb les necessitats de la societat i els serveis d’avui i del futur, i que siguin factibles de desenvolupar.