Mataró

Notícia

Mataró renovarà el reglament d'ús de la llengua catalana gràcies a proposta d'Esquerra Republicana

Ahir es va celebrar el Ple de l'Ajuntament de Mataró del mes de gener.

En primer lloc cal destacar que a la Junta de Portaveus, prèvia al Ple, el Grup Municipal d'Esquerra Republicana - MES va presentar una moció per donar suport al model d’escola catalana, davant l’atac viscut recentment. La moció republicana no va ser aprovada amb els vots a en contra de PSC i Cs.

Consulteu aquí el comunicat.

Proposta de Resolució

La regidora Salicrú va presentar una proposta per l'actualització i modernització del reglament d'ús de la Llengua Catalana a l'Ajuntament de Mataró. Actualment aquest reglament tenia data de 1996, i per tant demanvem actualitzar-lo d’acord amb els canvis sociodemogràfics que ha viscut Mataró d’aleshores enlçà. 
La proposta va ser aprovada amb els vots a favor del Govern Municipal (PSC i En Comú Podem), Junts per Mataró i Esquerra Republicana. C’s va votar-hi en contra. 
Des d’Esquerra Republicana ens mostrem satisfets i esperem que això serveixi per fomentar l'ús social del català al conjunt de la ciutat.

Precs i Preguntes

- La regidora Rosa Guanyabens ha realitzat un prec per la retolació d'arbres a la ciutat. Creiem que la retolació amb el nom i la informació més rellevant de les espècies d'arbres situades al Parc Nou de Mataró, per conèixer i respectar el medi que ens envolta. El prec va ser acceptat, ho celebrem, però alhora recordem diversos precs que ens han acceptat en aquest àmbit, però que no han estat executats.

- El regidor Carles Porta va realitzar una pregunta per saber com ha afectat la implementació del carril bici als horaris del servei de Mataró Bus. Tot i restar a l'espera de les dades per part del Govern Municipal considerem que les presses en l'execució i la falta de comunicació en la implementació del carril bici, que considerem necessària però mal executada. Alhora, considerem que cal un servei de Mataró Bus eficient per poder reduir l'ús de vehicle privat a la ciutat que considerem necessari.

- De nou, la regidora Rosa Guanyabens va realitzar un prec per tal de millorar l'accessibilitat a les platges de Mataró. Aquest va ser acceptat, i en aquest sentit mostrem la nostra predisposició a treballar colze a colze amb el Govern Municipal per tal de fer la nostra ciutat més accessible i que tothom pugui gaudir-ne.

- La regidora Teresa Navarro va realitzar un prec per demanar la millora dels parcs i les àrees de joc infantil, posant d'exemple els parcs de la Plaça de les Tereses, Can Xammar o el Parc Central. El Govern Municipal considera que ja duen a terme el manteniment, però el nostre grup considerem que a la ciutat hi ha massa parcs infantils deteriorats, insistirem en l'arranjament d'aquest deteriorament.

- La regidora Soraya El Farhi va realitzar un prec per tal que l'Ajuntament de Mataró s'aculli al programa ACOL, per la contractació i regularització de persones migrants a la ciutat. El prec va ser acceptat, celebrem que així sigui es pugui avançar cap a la igualtat d'oportunitats.

- El portaveu del Grup Municipal, Francesc Teixidó, va preguntar sobre l'absentisme laboral de la Policia Local, i com afecta això al conjunt de la ciutadania de Mataró. Restem a l'espera de les dades i alhora recordem de nou al Govern Municipal que cal que entomi aquesta problemàtica, així com la nostra predisposició per a col·laborar en matèria de seguretat.

Amb els precs i preguntes del nostre grup municipal va finalitzar el #PleMataró de gener.  Com a #GovernAlternatiu, continuem treballant per Mataró!