Mataró

Notícia

L'Ajuntament de Mataró perd una subvenció de 200.000€ per la instal·lació de càmeres de videovigilància

El Govern Municipal ha fet públic que aquest 2021 s'instal·laran les primeres càmeres de videovigilància a la via pública.

Les primeres càmeres s'instal·laran durant aquests propers mesos al Parc de Rocafonda. Les següents, previstes al Pla d'en Boet i al centre trigaran més, i no estaran instal·lades almenys fins a l'any que ve...

Tot i ser un tema ja apuntat en el Pla de Seguretat de 2013 i havent estat presa la decisió entre els anys 2018 i 2019, la posada en funcionament d'aquestes noves eines no sembla representar cap urgència pel govern municipal, tot i les demandes i necessitats dels veïns.

De fet, com a resultat de l'estudi que el Grup Municipal d'Esquerra Republicana - MES hem fet dels corresponents expedients de contractació des de 2018, es constata que un cúmul d'errors, tècnics i administratius, han provocat que a hores d'ara no s'hagi pogut adjudicar res i que inclús s'hagi de tornar a fer algun dels projectes tècnics.

Els retards en la tramitació han provocat que es perdés la subvenció del 70% que la Diputació de Barcelona atorgava a aquest projecte: 200.000€ , que el Govern Municipal haurà de treure d'algun altre lloc.

Des del grup municipal d’Esquerra Republicana - MES considerem que aquest no és un cas aïllat. No podem ignorar altres aspectes de la gestió de la ciutat, compartits per bona part de la ciutadania com ara la manca de manteniment de l'espai públic, la manca d'arbres, els problemes de neteja als carrers, la improvisació en la pacificació del trànsit a la Riera, les queixes de professionals i emprenedors sobre el servei de llicències o, sense anar més lluny, el mal funcionament de fa mesos de la xarxa semafòrica... Cal revertir urgentment la #MataróDeixada.