Mataró

Notícia

La defensa dels drets dels més vulnerables, és la seguretat de tots

Davant la percepció creixent d'inseguretat dels veïns arran de les difícils situacions viscudes aquestes darreres setmanes amb increment d'ocupacions i furts que ha alterat la convivència, voldríem insistir en el posicionament del Grup Municipal d’Esquerra Republicana - Moviment d’Esquerres Mataró al respecte.

1. El  Grup Municipal d’Esquerra Republicana - Moviment d’Esquerres ha estat, està i estarà sempre al costat de la ciutadania i del govern de la ciutat per demanar una justícia eficaç, els canvis legislatius adients per atacar la reincidència, més i millors recursos policials i per damunt de tot, unes sòlides polítiques socials que erradiquin de veritat el problema real que la crisi sanitària ha agreujat: la desigualtat, la pobresa, l'exclusió social, l'atur, la gana, la manca d'habitatge...

2. Considerem que cal posar sempre en valor que la seguretat i la convivència són dos dels pilars fonamentals de la nostra societat. Hem de preservar-los perquè la ciutadania pugui exercir tots els seus drets en llibertat.
Per aconseguir-ho, el nostre Grup Municipal acompanyarà el govern de la ciutat allà on faci falta, per demanar l'ajuda que correspongui i exigir polítiques socials i d'habitatge efectives a qui correspongui.

3. Això no ens impedeix, a la vegada, exigir al govern Municipal responsabilitat i lideratge en la resposta a aquesta situació i la màxima voluntat i eficàcia en l´ús de tots i cadascun dels mecanismes que una ciutat important com la nostra té al seu abast, començant pel cos de la Policia Local. Cap administració coneix tant la realitat de Mataró com el seu propi ajuntament. En aquest sentit oferim també la nostra col·laboració en aquest àmbit al Govern Municipal.
Fer tot això és imprescindible per transmetre la calma necessària a la població i també per desincentivar i tallar en sec les perilloses plataformes que volen erigir-se en justicieres pel seu compte.

4. Sense evadir cap responsabilitat, volem remarcar que la situació és un reflex de la vulnerabilitat, de la pobresa i la desigualtat que pateix una part de la població.
Certament, per garantir la seguretat i la convivència a curt termini és necessària contundència i efectivitat contra les màfies de les ocupacions i les actituds delinqüencials que creen malestar i tensió.
Però en el mitjà i llarg termini, només la lluita contra la vulnerabilitat, la pobresa i la desigualtat, ens permetrà preservar la convivència i la cohesió social.


Des del grup municipal d’Esquerra Republicana - Moviment d’Esquerres considerem que la defensa dels drets dels més vulnerables, és la seguretat de tots. Feina, Escola, Salut i Sostre... N'estem convençuts I continuarem treballant I insistint en aquests ideals d'una societat regida pels valors republicans.