Molins de Rei

Totes les notícies

Marta Espona, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Molins de Rei i alcaldable 2023

La portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Espona, valora els punts més calents de l’últim ple al “Bon dia i bona hora”

La portaveu d’ERC Molins de Rei i cap de llista a les eleccions municipals de l’any vinent, Marta Espona, ha analitzat el Ple Municipal celebrat el 30 de juny i que va tenir, sobretot, dos temes que van generar molt debat i que afecten als veïns i veïnes de la nostra vila. Aquí podeu recuperar l’espai del “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei.   El tema que va generar més debat va ser el de la situació generada a les escoles bressol on una cinquantena de famílies s’han quedat sense plaça, un fet sobre el qual Marta Espona no ha volgut entrar en culpabilitzar ningú, però sí ha reiterat l’evidència que l’equip de govern de l’Ajuntament de Molins de Rei no ha actuat amb previsió.   Tot i això, Marta Espona ha tornat a explicar que en tot moment ERC Molins de Rei s’ha ofert i s’ofereix per intentar trobar una solució davant d’una situació que, lògicament, angoixa actualment a moltes famílies.   El segon punt que va generar un ampli debat en el Ple Municipal de fa una setmana va ser el del contracte amb l’empresa encarregada de la neteja viària i la recollida de residus de Molins de Rei. Contracte que tal i com es va anunciar s’ha rescindit, tot i que se’n va signar un de nou per donar continuïtat al servei fins a finals d’any.   Per la Marta Espona, això, evidentment, no és una solució a un problema i a un mal servei que no és d’ara sinó de fa anys; d’aquí el vot en contra del grup municipal d’ERC a aquesta qüestió que ja fa massa temps que s’arrossega.  

La regidora Cristina Rodríguez, al “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei hores abans del Ple Municipal

Aquesta setmana ha estat la Cristina Rodríguez Galceran, regidora d’ERC Molins de Rei, qui ha intervingut al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei. Aquí podeu recuperar l’espai.   En començar, Cristina Rodríguez ha fet una valoració molt positiva dels actes que s’han celebrat aquesta setmana amb motiu del dia per l’alliberament del col·lectiu LGTBI, que es va commemorar el passat 28 juny amb la lectura d‘un comunicat conjunt de l’Ajuntament de Molins de Rei i l’associació Rainbow Molins.   Posteriorment, la regidora d’ERC Molins de Rei s’ha referit a diversos punts del Ple Municipal que s’havia de celebrar hores després, un ple que ha estat marcat per la concentració convocada mitja hora abans per part d’un grup de famílies afectades per la manca de places a les escoles bressol.   Sota el lema “Cap infant sense bressol”, les famílies han denunciat que una cinquantena de nens i nenes s’hagin quedat sense poder accedir a l’ensenyament públic. Un fet que per la Cristina Rodríguez evidencia, un cop més, la manca de planificació i previsió de l’equip de govern municipal. La regidora d’ERC Molins de Rei ha destacat que en tot moment ells han mostrat la seva bona predisposició per intentar trobar una solució al problema.   La Cristina Rodríguez també s’ha referit a la modificació dels pressupostos municipals, en aquest cas destinada a les millores per a les instal·lacions esportives, valorant-ho positivament però lamentant que aquest augment vingui dels romanents, un fet que ja s’ha repetit en més d’una ocasió i que un cop més demostra la falta de previsió per part de l’Ajuntament de Molins de Rei.   Finalment, ha parlat de la decisió d’augmentar la despesa econòmica a l’empresa encarregada del servei de neteja de Molins de Rei, del tot incomprensible tenint en compte que els resultats no són els desitjats, especialment en relació als contenidors, que estan molt bruts.  

Estació de Molins de Rei

Marta Espona parla de les obres a l’estació de Molins de Rei i del problema de manca de places a les escoles bressol al “Bon dia i bona hora”

La portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, ha intervingut al  programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei per tractar, sobretot, d’aquells temes i situacions que actualment estan repercutint en la vida de la nostra vila i en la de tots els seus veïns i veïnes. Aquí podeu recuperar la seva intervenció.   El primer gran tema al qual s’ha referit la Marta Espona fa referència a la situació en què es troba l’estació de RENFE de Molins de Rei, des de l’any 2019 pendent d’unes obres de millora aprovades pel MITMA, una decisió que es va prendre després de molts anys de reivindicacions de la ciutat.   Les obres, previstes inicialment per al 2020, es van posposar com a conseqüència de la pandèmia. A finals del mes d’octubre del 2021, Renfe va adjudicar les feines per construir tres ascensors i d’aquesta manera garantir l’accessibilitat total; obres que havien de començar durant el primer trimestre d’enguany. Quan som a punt d’acabar el segon trimestre, no s’ha mogut res.   La portaveu d’ERC Molins de Rei n’ha parlat arran de la pregunta que aquest dimecres ha fet la senadora d’Esquerra Republicana, Mirella Cortès, demanant una previsió d’obres i el motiu pel qual s’estan endarrerint tant. Sobre aquesta qüestió, la Marta Espona ha explicat que tot i ser a l’oposició, estan disposats a remar plegats en benefici de l’ajuntament de Molins de Rei, i de la vila, per descomptat.   El segon gran tema que ha tractat la portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Molins de Rei ha estat el problema de les escoles bressol de la ciutat i del fet que més de quaranta famílies s’han quedat sense plaça per al curs vinent.   Deixant clar que els motius poden trobar-se en el fet que a partir del setembre el curs de P2 serà gratuït, tal i com va aprovar el Govern de la Generalitat, la Marta Espona ha evidenciat que el previsible augment de demanda s’hauria d’haver tingut en compte.   Des d’ERC Molins de Rei fa dies que es parla d’aquesta qüestió, per exemple amb el diputat Joan Albert, per intentar trobar, entre tots, una solució, tot i que el grup municipal republicà, pel fet d’estar a l’oposició , no té prou informació, el que no vol dir que no segueixin aquesta problema.

