Martorelles

Notícia

Ple de constitució Ajuntament de Martorelles 2019

Ple Ajuntament Martorelles
Ple Ajuntament Martorelles
Aquest passat dissabte 15 de juny va tenir lloc, al Celler de Carrencà, el ple de constitució de l'Ajuntament de Martorelles, on els regidors d'ERC varen prendre posessió del càrrec, i va ser escollit i nomenat Marc Candela, alcalde de Martorelles.

Els regidors i alcalde d'ERC son:
  1. ​Marc Candela (Alcalde)
  2. Anna Nogueres 
  3. Joan Marc Flores
  4. Mònica Garcia
  5. Roger Parera
  6. Mireia Astivill
  7. Gerard del Caño

D'esquerra a dreta: Joan Marc Flores, Anna Nogueres, Marc Candela, Mònica Garcia, Roger Parera, Mireia Astivill i Gerard del Caño

A continuació, el parlament realitzat per Marc Candela, un cop escollit alcalde:
Benvolgudes regidores i regidors i, sobretot, veïnes i veïns de Martorelles.
 
Quin goig fa veure el Celler de Carrencà tan ple. Vull agrair a la gent que avui ha vingut, ens agradaria que més sovint als plens ens trobéssim més acompanyats.
 
Vull agrair també a tots els exalcaldes del nostre municipi que avui han vingut, i al recent alcalde de Santa Maria de Martorelles, Luisma Pintor, que també ha vingut avui, com jo he anat a la seva presa de possessió. Esperem que això signifiqui una millora en les relacions i el treball comú entre les dues Martorelles.
 
En primer lloc, m’agradaria, personalment i en nom d’ERC de Martorelles, donar les gràcies a l’Assumpta Pastor, l’Octavi Mill i el Juan Francisco Garcia Caba per la feina que conjuntament hem fet a l’Ajuntament i per Martorelles els darrers quatre anys. Més enllà dels resultat electorals, ens vam proposar renovar Martorelles i la seva manera de fer política i creiem que, en bona part, ho hem aconseguit.
 
Vull agrair també als i les regidores que avui m’han votat per tornar a ser l’alcalde del meu poble. Com he dit des del primer dia, per a mi és tot un honor, orgull i responsabilitat ser el batlle del poble que m’ha vist néixer, créixer, fer-me una persona adulta, i que ara ho veu amb la meva filla. És per això que els hi ho volia agrair.
 


Els resultats del passat 26 de maig ens van donar a Esquerra Republicana de Catalunya un molt bon resultat, una àmplia majoria absoluta que ha facilitat la meva reelecció. Sóc i som conscients de les esperances i confiança que hi ha dipositades sobre nosaltres, però també de l’expectativa de com gestionarem aquesta àmplia majoria. La història al nostre poble és agredolça en aquest sentit i, coneixedors d’això, ens comprometem des d’ERC a continuar obrant amb els mateixos valors d’humilitat, empatia i treball que han fet que en 8 anys passéssim de no tenir cap regidor al consistori a aconseguir-ne 1, després 3 i ara 7. I si això no és així, demanem que en qualsevol lloc ens aviseu i ens doneu l’alerta, l’agrairem.
 
Encara ens neguiteja i il·lusiona tot plegat, però volem continuar renovant el nostre poble, il·lusionant amb una política honesta, propera, transparent i participativa, perquè no entenem cap altra manera de fer política, i això continua estant a les nostres mans, a les de tots onze regidors i regidores. No podem defugir la nostra falta de coneixement, tenim mig consistori amb un ampli coneixement del nostre ajuntament i, per sort, una renovació de persones i il·lusions per una altra part. Vull demanar paciència a la ciutadania amb els nous regidors i regidores, n’han d’aprendre molt, i a ells i elles que no perdin la seva il·lusió per a millorar cada dia el nostre poble. Vull destacar també, perquè em satisfà molt, que aquest Ple que presidiré serà el primer consistori plenament paritari de la història mil·lenària del nostre poble, una anomalia que ja era hora d’acabar-la, perquè el Ple de l’ajuntament ha de ser el més semblant a la realitat social del nostre municipi, i amb aquest fet ens hi acostem una mica més.
 
