Molins de Rei

Totes les notícies

Marta Espona a Ràdio Molins de Rei

La portaveu Marta Espona al “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei

Un dijous més, la portaveu d’ERC de Molins de Rei, Marta Espona, ha contestat a les “Preguntes a Esquerra”, l’espai setmanal del programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei. Podeu recuperar l’espai aquí.   En una setmana de “pont” entre el Ple Extraordinari de sobre les balances fiscals i el Ple Municipal de dijous vinent, la Marta Espona n’ha fet valoració del primer i ha avançat alguns punts del segon.   El passat dijous, 20 d’octubre, es van aprovar les ordenances fiscals del 2023, amb els únics vots favorables dels dos equips de govern; en aquest sentit la portaveu republicana ha argumentat el per què de l’abstenció del grup municipal d’ERC.   En relació al Ple Municipal d’octubre que se celebrarà el proper dijous, 3 de novembre, la Marta Espona ha avançat alguns dels punts que es debatran, especialment en l’apartat dedicat a l’àrea de Serveis de les Persones. En aquest punt es parlarà de la creació de la Càtedra sobre el Renaixement de Molins de Rei, aprovada en ple. En aquest aspecte la portaveu d’Esquerra Republicana s’ha referit a un punt del qual se n’ha parlat força, la rehabilitació del Palau de Recasens. La Marta Espona ha subratllat aspectes que els preocupen, com aclarir què s’hi farà en el futur, el finançament que requerirà i, sobretot, com es dinamitzarà aquest nou equipament per mantenir-lo viu.   Per acabar, la Marta Espona s’ha referit a diversos esdeveniments de la passada setmana, per exemple l’acte de reconeixement de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei o la celebració, aquest cap de setmana passat i per primera vegada a la vila, de les noces d’or de les parelles que commemoraven l’esdeveniment, una celebració de la qual ERC Molins de Rei en discrepa. I, finalment, també s’ha referit a la Junta de Govern Local extraordinària que s’ha celebrat recentment per parlar de l’inici de les obres remodelació del passeig Pi i Maragall.   Bona Castanyada a totes i a tots!  

Marta Espona a Ràdio Molins de Rei

Marta Espona parla del Ple Extraordinari per aprovar les ordenances fiscals del 2023 a Ràdio Molins de Rei

La portaveu d’Esquerra Republicana a Molins de Rei, Marta Espona, ha intervingut  al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei per respondre a les “Preguntes a ERC” dels dijous. Podeu recuperar aquí l’espai.   Abans d’abordar un dels temes importants de l’actualitat de Molins de Rei, la Marta Espona ha fet balanç de la Segona Festa Lila del Baix Llobregat i l’Hospitalet que es va celebrar diumenge 16 d’octubre a Sant Esteve Sesrovires, una festa en què, principalment, es va posar de relleu l’Assemblea de Dones del Baix Llobregat.   La intervenció de la portaveu d’ERC Molins de Rei s’ha centrat sobretot en el ple extraordinari destinat a l’aprovació de les ordenances fiscals per l’exercici del 2023 i que s’ha celebrat aquest mateix dijous. Un ple en què, com era de preveure, s’han aprovat els números amb els vots favorables dels dos equips de govern i l’abstenció d’ERC Molins de Rei, juntament amb la resta de les forces polítiques a excepció de la CUP Molins de Rei que hi ha votat en contra.   En aquest aspecte, la Marta Espona ha repassat els elements que el grup municipal considera positius i els que valora negativament, per exemple, l’increment del 5% de la taxa d’escombraries.   La portaveu republicana també s’ha referit a la votació dels pressupostos participatius que comencen aquest dijous, 20 d’octubre i que es prolongaran fins el 10 de novembre. Finalment es votaran un total de 73 propostes de les poc més de 300 que es van presentar. La Marta Espona, que per descomptat ha valorat molt positivament el que representa la participació ciutadana, ha fet evident un fet que demostra que, com passa sovint, es va tard. I és que els “Pressupostos participatius 2020 – 2023”, es voten a finals del 2022.   Per acabar, la portaveu d’ERC Molins de Rei s’ha referit a l’acte de commemoració dels 82 anys de l’assassinat del president Lluís Companys i que es va celebrar el passat dissabte, 15 d’octubre, al Pati del Palau.

