Mataró

Notícia

La cultura, l'ase dels cops

Anna Salicrú, Regidora del Grup Municipal d'ERC-MES

Una vegada més li ha tocat a la Cultura. El govern municipal del PSC-En Comú Podem ha decidit que era ella qui tornaria a ser la víctima (pràcticament única) de les retallades.

Desgraciadament, no és cap novetat, però sobta que en un any on els impostos municipals han pujat més que mai, hi hagi partides pressupostàries que no es puguin, ni tan sols, mantenir respecte als anys anteriors.
La concepció que la despesa en cultura són costos per a l’administració, enlloc de veure-ho com a inversió en la ciutadania, és el quid de la qüestió.

I si a això hi posem xifres, encara ens posarem més les mans al cap. Realment, l’impacte econòmic de fer o no fer el Festival Internacional d’orgue, el  Tast de jazz, la Nit de la Cultura i tantes altres activitats cancel·lades, no són més que “la xocolata del lloro” enfront un pressupost global que aquest any s’enfila a 147 milions d’euros.

Aleshores, se’ns planteja la gran pregunta: per què el govern actual vol passar les tisores a la regidoria de cultura? 

Davant la necessitat de potenciar els esdeveniments culturals arreu de la ciutat, de donar suport als nous creadors, i, en definitiva, intentar que Mataró tingui el relleu en matèria de cultura que li pertocaria, la solució és eliminar les activitats que ja funcionaven perjudicant a milers de ciutadans satisfets amb aquestes iniciatives?

Des del Grup municipal d’Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres ens comprometem a fer tota la força que puguem des de l’oposició per revertir el sentit d’aquest reducció en les activitats culturals i continuarem reivindicant la cultura com una necessitat per a la ciutadania: la cultura com a valor en si mateixa, la cultura com a eina imprescindible per a la cohesió social, la cultura com a motor econòmic i de promoció de la ciutat.