Som conscients que la nostra candidatura la van votar un 54% dels votants del passat 26 de maig, això és un 35% de les persones amb dret a vot a Martorelles; un 29% va votar altres opcions i un 36% no va anar a votar. Nosaltres aspirem a governar i governarem per a tothom, per als qui ens han votat, per als qui han votat altres opcions i per als qui no han volgut votar. Per a tothom. És per això que hem ofert als grups de l’oposició llocs de representació en mancomunitats, consorcis i consells consultius, que esperem que en les properes setmanes acabem de concretar perquè, més enllà dels colors polítics, volem fer un poble per a tothom, un poble cohesionat, un poble participatiu, sostenible, lluitador, un poble que no discrimini per raons de sexe, origen, color de pell o religió, un poble alegre i viu.
I som aquí, esforçant-nos per a millorar el present i el futur de totes les persones, grans, adultes i joves, però sobretot d’en Zaid, en Gerard, en Jordi, l’Aran, en Baha, la Jana, el Roger, el Joan, la Hiba, la Cèlia, la Margot, en Bernat, l’Anna, l’Elsa, la Mariona, l’Ariadna, el Joan, l’Aleix, l’Arlet i la Guida, i tots els infants de les seves edats de Martorelles. Perquè volem fer-los un poble amb futur, amb esperança, amb justícia i on viure-hi, un poble del qual se’n sentin molt orgullosos.
 
Un poble on ens en sentim orgullosos és un poble que s’estima, que estima la seva gent, que estima les seves entitats i persones que li donen vida, que estima els seus indrets, les seves places, carrers, allò que ens defineix com a poble. En definitiva, que estima com l’enyorada Lolita Milà, asseguda des del repeu de la bassa de Can Camp quan explicava als més menuts del poble Les bugaderes de Can Camp. Volem seguir estimant, volem que els nostres fills, els nostres néts estimin Martorelles amb els mateixos ulls que l’estimava la Lolita. I, per això, cal que ben aviat ens posem a treballar amb la passera entre el carrer Comerç i el parc de Can Sunyer, amb el nou pavelló, amb la reforma de la Masia de Carrencà, amb l’adequació dels carrers Aurora, Mercè Rodoreda, Can Sunyer, Sol, Núria, Piquet i Sant Joaquim,  amb el passeig de l’avinguda d’en Piera, amb el nou Pla Urbanístic, amb la construcció de pisos de lloguer social, però també amb totes aquelles polítiques no tan destacables però de gran importància per ser un poble viu. Perquè no tenim temps per perdre, ens vam proposar renovar Martorelles i fer-ne un poble viu pel futur i, això, tot i que sigui un repte important, només ho aconseguirem si seguim treballant, amb humilitat i constància i al costat de tots els agents socials, educatius, culturals i esportius del nostre poble.
 
Continuaré dedicant-me i dedicant-nos com a equip, amb cos i ànima perquè l’Ajuntament funcioni com els darrers anys. Que seguim tenint els recursos suficients per funcionar correctament, perquè tant la part política com tot el personal municipal  tingui la motivació i el clima de treball adequats per prestar els serveis de qualitat que volem prestar a la nostra ciutadania. Des d’aquí, també vull aprofitar per agrair als treballadors i treballadores de l’Ajuntament el seu esforç i dedicació els darrers 4 anys. Tenim un molt bon equip de persones, com han demostrat, que posa en èmfasi la importància dels municipis i el municipalisme com administració més eficient i propera a la ciutadania, i molt sovint menystinguda. És des del municipalisme i amb la nostra bona plantilla que esperem continuar fent avançar Martorelles per seguir sent un poble viu al segle XXI amb els projectes que la ciutadania ens ha encarregat.
 
La gent d’Esquerra Republicana de Martorelles ens hem caracteritzat des de fa anys per no fer política contra ningú sinó a favor del col·lectiu, del poble. Fa quatre anys vaig estendre aquesta demanda a la resta de partits del consistori i el clima polític al nostre poble ha millorat. I, al final, qui n’ha sortit guanyant és el municipi, i això es mèrit i responsabilitat de tots i cadascun dels partits. Avui els vull tornar a demanar que seguim amb aquesta dinàmica de respecte i de sumar pel bé de Martorelles i la seva gent.
 
Sempre he defensat, des de les meves conviccions, de la temporalitat en la política. Avui això es manifesta en la renovació de la meitat del plenari amb 5 persones noves. Cada cop en queden menys de les persones regidores d’aquell 2011 on vaig recuperar l’acta de regidor per Esquerra Republicana de Catalunya i, per tant, comença a acostar-se’m l’hora a mi si no vull decebre les meves conviccions. Als i les regidores els vull recordar, per tant, que no som aquest càrrec de regidor sinó que l’ocupem per encàrrec de la ciutadania durant un temps. Vull també transmetre’ls, a ells i a la resta, tres frases de tres intel·lectuals que em marquen el dia a dia a la política local i que, humilment, crec que ens poden guiar si les comparteixo. En Josep Varela, quan descriu que “Un polític ha de ser una persona que estimi la seva polis, la seva gent, i el seu país”, o en Joan Oliver, conegut com a Pere Quart, quan ens marca el camí tot dient “Treballa. Calla. Malfia’t de la història. Somia-la i refés-la” i, finalment, el comunista italià Antonio Gramsci, quan ho amplia a la societat a la que aspirem i ens diu: “Instrueixin-se, perquè necessitarem de la seva intel·ligència. Commoguin-se, perquè necessitarem del seu entusiasme. Organitzin-se, perquè necessitarem de la seva força”.
 