Marta Espona, cap de llista d'ERC Molins de Rei a les eleccions del 2023, entrevistada a Molins TV

Molins TV entrevista a la cap de llista d’ERC Molins de Rei, Marta Espona

Molins TV ha entrevistat Marta Espona, portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana a l’ajuntament de Molins de Rei i cap de llista a les eleccions del 2023. La portaveu republicana ha contestat a les preguntes de Ricard Pascual, director i presentador de l’espai “L’entrevista” de Molins TV. Com a líder de l’oposició, Marta Espona ha estat la primera convidada del cicle de converses amb els caps de llista i responsables dels diferents grups municipals, després de les entrevistes realitzades a l’alcalde, Xavi Paz, i al tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, com a representants dels dos partits que formen l’equip de govern de la vila.   Podeu veure l’entrevista a Marta Espona, alcaldable d’ERC Molins de Rei, en aquest enllaç.  

Marta Espona a Ràdio Molins de Rei

Marta Espona valora la Festa Major de Sant Miquel al “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei

La portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, ha intervingut aquest dijous al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei. Tot just acabada la Festa Major de Sant Miquel d'aquest 2022, aquest ha estat precisament l'únic tema del qual s'ha parlat. La portaveu republicana ha fet balanç dels deu dies de festa i activitats que han omplert els escenaris, espais i carrers de la nostra vila; valorant els pros i contres de la Festa Major de Sant Miquel. Podeu recuperar aquí l’entrevista a la Marta Espona.

[Article] Gent gran, no podem defallir!!! (1 d’octubre, Dia Internacional de la Gent Gran)

14 de desembre de 1990. L’Assemblea General de l’ONU va determinar l’1 d’octubre com el Dia Internacional de la Gent Gran. La comunitat internacional insta d'aquesta manera a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i proposa vetllar per una vellesa digna i segura, i a involucrar-se en el desenvolupament d'una societat adaptada a totes les edats. En el Manifest del Consell de la Gent Gran de Catalunya de l’1 d’octubre del 2021 es deia que “la pandèmia de la COVID-19 ha posat de manifest greus llacunes en la protecció dels drets de les persones grans en tot el món. En molts casos, se’ns ha discriminat per raó d’edat, se’ns han negat els nostres drets, hem tingut dificultats per accedir als serveis sanitaris i hem patit abusos i un tracte inadequat. Aquests fets han contribuït a agreujar els efectes letals de la malaltia envers la gent gran, que ha tingut un gran impacte precisament a causa d’aquestes mancances”. A poc a poc van sorgint veus de gent gran que es queixen del tracte que reben en tots els àmbits. Queixes sobre les instal·lacions dels centres on són acollits i acollides, queixes per la manca de personal qualificat en les residències de gent gran, queixes sobre la mala qualitat i la inadequació dels menús que els serveixen en aquests centres. La llista de greuges és molt extensa. Malgrat tot, la societat en general no està prou conscienciada de la necessitat de revisar el sistema i millorar-lo. Com a exemple exposo el missatge que l’altre dia vaig veure a les xarxes socials, que no dubto que era de bona fe: proposava que totes les persones que cobren pensions no contributives, siguin del país o immigrades, dediquessin part de la seva jornada a feines d’ajuda a la societat, com, per exemple, netejar boscos, cuidar gent gran... És alarmant tenir aquest esquema mental encara i que ningú s'hi manifesti en contra. Per cuidar gent gran qualsevol persona serveix? Si pots desbrossar un bosc, també estàs capacitat per cuidar la gent gran? No cal dir que res més lluny de la realitat.