Marta Espona, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Molins de Rei

Temes de gran interès local en l’entrevista a Marta Espona al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins

La portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, ha intervingut, com tots els dijous, al  programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei per tractar temes d’actualitat i molt interès per a tots els molinencs i molinenques. Podeu recuperar aquí l’espai.   La primera qüestió que s’ha tractat ha estat la recent visita del conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, a l’ajuntament de Molins de Rei, així com  de la trobada que va fer amb els alcaldes, alcaldesses, portaveus i candidates i candidats d’Esquerra Republicana al Baix Llobregat.   En segon lloc, la Marta Espona s’ha referit a un dels temes que més preocupen, i és l’alta demanda de places a les escoles bressol i sobre el qual els principals grups municipals de l’oposició, entre ells Esquerra Republicana de Molins de Rei, han demanat a l’ajuntament que hi doni resposta.   Finalment, la portaveu i candidata d’ERC Molins de Rei a les eleccions municipals de l'any vinent ha parlat de la problemàtica entorn La Rierada i el projecte d’urbanització, i de la futura residència de Molins de Rei, tema del qual es va parlar amb el diputat d’Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya, Joan Andreu.

Marta Espona, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Molins de Rei

Marta Espona respon a les preguntes a ERC del “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins

La portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, ha contestat una setmana més a les preguntes a Esquerra Republicana del programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei. Podeu recuperar aquí la secció.   La Marta Espona ha celebrat l’augment d’activitats als carrers de Molins de Rei després de més de dos anys de restriccions a causa de la pandèmia; una recuperació lenta a la situació d’abans del març del 2020 però sense que això vulgui dir baixar els braços davant la covid que ens obliga a mantenir l’atenció.   La portaveu d’ERC Molins de Rei també ha parlat de la vaga de treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), una vaga seguida per un 40% a la nostra vila. Les negociacions continuen, sense que els grups municipals hagin rebut cap més informació de la que es va plantejar a l’últim Ple Municipal.   La Marta Espona ha subratllat que ERC Molins de Rei seguirà donant suport a les peticions d’aquest sector perquè tinguin les mateixes condicions que qualsevol altre i ha demanat que cal fer el màxim possible per arreglar aquesta situació el més aviat possible perquè les treballadores del SAD, i tots, tenim els nostres drets.   Per altra banda, també s’ha parlat de l’inici del període per demanar el bo de lloguer jove i que en pocs dies ha superat el nombre de sol·licituds previstes, un fet que com ha dit la Marta Espona, no ha sorprès en absolut. La portaveu republicana ha recordat que Molins de Rei és dins la zona d’habitatge tens, és a dir, amb preus excessivament elevats, i és per això que ha destacat que cal vetllar perquè això no sigui així i trobar totes les solucions possibles.   Relacionat amb aquest tema, la Marta Espona també ha volgut remarcar que cal trobar solucions a altres problemàtiques, per exemple la de les escoles bressol. Com ja va exposar el grup municipal d’ERC a l’últim Ple Municipal, cal que l’Ajuntament de Molins de Rei tiri endavant mesures per arribar allà on la Generalitat no pot, per exemple, tot i la importància de la gratuïtat dels alumnes de P2, cal fer més amb el punt de mira a una escolarització gratuïta.

Festa Republicana del Baix Llobregat i l’Hospitalet

Marta Espona parla de la Festa Republicana del Baix Llobregat i l’Hospitalet al “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins

La portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, ha intervingut una setmana més al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei, per parlar, entre d’altres qüestions, de la Festa Republicana del Baix Llobregat i l’Hospitalet que se celebra aquest dissabte, 28 de maig, al Parc de la Muntanyeta de Sant Boi. Podeu recuperar la seva intervenció aquí.   La Marta Espona ha explicat en què consistirà la festa que torna aquest any i amb un programa que inclou activitats durant tot el dia. Hi haurà moments dedicats als més petits, així com una fira artesanal, vermut i un dinar de germanor. La Festa Republicana del Baix Llobregat i l’Hospitalet inclourà també xerrades i debats sectorials,  la benvinguda a la nova militància i una mostra de cultura popular amb diferents entitats i associacions de diferents punts de la comarca.   L’acte polític central, que se celebrarà a partir de les 17 hores, comptarà amb la presència destacada de Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana; Oriol Junqueras, president d’ERC i Pere Aragonès, President de la Generalitat de Catalunya.   Una gran trobada, una gran festa, on tothom hi és convidat.   En un altre ordre de coses, la Marta Espona ha parlat de temes importants per a Molins de Rei, com el nou servei Museus Molins i el problema persistent de concertar veïns i celebracions festives a la nostra vila.  

La portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Molins de Rei, Marta Espona, respon a les preguntes del “Bon dia i bona hora”

Una setmana més, la portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, ha contestat a les preguntes del programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei, començant per la vaga del servei de neteja prevista per aquest dilluns, 23 de maig. Podeu recuperar la seva intervenció aquí.   La Marta Espona s’ha referit al tema que hores d’ara més preocupa, i és la vaga indefinida del servei de neteja de Molins de Rei i que està prevista que comenci, si no hi ha novetats, el proper dilluns.   La portaveu d’ERC a Molins de Rei ha explicat que des del grup segueixen des de la distància la informació que els va facilitant l’equip de govern. Ha expressat el seu desig que es resolgui el conflicte, pensant també en el futur, i ha recordat el que va passar recentment a Salt amb la vaga del servei de neteja, sobretot per les incomoditats que van suposar per la ciutadania.   La Marta Espona també s’ha referit al canvi del Ple Municipal previst per la setmana vinent i que se celebrarà el dimarts, 31 de maig. El motiu del canvi és el poder incorporar un punt referit al servei dels museus, i en referència al futur Museu del Renaixement al Palau de Recasens.   La portaveu del grup municipal d’ERC Molins de Rei ha recordat que aquest és un procés engegat per l’equip de govern i que la resta de grup desconeixen els motius concrets del motiu del canvi de data del Ple. En aquest sentit ha posat de manifest les dificultats que suposen aquests canvis, per poder treballar la nova informació que es va fent arribar en comptagotes.   La Marta Espona també ha fet referència al canvi d’ubicació de la Festa de la Primavera de l’Agrupa del dissabte, 21, que no es farà a la plaça de la Llibertat,  lamentant que els canvis arribin amb tant poca antelació i sense saber-ne els motius.   Aquests són alguns dels temes als quals s’ha referit la portaveu d’ERC a Molins de Rei, n’hi ha d’altres que podeu recuperar a l’enllaç.  

Podeu escoltar l'última intervenció de la Marta Espona al “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei

La portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, ha intervingut una setmana més al al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei. Aquí podeu recuperar l'entrevista. La Marta Espona ha tractat bàsicament tres temes de l'actualitat política i cultural de la nostra vila. Per començar, la portaveu republicana s'ha referit a l'estabilització d'algunes places laborals de l'Ajuntament de Molins de Rei. També ha fet esment d'una situació polèmica com són els problemes existents amb l'empresa encarregada de la recollida de brossa de la nostra vila. I per acabar ha parlat d'un altre tema recurrent aquestes últimes setmanes, i és la coincidència d'actes culturals a Molins de Rei.  

Marta Espona, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Molins de Rei

La portaveu Marta Espona valora el Dia Mundial de la Dansa responent a les preguntes del “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei

Ja podeu recuperar la intervenció de la portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei i on ha fet una àmplia valoració del Dia Mundial de la Dansa que es va celebrar el divendres, 29 d’abril. Aquí pots escoltar la seva intervenció.   La Marta Espona ha començat fent una valoració del Dia Mundial de la Dansa i en què  Molins de Rei s’hi sumava per primera vegada, i per partida doble, ja que es van organitzar dos actes, un fet que ha tornat a lamentar davant la impossibilitat de seguir-los tots dos en la seva totalitat.     La portaveu d’ERC Molins de Rei també ha fent referència a la intervenció de la regidora de Cultura, Ainoa García, en un dels dos actes i en el qual va agrair la participació de tots els grups, escoles i esbarts dansaires de la nostra vila. La Marta Espona ha recordat que no hi eren tots, ni de bon tros.   La portaveu d’ERC ha posat de manifest la manca d’una organització conjunta, tenint en compte que es van organitzar per dos departaments del mateix Ajuntament. La Marta Espona ha remarcat la importància del Dia Mundial de la Dansa tenint en compte que era la primera vegada que se celebrava a Molins de Rei considerant que es va perdre una molt bona oportunitat perquè ressaltar com calia i impulsar la dansa a la nostra vila.   Canviant de tema, la Marta Espona ha fet una valoració positiva dels canvis al servei del Molins Bus anunciat aquesta setmana per l’alcalde Xavi Paz, tot i que al grup municipal d’ERC encara no en tenen coneixement directe. La portaveu republicana celebra que tiri endavant una demanada tan reclamada.