Alguns, darrerament, ens haureu sentit recordar que fa tan sols 10 anys, quan amb el Roger Parera i el Joan Marc Flores vam decidir estirar el carro d’ERC sense cap regidor, se’ns feia inimaginable guanyar unes eleccions al cap de 6 anys, i guanyar-les amb una àmplia majoria al cap de 10. Tenim clar que això es deu a l’esforç i el mèrit de tot un equip ampli i divers que porta molts anys treballant, i a qui els vull agrair el seu esforç ingent. Tenim clar també que som aquí, que la ciutadania ens ha fet confiança, per la feina feta aquests darrers anys, perquè creu en el nostre projecte de poble i pels nostres valors d’honestedat, treball constant i sincer. També tenim clar que el nostre creixement es deu, en part, a la realitat sociopolítica del nostre país i al lideratge per part dels nostres companys de partit Oriol Junqueras, Marta Rovira i Carme Forcadell. Som conscients que gran part del nostre electorat es pot considerar independentista, però no tot ell com algú vol creure, i que la majoria dels que no ens han votat no es deuen considerar independentistes. Com he dit anteriorment, volem continuar representant a tothom, pensi com pensi i se senti d’on se senti, però no renunciarem mai a defensar pacíficament i democràtica els drets civils, socials i nacionals de Martorelles i Catalunya. Farem amb humilitat i respecte tot el que estigui a les nostres mans perquè l’Oriol Junqueras, en Jordi Cuixart, en Jordi Sánchez, la Carme Forcadell, la Dolors Bassa, en Raül Romeva, en Quim Forn, en Jordi Turull i en Josep Rull siguin alliberats, i la Marta Rovira, en Carles Puigdemont, en Lluís Puig, en Toni Comín, la Meritxell Serret, l’Anna Gabriel i la Clara Ponsatí puguin tornar a casa, perquè en ple segle XXI és impensable que a Europa hi segueixin havent presos i exiliats polítics. No renunciarem a fer per vies pacífiques i democràtiques la República Catalana perquè volem un món, un país i una societat on la justícia i el progrés social existeixin de debò.
 
Finalment, i per acabar, permeteu-me que acabi aquest parlament amb alguns agraïments. En primer lloc, la gent d’Esquerra de Martorelles volem tenir un record sentit per a dos companys que ens han deixat els darrers 4 anys, en Pere Ruiz i la Lourdes Solé, dos incansables republicans de pedra picada, que en els temps més difícils del nostre partit hi van ser sempre. Una abraçada sentida per a ells. En segon lloc, als i les companyes d’ERC de Martorelles, a qui abans m’he referit, però que han tornat a fer una campanya excel·lent, deixant-hi moltes hores des de fa molts mesos, i sempre amb un somriure i la il·lusió als ulls. Sou excepcionals i un equip per anar fins a on sigui! Al Gerard Magrinyà, gràcies amic, perquè ets un amic. Se’m fa difícil pensar que tot això que viurem a partir d’ara no ho compartirem amb tu, per això, moltes gràcies!. A la meva família, pares, germà, tiets i sogres pel suport constant i en tot moment, que ajuden a fer-ho fàcil per a gestionar les agendes i els problemes que sorgeixen en el dia a dia i entendre la importància que és per a mi ser el batlle del meu poble. I, finalment a les meves dones, la meva parella la Glòria i la meva filla la Guida, elles que em guien en el camí fent mil sacrificis que mai els hi agrairé prou, però no hi ha muntanyes prou altes que ens privin del nostre amor. Us estimo!
 
Vull acabar com ho vaig fer fa 4 anys, dirigint-me a tota la ciutadania de Martorelles, per a reafirmar la promesa que vaig fer aleshores i que hem repetit els meus companys i jo aquesta campanya. Ens comprometem fermament, amb humilitat, a deixar-nos la pell i obrar amb total honestedat per tal que Martorelles segueixi sent un poble viu.
 
Moltes gràcies a tothom.
 
Visca Martorelles i visca Catalunya!