Marta Espona en directe al "Bon dia i bona hora" de Ràdio Molins de Rei

La portaveu Marta Espona parla de la Festa Major de Sant Miquel al “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei

Una setmana més, la portaveu d’Esquerra Republicana Molins de Rei, Marta Espona, ha participat al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei per tractar tots els temes d’actualitat dels propers dies. Podeu recuperar l’espai aquí.   La Marta Espona ha començat avançant alguns punts del Ple Municipal del dimarts, 27 de setembre, el primer després de l’aturada per les vacances d’estiu. Un ple que es preveu tranquil i en què es començarà a parlar de les ordenances municipals; com ha dit la portaveu republicana, caldrà posar-s’hi per aportar tots els elements possibles pensant en millorar.   La Marta Espona també s’ha referit a la Festa Major de Sant Miquel, que comencen aquest divendres i es prolongaran fins el diumenge 2 d'octubre, i el programa de la qual s’ha presentat recentment. La portaveu d’ERC Molins de Rei ha valorat molt positivament algunes novetats d’enguany, per exemple, l’ampliació dels Punts Liles o l’augment de l’afluència d’autobusos per facilitar el desplaçament de tots els participants a les festes. La portaveu d’ERC Molins de Rei ha engrescat a totes les dones, i també als homes, a participar a la 2ª Festa Lila del Baix Llobregat que se celebrarà el pròxim 16 d’octubre a Sant Esteve Sesrovires. Com ha recordat la Marta Espona, calen més mans per incorporar-se en aquest projecte de transformació.   Finalment, la Marta Espona ha fet una valoració de la situació actual a Catalunya aprofitant que aquesta setmana s’ha commemorat el cinquè aniversari del 20S. En aquest aspecte, ha lamentat la poca evolució que va en contra del desig d’independència que es manté ferm; per això ha subratllat que cal seguir lluitant per assolir l’objectiu.  

Marta Espona a Ràdio Molins de Rei

Marta Espona torna a posar-se davant dels micròfons de Ràdio Molins de Rei per respondre a les "Preguntes a ERC"

Una temporada més, la portaveu d’Esquerra Republicana Molins de Rei, Marta Espona, participa al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei en el que és l'inici d'un curs polític especialment important. Aquí podeu recuperar l’espai d’aquest dijous.   La Marta Espona comença valorant l’ofrena floral a Rafael Casanova durant la Diada Nacional de Catalunya que, com cada any, es va celebrar a la Plaça de Palau i que enguany va estar marcada pel retorn a la normalitat. Però també he fet balanç de l’11 de setembre en l’àmbit de país, reconeixent que li va quedar un sentiment agredolç.   Ja en l’àmbit de Molins de Rei, la Marta Espona s’ha referit a la futura residència de Molins de Rei i al que suposa la signatura de l’addenda entre l’ajuntament i la Generalitat de Catalunya i que permetrà 50 places noves, un fet que la portaveu d’ERC Molins de Rei ha valorat molt positivament, remarcant que es tracta d’un pas més que important, essencial.   La portaveu republicana a l’Ajuntament de Molins de Rei ha parlat també de l’inici del curs escolar marcat per la problemàtica de la manca de places a les escoles bressol de la qual tan es va parlar abans de les vacances.   Finalment, la Marta Espona s’ha referit a la Festa Major de Molins de Rei que començarà el divendres 23 de setembre i que després de dos anys, es podrà celebrar sense restriccions. Una festa, però, que arriba precedida de polèmica per les queixes de diverses entitats, entre elles l’Agrupament Escolta, que enguany no podrà disposar de bar per la prohibició de l’organització, que només ho permet a les entitats que organitzin activitats durant la festa.   En aquest sentit, la Marta Espona es pregunta el per què d’aquesta decisió i ha lamentat que l’Ajuntament de Molins de Rei, una vegada més, demostra que no té previsió, ni comunicació.

