Mataró

Notícia

ERC EXIGEIX EXPLICACIONS AL GOVERN SOBRE LA FESTA DEL CEL

Des d'ERC a Mataró compartim amb el govern la necessitat de potenciar i promocionar la ciutat de Mataró a tots els nivells: econòmic, cultural, social i nacional.
 
El que no veiem tan clar, i per això demanem que s’expliqui, és la conveniència de concentrar l'esforç de promoció de la ciutat en esdeveniment puntuals. Tot i que serà un espectacle seguit per un munt d'espectadors, la Festa del Cel no deixa de ser un fenomen esporàdic, desvinculat totalment d'una estratègia de promoció sòlida.
 
Cal que la ciutadania sàpiga quin serà el cost real de l’esdeveniment per a les administracions públiques (Diputació de Barcelona i Ajuntament de Mataró) que es calcula que podria estar entre els 180.000 i els 250.000 euros. En una situació d’escanyament dels serveis públics com l’actual, cal explicar molt bé per què es prioritzen algunes accions enfront d’altres.
 
Si bé és veritat que l’impacte econòmic per a la ciutat serà molt positiu davant la gran afluència d’espectadors que segurament hi vindran, pensem que l’argument econòmic per si sol no és vàlid.
 
Per una formació com la nostra, que s’ha declarat sempre com a pacífica i antimilitarista, no ens agrada la presència d’aparells militars fent exhibicions aèries a la nostra ciutat, i més quan aquestes demostracions reforcen simbòlicament l’espanyolisme.
 
Per altra banda, també demanem que es faci una reflexió al voltant de la contaminació atmosfèrica i acústica que comporta aquest espectacle aeri.
 
Així doncs, exigim al govern de la ciutat una clara explicació, en tots els àmbits, del que suposarà fer aquesta “Festa del Cel” a la nostra ciutat.