Mataró

Notícia

Esquerra demana responsabilitats per la mala gestió dels enterraments musulmans

La proposta presentada al Ple Municipal del passat dia 24 d'abril per pel grup municipal d'Esquerra Republicana - Moviment d'Esquerres a Mataró per oferir un espai al cementiri municipal a la comunitat islàmica per a poder-hi fer enterraments, va ser refusada, com és sabut, pel govern municipal del Partit Socialista a Mataró i En Comú Podem Mataró.

La regidora Elisabeth Ruiz es va mostrar dolguda assenyalant com a culpable el govern de Catalunya perquè, segons va afirmar amb indignació, no disposaven encara d’un estudi hidrogeològic de la zona afectada, que havien requerit a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

Més de 20 anys després del primer compromís de l'Ajuntament de Mataró amb la comunitat musulmana per atendre aquest dret, és evident que no és un problema de legalitat, sinó de voluntat política. Una legalitat que no ha afectat els municipis de Lleida, de Tarragona, de Tàrrega o de Castelló de Farfanya, entre d'altres, per donar una resposta immediata a aquest problema.

En qualsevol cas, i tornant a la legalitat. Ens consta que a la data del Ple Municipal, l’esmentat estudi de l’ICGC ja estava en possessió del Govern Municipal i, en conseqüència, l’abraonada argumentació al Ple Municipal queda resumida en una simple mentida, en pur teatre.

No era necessari. No calia mentir i amagant la informació. Aquest és un tema, en el que durant els darrers cinc anys ens hem mostrat oberts a treballar colze a colze amb el govern per la seva resolució.

Estem profundament decebuts pel que considerem una falta total de respecte per la ciutadania afectada i per tots aquells que fa anys que insistim que s'acompleixi aquest dret ciutadà.

Circumstàncies com aquesta, quan són a més, absolutament innecessàries, destrueixen la confiança que hauria de presidir la relació entre un govern d'esquerres amb el Partit Socialista de Mataró i amb En Comú Podem Mataró i el principal grup de l'oposició.

Per haver amagat informació, per haver mentit en un Ple Municipal, ens veiem en la dolorosa obligació de demanar la dimissió immediata de la Regidora Elisabeth Ruiz.