Marta Espona en directe al "Bon dia i bona hora" de Ràdio Molins de Rei

Ja podeu escoltar l’última intervenció de Marta Espona al “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei abans de les vacances

La portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, ha participat en l’últim espai “Preguntes a Esquerra” de la temporada al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei i ho ha fet presencialment . Podeu recuperar l’espai aquí.   Després de molt de temps sense visitar els estudis de la ràdio de la nostra vila, Marta Espona ha aprofitat l’última intervenció al programa, abans de les vacances d’estiu, per participar de manera presencial en aquest espai setmanal, fet que l’ha portat a recordar moments que formen part de la seva trajectòria.   Ja en l’àmbit de fer balanç de l’últim Ple Municipal, la portaveu del grup municipal d’ERC s’ha referit a la presència de Jaume Saura, adjunt a la Síndica de Greuges, que va presentar al ple l’informe anual, en concret fent referència als comentaris, queixes i peticions dels molinencs i molinenques.   En aquest sentit, la Marta Espona ha destacat dues qüestions de l’informe, sobretot un que, ha explicat, li va causar una certa sorpresa, i és la diferència que ha constatat en la tipologia de les queixes del veïns i veïnes.   Sobre la intervenció de Jaume Saura al Ple Municipal del mes de juliol, la portaveu republicana també ha volgut subratllar dos temes que es van tractar: el de la segregació escolar i el dels espais per a adolescents, dues qüestions dels quals cal fer-ne seguiment.   La Marta Espona també s’ha referit a un fet evident, i és que en aquesta legislatura ja s’han produït set canvis en els diferents grups municipals de l’ajuntament de Molins de Rei, l’últim el d’Anna Aroca, regidora de Molins Camina. Per la portaveu d’ERC, això demostra la gran dedicació que suposa poder seguir tots els temes que pertoquen a la vila.   Finalment, la Marta Espona també s’ha referit al nou Espai Clara Campoamor a Molins de Rei i ha aprofitat per fer referència al Racó dedicat a l’Anna Sunyer, reivindicant més visibilitat i importància.   Fins aquí, l’últim repàs de la intervenció de la Marta Espona, un clàssic del “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei.

Marta Espona parla del projecte de la futura residència de gent gran al “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei

Un dijous més, la portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, ha donat resposta a les “Preguntes a Esquerra” del programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei. Podeu recuperar l’espai aquí.   Primer de tot, la Marta Espona s’ha referit a la primera Assemblea de Dones d’ERC del Baix Llobregat i l’Hospitalet constituïda dissabte passat, una iniciativa pionera que constata la necessitat del treball conjunt de cara a noves iniciatives que impulsin la presència de la dona en tots els àmbits.   Ja en l’àmbit local, la portaveu d’ERC a Molins de Rei ha parlat de la futura residència de gent gran de la vila, un projecte del qual se’n parla fa molts, molts anys, i que ara sembla que es comença a desencallar amb la reunió celebrada aquesta setmana per part de l’equip de govern i en la futura trobada amb els partits der l’oposició que se celebrarà el 2 d’agost.   La Marta Espona ha destacat que Esquerra Republicana no veu malament el plantejament de l’ajuntament de cara al futur d’un equipament tan i tan necessari per la nostra vila, sempre i quan, remarca, es compleixin una sèrie de condicions; “endavant amb el plantejament, però no a qualsevol preu”.   La portaveu d’ERC també s’ha referit a la constitució del nou Consell Escolar Municipal, un òrgan més participatiu i obert, i del qual el grup municipal forma part.      Finalment ha fet un breu avançament del proper Ple Municipal, el proper dimecres i l’últim abans de les vacances d’estiu, un ple que estarà molt centrat en l’aspecte econòmic de cara a les futures necessitats de Molins de Rei.