Mataró

Notícia

Comunicat d'Esquerra Republicana sobre la gestió dels accessos al desvetllament bellugós amb els veïns del centre

Un dels actes més rellevants de la  Festa Major de Les Santes és el Desvetllament Bellugós, que té lloc el dia 25 al ritme del Bequetero i és un gran emblema de la ciutat. 

Com a conseqüència de l’èxit de la convocatòria enguany s’ha decidit blindar tots els accessos que condueixen al centre de la ciutat.
Tot i ser conscients que es tracta d'una logística complexa, l'organització d'aquesta no va notificar als veïns de la zona blindada del centre que no podrien accedir a casa seva.

Els veïns afectats havien d’intentar accedir per tots els accessos, esperant que algun dels guàrdies de seguretat encarregats de la vigilància  entengués la necessitat de poder accedir a casa. 

Lluny d’assegurar el dret a accedir al seu habitatge, semblava que els veïns demanessin un favor per poder-hi accedir. 

Aquesta situació és intolerable i la culpa no és dels vigilants dels accessos, sinó del Govern Municipal i de la manca de previsió i comunicació. 

Cal que es comuniqui als veïns de les zones afectades dels canvis en matèria d’accessos i que, també, s’habilitin els mecanismes per garantir que els residents puguin accedir als seus domicilis. 

Conscients que el Desvetllament Bellugós va ser una de les primeres nits de la nostra festa major, esperem que la logística prèvia millori en les dues nits que encara ens queden per gaudir.